Sun08182019

Last update04:00:10 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Τέταρτη εκδήλωση του Δήμου Ιωαννιτών για τους Ευεργέτες

 • PDF

ioannina-5Την τέταρτη εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους ευεργέτες της πόλης των Ιωαννίνων διοργανώνει ο Δήμος Ιωαννιτών την Κυριακή 31 Μαρτίου και ώρα 19.30 στον πολυχώρο «Δ. Χατζής».

Μετά την Ελευθερία Μπάρκα, τον Κωνσταντίνο Ιωαννίδη την Αλεξάνδρα – Ελένη Γκαστή, τον Γεώργιο Μουλαϊμίδη, την Ευθαλία Σούρλα, την Περσεφόνη Κοτρότσιου, την Ελένη Κανδηλά, τον Δημήτριο Κωστόπουλο, τον Βασιλείου Πυρσινέλλα και το ζεύγος Ελένης και Αρσένη – Γεροντικού, ήρθε η σειρά να παρουσιαστούν τα κληροδοτήματα του Φίλιππου Γιώτη, του Δημήτριου Κοτρώτσιου και του Ιωάννη Σαντά.

Περισσότερα...

Με στόχο μια πόλη που έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο

 • PDF

Ολοκληρώθηκε η τρίτη δημοσία διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

sbak diavoylseysh2Η τρίτη και τελευταία δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Ιωαννιτών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το παρών στην εκδήλωση, την οποία συντόνισε η αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου, έδωσαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, οι επικεφαλής παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, Λάζαρος Νάτσης και Άρης Μπαρτζώκας, η υποψήφια δήμαρχος Τατιάνα Καλογιάννη και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου Γιώργος Ζάψας.

Η μελετητική εταιρία παρουσίασε το πακέτο των μέτρων που προτείνει για την υλοποίηση του σχεδιασμού ο οποίος είναι χωρισμένος σε βραχυπρόθσμες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις σε βάθος 20ετίας.

Μάλιστα για πρώτη φορά παρουσιάστηκε και μια εκτίμηση κόστους η οποία ανέρχεται στα 80 εκ. ευρώ (χωρίς τις εκπτώσεις που συνήθως φτάνουν το 50%) σε ότι έχει να κάνει με τον βραχυπρόθεσμο σχεδιασμό.

Περισσότερα...

Εγκαινιάστηκε το νέο Κ.Α.Π.Η. στα Καρδαμίτσια

 • PDF

Μια ακόμη δομή για τη φροντίδας της τρίτης ηλικίας από το Δήμο Ιωαννιτών

egainia kaph2Το νεότερο μέλος στο δίκτυο των Κ.Α.Π.Η που έχει αναπτύξει ο Δήμος Ιωαννιτών σε όλη του την έκταση εγκαινίασε σήμερα στα Καρδαμίτσια ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, Φίλιππος Τσουμάνης, παρουσία του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, κ.κ. Μάξιμου, ο οποίος τέλεσε και τον αγιασμό.

Πρόκειται για το 13ο συνολικά Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων το οποίο λειτουργεί στο Δήμο Ιωαννιτών, υπό την εποπτεία τριμελών συντονιστικών επιτροπών.

Σε αυτά απασχολούνται 15 υπάλληλοι και εξυπηρετούνται περίπου 3.400 μέλη.

Περισσότερα...

Στα Γιάννενα ο υπουργός Δικαιοσύνης

 • PDF

mixalis-KaloghrouΤην πόλη των Ιωαννίνων επισκέπτεται, αύριο,Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 για θέματα αρμοδιότητάς του ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτωνκ. Μιχάλης Καλογήρου.

Ο Υπουργός θα επισκεφθεί τις φυλακές Ιωαννίνων στις 12.00 μ.μ. της Παρασκευής. Ακολούθως, στις 14.00 μ.μ. θα μεταβεί στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης, όπου θα έχει συνάντηση με τους Προέδρους των δικαστικών σχηματισμών και εκπρόσωπους τουΣυλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων και του Δικηγορικού Συλλόγου.

Περισσότερα...

Ο Δήμος βράβευσε την ομάδα Zephyrus II

 • PDF

vraveysh zephyrusΤους μαθητές και τους καθηγητές της ομάδας Zephyrus II, η οποία έλαβε την 1η θέση στη μαθητική κατηγορία του διαγωνισμού διαστημικής και εκπροσώπησε την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό CanSats in Europe που διοργανώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) τίμησε το απόγευμα της Τετάρτης το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Παρουσιάζεται η πρόταση για την «Έξυπνη πόλη»

 • PDF

protaseis-gravani-gia-eksipni-poliΜε καθηγητές του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συναντήθηκε η Επιτροπή για την «Έξυπνη Πόλη» που έχει συγκροτήσει η παράταξη «Γιάννενα- Νέα Εποχή».

