Fri09212018

Last update02:07:36 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Βίοι... αντίθετοι για τις πλατείες Χατζή και Πάργης

 • PDF

Η πρώτη στην αναμονή, η δεύτερη ξεκινά «λίφτινγκ»

plateia xatzhΟι πλατείες, Χατζή στους Αμπελόκηπους και Πάργης στο κέντρο των Ιωαννίνων, δεν ακολουθούν ... βίους παράλληλους. Η πρώτη δεν μπορεί να ονομαστεί ακριβώς πλατεία, είναι απλά μια μεγάλη έκταση κατάλληλη και προβλεπόμενη στο σχέδιο για τέτοια χρήση, όμως ιδιοκτησιακά δεν ανήκει στο δήμο επειδή ποτέ δεν συντελέστηκε η απαλλοτρίωση που έπρεπε να γίνει στο παρελθόν. Στερείται βασικών υποδομών και η διαμόρφωση της δεν έχει καν ξεκινήσει, αν και βρίσκεται σε μια περιοχή με μεγάλη οικιστική ανάπτυξη, μέσα στον αστικό ιστό. Μόλις τώρα ο δήμος επιχειρεί με τα μέσα που διαθέτει να παρέμβει, στο μέτρο του δυνατού και επιτρεπτού, δεδομένου ότι εκκρεμεί αίτημα του για παραχώρηση ή απαλλοτρίωση μεγάλης έκτασης που είναι στην κυριότητα του υπουργείου Υγείας και συγκεκριμένα του πρώην Ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων.

Περισσότερα...

Κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές της Κυριακής

 • PDF

Από το τοπικό ΠΑΣΟΚ

psifodeltia pasokΚάλεσμα συμμετοχής στις εκλογικές διαδικασίες μέσα από τις οποίες θα προκύψει η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στα Γιάννινα στέλνουν τα στελέχη του σε όλα τα μέλη και τους φίλους του κόμματος.

Περισσότερα...

Άναψε ... φωτιές η πυροπροστασία

 • PDF

Ασυνεννοησία στη δημοτική αρχή Ιωαννίνων

dhmotiko symboulioΤις πυρκαγιές του καλοκαιριού θέλει να προλάβει η δημοτική αρχή Ιωαννίνων με εργασίες και δράσεις πυροπροστασίας που θα υλοποιήσει με τις πιστώσεις που διέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά χθες το μεσημέρι στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η ίδια... έβαλε φωτιά στην εικόνα και λειτουργία της, με την ασυνεννοησία και απουσία συνεργασίας που αποκαλύφθηκε στους κόλπους της.

Περισσότερα...

Αναστολή καθηκόντων για την Προϊσταμένη των Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου

 • PDF

Με απόφαση του δημάρχου Ιωαννίνων και αφορμή το έλλειμμα

filios02 28.05.13Την προαναγγελθείσα επιλογή της δημοτικής αρχής για αλλαγές στην Οικονομική Υπηρεσία του δήμου σηματοδοτεί η απόφαση του δημάρχου Φίλιππα Φίλιου με την οποία επιβάλλεται αναστολή άσκησης καθηκόντων της αναπληρώτριας Προϊσταμένης Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών, Αικατερίνης Πιάνου, με το αιτιολογικό, «διότι διακυβεύεται το συμφέρον του Δήμου και έχει υποστεί βαριά βλάβη ο Δήμος». Η αναμενόμενη αυτή εξέλιξη σχετίζεται με το γνωστό και μεγάλο έλλειμμα στο ταμείο του δήμου, ύψους 1.366.000 ευρώ, όπως έδειξε η πρώτη καταγραφή από επιτροπή υπηρεσιακών παραγόντων.

Περισσότερα...

Δημοπρατήθηκε το έργο εξοπλισμού καθαριότητας και ανακύκλωσης

 • PDF

anakiklosi 1Δημοπρατήθηκε σήμερα το έργο του Δήμου Ιωαννιτών «εξοπλισμός καθαριότητας και ανακύκλωσης» το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με συνολικό προϋπολογισμό 3.052.860 ευρώ.

