Mon04222019

Last update09:44:07 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Capture

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολογισμός Πρέντζα στον απολογισμό της Περιφέρειας…

 • PDF

ΚΚΕ ΜΙΑ ΚΑΛΠΗ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Prentzas-Giorgos-newΜία η κάλπη στις εκλογές της 26ης Μαΐου, ακόμα και αν γίνουν και εθνικές εκλογές την ίδια μέρα, εκτός από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και τις ευρωεκλογές. Αυτό το μήνυμα επιχειρεί να στείλει κάθε συνδυασμός που ανήκει στη «Λαϊκή Συσπείρωση» και το μήνυμα αυτό έστειλε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, Γιώργος Πρέντζας.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΚΚΕ αναφέρθηκε αναλυτικά στον απολογισμό πεπραγμένων της απερχόμενης Περιφερειακής αρχής που έγινε στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή αλλά και στην όλη συζήτηση που ανέδειξε ελάχιστες διαφορές μεταξύ των δυνάμεων του περιφερειακού συμβουλίου.

Περισσότερα...

Αλ. Καχριμάνης: «Στόχος η νίκη από την πρώτη Κυριακή»

 • PDF

LAXRIMANHS PAROYSIASH 2019Την επανεκλογή της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης» ως της επόμενης Περιφερειακής Αρχής Ηπείρου από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, έθεσε ως στόχο ο Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά την σημερινή παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες.

Περισσότερα...

Ακόμη 17 υποψηφίοι για τον Γ. Ζάψα

 • PDF

zapas koino hpeiroton ypopisifioiΜε αφορμή και την τυπική έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου και επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας παρουσίασε 17 ακόμη υποψηφίους Περιφερειακού Συμβούλους, κλείνοντας έτσι τον πρώτο κύκλο παρουσιάσεων.

Περισσότερα...

Προβληματισμός για τη διαχείριση απορριμάτων

 • PDF

ergostasio anakykloshsΜια σειρά από προβληματισμούς για την επόμενη μέρα στη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων καταθέτει η παράταξη «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» του Δήμου Ζίτσας. Οι προβληματισμοί αυτοί διατυπώνονται για το δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο του Νομού Ιωαννίνων από τον υποψήφιο Δήμαρχο Βασίλη Γαρδίκο αλλά έχουν... εφαρμογή στο σύνολο της Περιφέρειας.

Η γενική κατάσταση

Η νέα εθνική πολιτική για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων δίνει προτεραιότητα στην πρόληψη και ανακύκλωση σε συνδυασμό με επαναχρησιμοποίηση, ώστε οι ποσότητες υπολειμμάτων που οδηγούνται στην υγειονομική ταφή να είναι σημαντικά λιγότερες.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού έχει εκπονηθεί εθνικός, περιφερειακός και τοπικός – δημοτικός σχεδιασμός. Ο ρόλος που αναλαμβάνουν οι Δήμοι είναι σημαντικός, με έμφαση στη διαχείριση των αστικών αποβλήτων (οικιακά και συναφή απόβλητα), με υποχρέωση σχεδιασμού και εφαρμογής τοπικού σχεδίου διαχείρισης των αποβλήτων, σε συνάρτηση με τον εθνικό και περιφερειακό σχεδιασμό.

Περισσότερα...

Νέα υποψηφιότητα στο Ζαγόρι

 • PDF

dhmarxeio zagoriouΝέα υποψηφιότητα για το Δήμο Ζαγορίου ανακοίνωσε πέρα από τις ήδη υπάρχουσες, ο μάχιμος δικηγόρος Νικόλαος Ε. Λογοθέτης. Ο επικεφαλής της δημοτικής πρωτοβουλίας «ΖΑΓΟΡΙ. Ανάπτυξη Τώρα» είχε διαρρεύσει το ενδιαφέρον του για το Δήμο Ζαγορίου από το καλοκαίρι, ωστόσο το τελευταίο διάστημα, θεωρούσαν οι αντίπαλοί του πως δεν καταφέρνει να φτιάξει συνδυασμό.

Περισσότερα...