Περισσότερα...

Από στρατιωτικοί φούρνοι... νηπιαγωγειό

 • PDF

stratiotikoi-fournoiΈνα ακόμη βήμα για την κατασκευή ενός νέου νηπιαγωγείου στο Δήμο Ιωαννιτών έγινε σήμερα, καθώς ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, υπέγραψε σήμερα τη σύμβαση που αφορά την ανέγερση νέου Νηπιαγωγείου δυναμικότητας 50 νηπίων, στο οικόπεδο των «πρώην στρατιωτικών αρτοποιείων Ιωαννίνων».

Περισσότερα...

Το followgreen ξεπέρασε ήδη τα 1.000 μέλη!

 • PDF

follow green 1000Η Δημοτική Πλατφόρμα Ανακύκλωσης και Επιβράβευσης του Δήμου Ιωαννιτών www.followgreen.gr/ioannina κατάφερε, σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους, να ξεπεράσει τα 1.000 μέλη ενώνοντας πολίτες, τοπικές επιχειρήσεις και σχολεία με κοινό στόχο την αύξηση της ανακύκλωσης. Μέσω της πλατφόρμας επιβραβεύονται οι πολίτες με σημαντικές προφορές τοπικών επιχειρήσεων, στις οποίες παρέχεται δωρεάν προβολή των υπηρεσιών και αγαθών τους,ενισχύοντας έτσι την τοπική οικονομία!

Περισσότερα...

Σπουδαίος ο απολογισμός έργου του Ζωγράφειου Οίκου Ευγηρίας

 • PDF

zografeios apologismos«Ο Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας είναι μια μόνιμη δομή του Δήμου Ιωαννιτών που οργανωμένα, συστηματικά και αποδοτικά προφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Είναι μια δομή που τιμά την αυτοδιοίκηση». Με αυτά τα λόγια ο Δήμαρχος και πρόεδρος του Ζωγράφειου Οίκου Ευγηρίας, Θωμάς Μπέγκας, ξεκίνησε την τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια του απολογισμού του έργου που έγινε τα τελευταία 4 χρόνια σε αυτή τη δομή που εξυπηρετεί καθημερινά τις ανάγκες μιας από τις πιο ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες πληθυσμού της κοινωνίας μας.

Περισσότερα...

Τρέχουν οι διαδικασίες για τη Δροσιά - Πεντέλη

 • PDF

syskepsi-drosia-penetlhΤην ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης των διαδικασιών εκπόνησης της πολεοδομικής μελέτης πράξης εφαρμογής σχεδίου πόλης, των περιοχών Δροσιάς - Πεντελής -Τσιφλικόπουλου και Ζευγαριών επισημαίνουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Οι προθεσμίες που τρέχουν είναι δεσμευτικές και ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Δροσιάς - Πεντέλης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, το πρωί της Πέμπτης, κάλεσε τους κατοίκους, τους έχοντες το δικαίωμα κυριότητας και νομής σε ακίνητα που περιλαμβάνονται στο εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο της εν λόγω περιοχής, να υποβάλλουν τις απαιτούμενες δηλώσεις ιδιοκτησίας ακινήτων. Η υποβολή αίτησης μπορεί να γίνει δεκτή και μετά τις 28 Μαρτίου, όπως επισημάνθηκε αλλά είναι σημαντικό να τρέξει γρήγορα η διαδικασία, καθώς για ένα θέμα που χαρακτηρίστηκε επί τριακονταετία «Οδύσσεια», πλέον η ευθύνη είναι και στα χέρια των κατοίκων.

Παρόντων των αντιδημάρχων Ελένης Βασιλείου και Γιώργου Βίνη τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου, με συνέντευξη τύπου, θέλησαν να ενημερώσουν για τις τελευταίες εξελίξεις τους πολίτες, μετά και την εκδήλωση ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 21 Μάρτιος 2019 13:13

Περισσότερα...

Η πρόταση της Νέας Εποχής για το Γιαννιώτικο Σαλόνι

 • PDF

elisaf ganniotikoΤην πρόταση της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» για το Πάρκο Πυρσινέλλα παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ. Στόχος το Πάρκο να υιοθετηθεί από την πόλη και τους πολίτες και να μετατραπεί σε ένας πνεύμονας για ολόκληρο το Λεκανοπέδιο.

Περισσότερα...

Σχετικά άρθρα