Sun04212019

Last update05:13:57 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Capture

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

«Αρραβώνες» με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

 • PDF

Σε θετικό κλίμα οι συναντήσεις της Γραμματείας της «Ενότητας Πολιτών» με τους εκπροσώπους των κομμάτων

dhmarxeioΔύο συναντήσεις με τις αντιπροσωπείες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και μια τρίτη με την κίνηση «Δημοτική Ανόρθωση» έλαβαν χώρα το απόγευμα της Τετάρτης και το πρωί της Πέμπτης αντίστοιχα, από τις ομάδες των στελεχών της «Ενότητας Πολιτών» που ανέλαβαν τη σχετική υποχρέωση, βάσει των αποφάσεων της 13μελους συντονιστικής γραμματείας.

Περισσότερα...

«Όαση για όλους τους πολίτες»

 • PDF

Η πρόταση των «3 κλικ Αριστερά» για την επαναλειτουργία της

oash kosmosΤην πρόταση της για την επαναλειτουργία της Όασης μέσω μιας Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης και ως μια επιχειρηματική δράση που θα έχει στόχο την ένταξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στην κοινωνική και οικονο¬μική ζωή και λειτουργία της πόλης μας και την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας με πολύ χαμηλό κόστος για τους δημότες, παρουσίασε η δημοτική παράταξη «3 κλικ Αριστερά».

Περισσότερα...

Έλεγχο σε βάθος δεκαπενταετίας υπόσχονται τα «3 κλικ Αριστερά»

 • PDF

Για τα οικονομικά του δήμου Ιωαννιτών

lekanopedioΣε πλήρη οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο στο Δήμο Ιωαννιτών από το 1999 μέχρι και σήμερα δεσμεύεται ότι θα προχωρήσει η παράταξη «3 κλικ Αριστερά» σε περίπτωση νίκης της στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Περισσότερα...

Ανοιχτή Επιστολή για την τηλεθέρμανση στο δήμο Ιωαννιτών

 • PDF

Από τον Παντελή Κολόκα

kolokasΕντός των επομένων ωρών αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του, σχετικά με την κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές ο Παντελής Κολόκας. Μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα όμως ο Π. Κολόκας έδωσε στη δημοσιότητα μια ανοιχτή επιστολή – πρότασή του για την εφαρμογή της τηλεθέρμανσης στον δήμο Ιωαννιτών.

Περισσότερα...

Μέσα στον Ιανουάριο η απόφαση για το ενοίκιο του Grand Serai

 • PDF

Εκδικάστηκε η έφεση του δήμου

3enia serai 23.05.13Εντός του μήνα αναμένεται η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων για την έφεση που έχει κάνει ο Δήμος Ιωαννιτών κατά της πρωτοδίκης απόφασης που είχε μειώσει κατά 40% το μίσθωμα του nd Serai το οποίο σήμερα ανέρχεται σε 880.000 ευρώ.

Περισσότερα...

Τέλος στο δίπολο Γκόντα Φίλιου

 • PDF

Ο στόχος της «Δημοτικής Ανόρθωσης» του Αλ. Φαρμάκη

dhmarxeioΤις θέσεις της νέας παράταξης «Δημοτική Ανόρθωση» με τις οποίες θα διεκδικήσει την ψήφο των Γιαννιωτών στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές δημοσιοποίησε σήμερα ο επικεφαλής της, Αλέξανδρος Φαρμακής, και τα μέλη της γραμματείας.

Περισσότερα...

Τουρισμός χωρίς υποδομές δεν γίνεται

 • PDF

Επιστολή του Φ. Φίλιου στον Πρωθυπουργό για τα προβλήματα του αεροδρομίου

ergo aerodromioΕπιστολή στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά απέστειλε χθες ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος. Η επιστολή επικεντρώνεται στα σοβαρά προβλήματα που εξακολουθούν να υφίστανται στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, προβλήματα που στερούν από την περιοχή δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης.

Περισσότερα...

Κομβική η σημερινή ολομέλεια της «Ενότητας Πολιτών»

 • PDF

Σε τι ποντάρουν και που θέλουν να «χτυπήσουν» οι Φ. Φίλιος και Θ. Μπέγκας

dhmarxeioΕκλογή γραμματείας, καθορισμός πολιτικού πλαισίου και ο τρόπος επιλογής του επικεφαλής είναι τα τρία θέματα που θα απασχολήσουν τη σημερινή ολομέλεια της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» η οποία θα συνεδριάσει στο ξενοδοχείο Du Lac στις 7 το απόγευμα. Η συνεδρίαση αυτή δεν θα έχει τον «ανοιχτό» χαρακτήρα της πρώτης, καθώς δικαίωμα παρουσίας έχουν μόνο μέλη της παράταξης και όχι φίλοι, ενώ απόντες θα είναι φυσικά και οι δημοσιογράφοι.