Σε live μετάδοση η συνάντηση Γ. Ζάψα με νέους των Ιωαννίνων

 • PDF

zapsas-neoiΤη δυνατότητα να μιλήσει με νέους των Ιωαννίνων και να τους εκφράσει τις θέσεις και προτάσεις της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» είχε ο επικεφαλής και υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Ζάψας, σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Ιτς Καλέ και μεταδόθηκε «ζωντανά» σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η συζήτηση κινήθηκε σε θέματα που αφορούν κυρίως τους νέους, όπως η ανεργία, το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής, ζητήματα της καθημερινότητάς τους, αλλά και η άνοδος της ακροδεξιάς σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο κ. Ζάψας ανέπτυξε τις θέσεις της παράταξης προκειμένου να παρέχει στήριξη και ενημέρωση στους νέους, ώστε να μπορούν να αξιοποιήσουν κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο για να κάνουν πράξη τις ιδέες τους.

Περισσότερα...

Λαϊκή Συσπείρωση κατά Καχριμάνη

 • PDF

perifereiahpeirounea2«Τέσσερις μέρες μετά την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου αναμένουμε ακόμη το ψήφισμα της περιφερειακής αρχής για την καταδίκη της ρατσιστικής επίθεσης σε βάρος ανήλικων προσφύγων από φασιστοειδή στην Κόνιτσα.

Δείγμα της ταχύτητας της κρατικής μηχανής ή προσπάθεια πολιτικής συγκάλυψης της δράσης της εγκληματικής Χρυσής Αυγής;», αναρωτιούνται οι εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Περισσότερα...

Στα Μάρμαρα η παράταξη "Γιάννενα Τώρα"

 • PDF

giannena-twra-marmaraΗ Δημοτική Παράταξη «Γιάννενα Τώρα» στο πλαίσιο του προγράμματος επισκέψεων της επισκέφθηκε με κλιμάκιο της το Σάββατο την περιοχή των Μαρμάρων, όπου έγινε θερμά δεκτή από τους κατοίκους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η παράταξη ενημερώθηκε επί τόπου για τα διάφορα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής αυτοί, τα σημαντικότερα από τα οποία είναι το ακριβό νερό, η μη αποπεράτωση του αθλητικού κέντρου της περιοχής, οι ελλείψεις σε υποδομές, όπως και η ένταξη της περιοχής των Κάτω Μαρμάρων στο Οικιστικό Σχέδιο (σχέδιο πόλης).

Περισσότερα...

Γιάννενα Νέα Εποχή: Οι υποψήφιοι στη ΔΕ Μπιζανίου

 • PDF

FOTO-MPIZANI-nea-epoxhΤους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής Ενότητας Μπιζανίου παρουσίασε ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» Μωυσής Ελισάφ.

Έχει προηγηθεί η παρουσίαση των υποψηφίων των Δημοτικών Ενοτήτων Ανατολής και Παμβώτιδας και εντός της εβδομάδας θα ακολουθήσει η παρουσίαση των υποψηφίων της Δημοτικής Ενότητας Περάματος.

Η παράταξη έχει επιλέξει να κάνει αυτές τις παρουσιάσεις σε συμβολικούς χώρους των Δημοτικών Ενοτήτων, σηματοδοτώντας την αρχή της για ισότιμη αντιμετώπιση και ανάδειξη όλων των περιοχών του Δήμου μας.

Περισσότερα...

Επίσημη πρώτη για την «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη»

 • PDF

kaxrimanisΜε την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, η «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου», η παράταξη του Αλέκου Καχριμάνη στην Περιφέρεια Ηπείρου, παρουσιάζει την Τετάρτη 26 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Du Lac (αίθουσα «ΔΩΔΩΝΗ») τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 26 Μάρτιος 2019 13:12

Περισσότερα...

Περιοδεία «Οριζόντων Ηπείρου» στο νομό Ιωαννίνων

 • PDF

rizopoulos-natsisΟ επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» και υποψήφιος περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος περιόδευσε μαζί με υποψήφιους και στελέχη της παράταξης στο νομό Ιωαννίνων, το Σάββατο 23 Μαρτίου.

Το πρωί επισκέφθηκαν: Πεδινή, Κοσμηρά, Αμπελιά, Μανωλιάσα, Μαντείο, Δωδώνη, Δραμεσιοί, Νεοκαισάρεια, Μπάφρα.

Περισσότερα...