Περισσότερα...

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους παιδικούς σταθμούς

 • PDF

Με 150 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ πριμοδοτείται η λειτουργία τους

paidikos-stathmos-imeraΜε αυστηρά γεωγραφικά κριτήρια θα γίνουν οι εγγραφές στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ιωαννιτών. Ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππας Τσουμάνης, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε χθες, ξεκαθάρισε ότι ο δήμος έχει χωριστεί σε τομείς και τα γεωγραφικά όρια για την παραλαβή των αιτήσεων θα τηρηθούν απαράβατα.

Περισσότερα...

"Μας νοικοκυρέψανε"

 • PDF

Η ανταπάντηση Ν. Γκόντα στις δηλώσεις Φ. Φίλιου

gkontas ioannina aftodioikisi-620x320Στη σημερινή συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος της πόλης μίλησε για «θέατρο του παραλόγου» και μάλιστα εγκάλεσε και την παράταξή μας ως «πρωταγωνιστή» αυτού του θεάτρου.

Περισσότερα...

Αντεπίθεση Φ. Φίλιου για το έλλειμμα

 • PDF

Κάλεσε τον Ν. Γκόντα να δώσει στοιχεία, αλλιώς είναι... ψέμα

filios02 28.05.13Στην αντεπίθεση, αμφισβητώντας ευθέως τα περί ελλείμματος 4 εκ. ευρώ, από το ταμείο του δήμου, όπως υποστήριξε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, πέρασε χθες ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, συνδέοντας την στάση του Νίκου Γκόντα με τις εκλογές στο δήμο και καλώντας τον ταυτόχρονα να δώσει τα στοιχεία που επικαλέστηκε, διαφορετικά πρόκειται για «ψέμα», όπως είπε.

Περισσότερα...

Τριπλάσιο το έλλειμμα στο δήμο Ιωαννιτών

 • PDF

4 εκ. ευρώ από 1,3 εκ. ευρώ υποστηρίζει ο Ν. Γκόντας

gkontas parata3h 27.05.13Στα 4 εκ. ευρώ ανεβάζει το ταμειακό έλλειμμα στον δήμο Ιωαννιτών ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Νίκος Γκόντας, επανερχόμενος χθες στο θέμα που απασχολεί το δήμο και είχε αποτελέσει αιτία μιας ακόμη αντιπαράθεσης του με τον δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Πέμπτη.

Περισσότερα...

Προβληματισμός για την λειτουργία του δήμου

 • PDF

Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων παραβατικότητας από υπαλλήλους

dhpe8e elisaf lolhsΗ σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι φαίνεται πως είναι το τελευταίο περιστατικό με την υπεξαίρεση από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, μιας και μετά τις καταγγελίες που έχουν γίνει κατά καιρούς για διάφορους υπαλλήλους του δήμου ή των δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών για απαράδεκτες συμπεριφορές και φυσικά την υπεξαίρεση 1,3 εκ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου Ιωαννιτών η Δημοτική Αρχή καλείται να βάλει ένα τέλος σε τέτοια φαινόμενα που πλήττουν το κύρος του δήμου, αλλά προ πάντων δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινή του λειτουργία.

Περισσότερα...

GRAND...μείωση εσόδων από το πρώην «Ξενία»

 • PDF

Δικαστική απόφαση για 40% πέτυχε ο μισθωτή

3enia serai 23.05.13Μεγάλη μείωση του ετήσιου ενοικίου που καταβάλει στο δήμο, κατά 40%, πέτυχε μέσω της δικαιοσύνης η μισθώτρια του πρώην «Ξενία» Ιωαννίνων και νυν Grand Serai , «Ακτή Αριάδνη» του επιχειρηματία Κώστα Μήτση, ποσοστό διπλάσιο από αυτό που ομόφωνα κατέληξε η αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας και δεν αποδέχτηκε ο δήμος. Η ετήσια απώλεια εσόδων για το δήμο είναι 330.000 ευρώ περίπου.

Περισσότερα...