Fri08232019

Last update12:34:45 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Τρέχουν οι διαδικασίες για τη Δροσιά - Πεντέλη

 • PDF

syskepsi-drosia-penetlhΤην ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης των διαδικασιών εκπόνησης της πολεοδομικής μελέτης πράξης εφαρμογής σχεδίου πόλης, των περιοχών Δροσιάς - Πεντελής -Τσιφλικόπουλου και Ζευγαριών επισημαίνουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Οι προθεσμίες που τρέχουν είναι δεσμευτικές και ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Δροσιάς - Πεντέλης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, το πρωί της Πέμπτης, κάλεσε τους κατοίκους, τους έχοντες το δικαίωμα κυριότητας και νομής σε ακίνητα που περιλαμβάνονται στο εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο της εν λόγω περιοχής, να υποβάλλουν τις απαιτούμενες δηλώσεις ιδιοκτησίας ακινήτων. Η υποβολή αίτησης μπορεί να γίνει δεκτή και μετά τις 28 Μαρτίου, όπως επισημάνθηκε αλλά είναι σημαντικό να τρέξει γρήγορα η διαδικασία, καθώς για ένα θέμα που χαρακτηρίστηκε επί τριακονταετία «Οδύσσεια», πλέον η ευθύνη είναι και στα χέρια των κατοίκων.

Παρόντων των αντιδημάρχων Ελένης Βασιλείου και Γιώργου Βίνη τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου, με συνέντευξη τύπου, θέλησαν να ενημερώσουν για τις τελευταίες εξελίξεις τους πολίτες, μετά και την εκδήλωση ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 21 Μάρτιος 2019 13:13

Περισσότερα...

Η πρόταση της Νέας Εποχής για το Γιαννιώτικο Σαλόνι

 • PDF

elisaf ganniotikoΤην πρόταση της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» για το Πάρκο Πυρσινέλλα παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ. Στόχος το Πάρκο να υιοθετηθεί από την πόλη και τους πολίτες και να μετατραπεί σε ένας πνεύμονας για ολόκληρο το Λεκανοπέδιο.

Περισσότερα...

Μαζική καταδίκη του ρατσισμού

 • PDF

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ

prosfiges-diaΤο περιστατικό με την επίθεση σε ανήλικα προσφυγόπουλα που διαβιούν στην ακριτική πόλη της Κόνιτσας, έχει λάβει πανελλαδικές διαστάσεις το τελευταίο 24ωρο, φέροντας στο επίκεντρο της αρνητικής δημοσιότητας για δεύτερη φορά, μέσα σε μικρό διάστημα την πόλη που στο παρελθόν, άνοιξε απλόχερα τις αγκάλες της, σε χιλιάδες ταλαιπωρημένους ανθρώπους, με το άνοιγμα των συνόρων της πρώην κομμουνιστικής Αλβανίας.

Περισσότερα...

Κοντά στους πολύτεκνους με συνεχείς πράξεις

 • PDF

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

dimarxeio-ioanninaΤο κοινωνικό τιμολόγιο, η μείωση των δημοτικών τελών έως και 50%, και το μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΙ για τους πολύτεκνους, είναι από τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων στην πεντάχρονη θητεία της για να στηρίξει την πολύτεκνη οικογένεια.

Στις ενέργειες αυτές αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θωμάς Γιωτίτσας, ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Νομού Ιωαννίνων.

Όπως είπε ο κ. Γιωτίστας, το δημογραφικό πρόβλημα είναι ένα εθνικό ζήτημα που χρήζει άμεσης προσοχής σε μία χώρα που γερνάει με ταχείς ρυθμούς και απαιτείται να υπάρξει εθνική πολιτική από το κεντρικό κράτος για την αντιμετώπιση του, καθώς η τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να επιφορτιστεί από μόνη της το βάρος της επίλυσης τόσο σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων. Μόνο επικουρικά, και με την υιοθέτηση κάποιων «έξυπνων» παρεμβάσεων μπορεί να συνεισφέρει στην άμβλυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνες οικογένειες και αυτό κάνει με συνέπεια ο Δήμος Ιωαννιτών.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 20 Μάρτιος 2019 10:50

Περισσότερα...

Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει στο πρόγραμμα MOTIVATE

 • PDF

motivateΤο έργο "MOTIVATE - Promoting citizens' active involvement in the development of Sustainable Travel Plans in Med Cities with Seasonal Demand" με ακρωνύμιο "MOTIVATE" χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg-MED 2014-2020 και στόχος του είναι η επίδειξη και προώθηση της υιοθέτησης ειδικών μέτρων βιώσιμης κινητικότητας σε περιοχές της Μεσογείου με εποχική τουριστική ζήτηση, προκειμένου να συμβάλει στην ανάπτυξη και ελκυστικότητα των πόλεων.