 

Το ενδιαφέρον πάντως επικεντρώνονται στους δύο μέχρι τώρα υποψήφιους για τη θέση του επικεφαλής, τον σημερινό Δήμαρχο, δηλαδή, Φίλιππα Φίλιο και τον αντιδήμαρχο Θωμά Μπέγκα, ο καθένας από τους οποίους θα επιχειρήσει να εδραίωσε τη δική του υποψηφιότητα και να αποδομήσει αυτή του «αντιπάλου» του.

Κάθε πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες σκοπεύει να «χτυπήσει» στα ευαίσθητα σημεία τον αντίπαλό της καθώς όπως όλα δείχνουν ο Φίλιππας Φίλιος εκτός της σημαντικής του προσφοράς στην νίκη της παράταξης το 2010 είναι σίγουρο πως θα τονίσει ότι επιθυμεί να ηγηθεί ξανά της προσπάθειας για νίκη και στις επόμενες εκλογές, προσθέτοντας όμως ότι αν τα μέλη της αποφασίσουν ο αγώνας να δοθεί με άλλον επικεφαλής ο ίδιος θα συνεχίσει να προσφέρει από τη θέση του δημοτικού συμβούλου.

Με αυτόν τον τρόπο ο Φ. Φίλιος θα εμφανιστεί ως εγγυητής της ενότητας της παράταξης, που αυτή τη στιγμή είναι και το ζητούμενο.

Το ίδιο όμως θα ζητήσει να πράξει και από τον Θωμά Μπέγκα. Να δεσμευτεί δηλαδή ενώπιον της παράταξης ότι άσχετα από το αποτέλεσμα της ενδοπαραταξιακής «μάχης» θα είναι παρών ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την «Ενότητα Πολιτών».

Η πλευρά Φίλιου θεωρεί πως ο Θ. Μπέγκας δεν μπορεί να δεσμευτεί για κάτι τέτοιο αφού έχουν μεταφράσει τη στάση του μέχρι σήμερα ως μονόδρομη σε ότι αφορά το πολιτικό του μέλλον. Θεωρούν με άλλα λόγια ότι ο κ. Μπέγκας θα φέρει την παράταξη προ ενός πολύ σημαντικού διλλήματος. Να επιλέξει αυτόν επικεφαλής ή να ρισκάρει να χάσει τον ίδιο κι άλλα στελέχη της που πιθανά να θελήσουν να ηγηθούν μια νέας δημοτικής κίνησης.

Όλα αυτά βέβαια θα ξεκαθαρίσουν σήμερα με τον Θ. Μπέγκα από τη μία να μη θέλει να δεσμευτεί για κάτι που μπορεί να μην τηρήσει στο μέλλον, αλλά από την άλλη να μετράει και τον αντίκτυπο που θα έχει στα στελέχη της παράταξης ένα δίλλημα του τύπου «ή με μένα ή αλλιώς αποχωρώ», που είναι σίγουρο ότι δεν θα καλοφανεί σε πολλά στελέχη.

Ο αντιδήμαρχος πάντως θεωρεί ότι έχει κι αυτός την ευκαιρία να «στριμώξει» τον Φ. Φίλιο αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, θα σκληρύνει τη στάση του απέναντί του και δεν θα αρκεστεί στα όσα είπε κατά τη διάρκεια της πρώτης ολομέλειας πριν από ένα περίπου μήνα, περί ανάγκης ανανέωσης και διεύρυνσης.

Ο κ. Μπέγκας λοιπόν φαίνεται ότι θα ζητήσει από τον Φ. Φίλιο να τηρήσει τα όσα είχε υποσχεθεί όταν αναλάμβανε τα ηνία της παράταξης το 2010, ότι δηλαδή θα είναι υποψήφιος δήμαρχος μόνο για μία θητεία.

Με αυτόν τον τρόπο θα προσπαθήσει να παρουσιάσει τον σημερινό δήμαρχο ως «αφερέγγυο» σε ότι αφορά τη στάση του απέναντι στην παράταξη υπονοώντας ουσιαστικά ότι το 2010 επιλέχτηκε να ηγηθεί της προσπάθειας που έγινε με την προϋπόθεση ότι στις επόμενες εκλογές θα έδινε τη σκυτάλη σε ένα νέο πρόσωπο, κάτι που σήμερα δεν κάνει αφού επιθυμεί να συνεχίσει από τη θέση του επικεφαλής.

