Mon08032020

Last update09:13:55 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Στοχευμένες κινήσεις για την επόμενη ημέρα στον τουρισμό

 • PDF

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

ioannina-5Το σχέδιο δράσης για την τουριστική προβολή των Ιωαννίνων και την προσέλκυση επισκεπτών στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται λόγω της πανδημίας επεξεργάζεται ο Δήμος Ιωαννιτών.

Ο  Μωυσής Ελισάφ έχει καταθέσει ήδη προτάσεις στο Υπουργείο Τουρισμού ενώ είναι σε επικοινωνία με τουριστικά γραφεία και αεροπορικές εταιρίες.

Ο Δήμος θα οριστικοποιήσει το σχέδιο μόλις ανακοινωθεί το πλαίσιο λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της περιοχής.

Η Ήπειρος και τα Γιάννινα, το αμέσως επόμενο διάστημα, θα αποτελούν μέρος της τουριστικής προβολής που θα κάνει ο ΕΟΤ.

Περισσότερα...

Στο σκοτάδι αντί στο φως των led

 • PDF

ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

fotaΠροκαλεί τουλάχιστον μεγάλα ερωτηματικά ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε η Δημοτική Αρχή του Μωυσή Ελισάφ να αντιμετωπίσει το θέμα της αντικατάστασης των φωτιστικών του Δήμου με νέα τεχνολογίας LED.

Αφού δεν έπεισε ποτέ κανέναν για τους λόγους που προχώρησε στην ακύρωση ενός έτοιμου προς δημοπράτηση διαγωνισμού που βρήκε από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου κι ενώ στα τέλη Οκτωβρίου δεσμευόταν πως σε 90 μέρες όλες οι μελέτες θα είναι έτοιμες, έφτασε μόλις προχθές σε μια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η οποία καλούταν να δώσει εν λευκώ τη διαχείριση στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Περισσότερα...

Αντισηπτικά και μάσκες στις σχολικές μονάδες

 • PDF

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

sxoleio-aylhΠανέτοιμες για την επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών είναι οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο Δήμος, με μέριμνα των Σχολικών Επιτροπών, έχει ολοκληρώσει τις απολυμάνσεις σε όλα τα κτίρια.

Περισσότερα...

Προς δημοπράτηση η αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου

 • PDF

anexarthsiasΤους όρους διακήρυξης για την δημοπράτηση του έργου αναβάθμισης του δικτύου εμπορικών οδών στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων ενέκρινε κατά την τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Πρόκειται για το πρώτο και μεγαλύτερο υποέργο της πράξης για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» και χρηματοδοτείται με κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της παρέμβασης ανέρχεται στο 1,8 εκατομμύρια και για την υλοποίησή της συμπράττουν ο Δήμος και το Επιμελητήριο. Η δράση που βαίνει προς δημοπράτηση έχει προϋπολογισμό 1,2 εκατομμύρια.

Περισσότερα...

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στην παραλίμνιο περιοχή

 • PDF

molos-limnhΑπόφαση απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων στην παραλίμνιο υπέγραψε ο  Μωυσής Ελισάφ.

Σύμφωνα μ' αυτή και λόγω της κίνησης πεζών και ποδηλατών που αναμένεται να είναι αυξημένη από τις 6 Μαΐου και μέχρι τις 31 του μήνα, από τις πέντε το απόγευμα μέχρι στις δέκα το βράδυ απαγορεύεται η κίνηση στις παρακάτω οδούς:

Περισσότερα...

Επισκέψεις του Δ.Πάνου σε Παιδικούς Σταθμούς

 • PDF

paidikos-sathmos-peramaΟ Πρόεδρος του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» Δημήτρης Πάνου συνοδευόμενος από την Διευθύντρια των Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Θάνου Φωτεινή επισκέφτηκε σήμερα τους Παιδικούς Σταθμούς Κουτσελιού, Δροσοχωρίου, Λογγάδων και Αμφιθέας και ενημερώθηκε από τις Προϊσταμένες των Παιδικών Σταθμών για τα προβλήματα και τις ανάγκες των υφιστάμενων δομών.

Περισσότερα...

Αρνητικό τελικά το δείγμα που αναστάτωσε το "Χατζηκώστα"

 • PDF

Αρνητική στον covid19 έβγαλε τελικά την γυναίκα που νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα», το επαναληπτικό τεστ...

Περισσότερα...

Τρόφιμα και είδη υγιεινής σε 250 οικογένειες Ρομά

 • PDF

roma trofimaΤρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και είδη ατομικής υγιεινής διανέμονται από το Δήμο Ιωαννιτών στις 250 οικογένειες Ρομά που διαμένουν σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου.

Περισσότερα...

Ελεύθερα τεμάχια προς διάθεση στους δημοτικούς λαχανόκηπους

 • PDF

laxanokhpoiΟι Δημοτικοί Λαχανόκηποι Αλληλεγγύης του Δήμου Ιωαννιτών αποτελούν μια δράση του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» που έχει σκοπό την υποστήριξη, διευκόλυνση και κάλυψη των αναγκών σε κηπευτικά, των ευπαθών ομάδων της πόλης αλλά και την στήριξή τους για κοινωνικοποίηση, βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, την δημιουργική απασχόληση καθώς και την ευκαιρία για άσκηση και αναψυχή παραχωρώντας τους προς καλλιέργεια τεμάχιο γης 50-70 τ.μ.

Περισσότερα...

Το Εργατικό Κέντρο τιμά την Πρωτομαγιά με κινητοποιήσεις

 • PDF

protomagia afisa 2020Σε συγκεντρώσεις στις γειτονιές καθώς και σε μια κεντρική εκδήλωση όπως γινόταν πάντα, παρά την ισχύ των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, καλεί το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων για την απεργία της Πρωτομαγιάς.

Περισσότερα...

Εργασίες συντήρησης πρασίνου από το Δήμο

 • PDF

kanonismos prasinouΤρεις συμβάσεις για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης κοινόχρηστων χώρων πρασίνου που αφορούν στις Δημοτικές Ενότητας Ανατολής, Μπιζανίου και Περάματος υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Περισσότερα...