Κάπως έτσι αναμένεται να διαμορφωθούν οι τακτικές των δύο μέχρι σήμερα υποψηφίων για την θέση του επικεφαλής.

Ποια θα επικρατήσει κανείς δε γνωρίζει αν και η σημερινή παρουσία των δύο στην ολομέλεια αναμένεται να καθορίσει αρκετά δεδομένα για τη συνέχεια που, όπως λένε όλοι, πρέπει να είναι σύντομη και να βγάλει την παράταξη πιο δυνατή.

Για το λόγο αυτό άλλωστε οι διαδικασίες επισπεύστηκαν και η ολομέλεια αντί για μέσα Ιανουαρίου γίνεται στις αρχές, αφού πολλά στελέχη της «Ενότητας Πολιτών» παρακολουθούν το τελευταίο διάστημα αυτή την άτυπη κόντρα μεταξύ του Φ. Φίλιου και του Θ. Μπέγκα, να μεταφέρεται σε τηλεοπτικά στούντιο, ραδιοφωνικές εκπομπές και εφημερίδες διατηρώντας ένα κλίμα «εμφυλιοπολεμικό» που μόνο καλό δεν κάνει ενόψει των εκλογών, από τη στιγμή μάλιστα που στην παράταξη Γκόντα, όχι μόνο δεν υπάρχουν τέτοιου είδους γκρίνιες αλλά αντίθετα έχουν γίνει πολύ σοβαρές προσπάθειες να ενισχυθεί το ψηφοδέλτιο με ονόματα που μπορούν να προσελκύσουν αρκετές ψήφους.

 

Ο τρόπος εκλογής και ο ρόλος της γραμματείας

Σε ότι αφορά τον τρόπο εκλογής του επικεφαλής δεν έχει αλλάξει κάτι και οι προτάσεις που θα πέσουν στο τραπέζι για να συζητηθούν είναι η δημοσκόπηση, όπως είχε γίνει και το 2010, και οι κάλπες που εκφράζουν μια μεγαλύτερη αμεσότητα εγκυμονούν όμως άλλου είδους κινδύνους όπως ο χρόνος που θέλουν για να στηθούν, ποίοι έχουν δικαίωμα ψήφου κ.α.

Αυτό που θα έχει εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον είναι η σύνθεση της γραμματείας όπου ο κάθε υποψήφιος θα θελήσει να έχει «δικά» του στελέχη σε αυτή αφού πέραν όλων των άλλων τα μέλη της θα αναλάβουν να ξεκινήσουν τις συζητήσεις με άλλες παρατάξεις ή και κόμματα προκείμενου να επιτευχθεί η διεύρυνση της παράταξης που είναι επιθυμία και στόχος όλων των στελεχών.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 07 Ιανουάριος 2014 22:27

Κέντρο της βορειοδυτικής Ελλάδας τα Γιάννινα

 • PDF

Ο στόχος της Δημοτικής Αρχής με τη βοήθεια του νέου ΕΣΠΑ

lekanopedioΜε στόχο την ανάδειξη και την καθιέρωση των Ιωαννίνων ως του σημαντικότερου επώνυμου αστικού και περιαστικού-αγροτικού κέντρου της βορειοδυτικής Ελλάδας, εθνικής και ευρωπαϊκής εμβέλειας η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ιωαννιτών συνεδριάζει την Τρίτη 7 Ιανουαρίου προκειμένου να σχεδιάσει τις δράσεις που θα μπορέσουν να καταστήσουν πραγματικότητα το όραμα της Δημοτικής Αρχής.

Περισσότερα...

Η χρονιά της ΟΑΣΗΣ

 • PDF

Υπογράφτηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο

oash kosmosΙστορική μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή ημέρα, καθώς οι περιπέτειες για την Όαση έλαβαν τέλος και η αντίστροφη μέτρηση άρχισε.

Περισσότερα...

Τα Χριστούγεννα της αιθαλομίχλης

 • PDF

«Σωτήρια» η βροχή στα Γιάννινα που καθάρισε την ατμόσφαιρα

ai8alomixlhΈντονη ήταν τις προηγούμενες ημέρες η αιθαλομίχλη πάνω από την πόλη των Ιωαννίνων, ωστόσο η μεταβολή του καιρού που έφερε έντονες βροχοπτώσεις καθάρισε την ατμόσφαιρα ανακουφίζοντας τους κατοίκους του λεκανοπεδίου που εδώ και πολύ καιρό είχαν αποκτήσει «συγκάτοικο» το νέφος που παράγεται από την καύση ξύλων και όχι μόνο κυρίως από τζάκια και σόμπες.

Περισσότερα...