Περισσότερα...

Εγκαίνια για το πρώτο ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ του Δήμου Ιωαννιτών

 • PDF

EGKAINIA-KPAD-MEAΤη νέα δομή του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α., το πρώτο ΚΔΑΠ μεΑ στα Καρδαμίτσια εγκαινίασε την Πέμπτη, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, και ο πρόεδρος του Οργανισμού, Φίλιππος Τσουμάνης, παρουσία του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, κ.κ. Μάξιμου, ο οποίος τέλεσε και τον αγιασμό.

Το 1ο ΚΔΑΠ μεΑ στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και πληροί όλες τις προδιαγραφές που προβλέπει ο νόμος.

Περισσότερα...

Ο Δήμος Ιωαννιτών στηρίζει στην πράξη τους ανθρώπους της παραγωγής

 • PDF

agrotes xorafiΧρηματοδότηση ύψους 1,2 εκ. ευρώ, (με 300.000 από ίδιους πόρους), για παρεμβάσεις σε αγροτικούς δρόμους εξασφάλισε ο Δήμος Ιωαννιτών μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος», μετά από απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών η οποία έγινε γνωστή σήμερα.

Περισσότερα...

Εγκαίνια για το πρώτο ΚΔΑΠ μΕΑ

 • PDF

ΣΤΑ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΙΑ

kdap-mea-newΤο πρώτο ΚΔΑΠ μεΑ εγκαινιάζει αύριο ο Δήμος Ιωαννιτών.

Με αφορμή την εκδήλωση αυτή ο Πρόεδρος του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. Φίλιππος Τσουμάνης δήλωσε τα εξής:

«Με ξεχωριστή χαρά και ικανοποίηση παρουσιάζουμε στην πόλη μας και στους συμπολίτες μας μια καινούργια δομή του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. την λειτουργία της οποίας θα εγκαινιάσουμε αύριο.

Πιστεύουμε ότι είναι μια πολύ σημαντική δομή αφού πρόκειται για το 1ο ΚΔΑΠ μεΑ – είναι πρώτο γιατί σχεδιάζουμε και δεύτερο – που είναι ένα ακόμη δίχτυ προστασίας του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. σε ευαίσθητες ομάδες συμπολιτών που το χρειάζονται.

Περισσότερα...

Το νέο λογότυπο της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων

 • PDF

deyai-new-logoΝέο λογότυπο απέκτησε η ΔΕΥΑ Ιωαννίνων μετά από απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου. Το νέο λογότυπο που αντικαθιστά αυτό που είχε δημιουργηθεί το 1985 για λογαριασμό της Επιχείρησης απεικονίζει δύο ανθρωπάκια χρώματος μπλε και πράσινου με ενωμένα τα χέρια τους «αγκαλιάζοντας» μια σταγόνα νερό.

Το πράσινο χρώμα συμβολίζει το περιβάλλον και τις δράσεις της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων για την προστασία του.

Περισσότερα...

Δηλώσεις ιδιοκτησίας για Δροσιά - Πεντέλη

 • PDF

ioannina-5Ο Δήμος Ιωαννιτών προσκαλεί τους ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου των περιοχών Δροσιάς, Πεντέλης, Ζευγαριών, Τσιφλικοπούλου Δήμου Ιωαννιτών, να προσέλθουν στη Δ/νση Περιβάλλοντος & Πολεοδομίας του Δήμου Ιωαννιτών επί της Κεντρικής Πλατείας Δ.Κ. Κατσικάς (1ος όροφος) τις εργάσιμες μέρες και ώρες, προκειμένου να υποβάλλουν άμεσα την προβλεπόμενη δήλωση ιδιοκτησίας των ακινήτων τους ώστε να ληφθούν υπ' όψη κατά τη σύνταξη της Πράξης Εφαρμογής.

Η δήλωση ιδιοκτησίας αφορά δικαιούχους και όχι ακίνητο. Σε περίπτωση που ένα ακίνητο ανήκει σε περισσότερα από ένα πρόσωπα πρέπει να υποβληθούν τόσες δηλώσεις ιδιοκτησίας όσα είναι τα πρόσωπα που έχουν εμπράγματο δικαίωμα επί του συγκεκριμένου ακινήτου. Η δήλωση ιδιοκτησίας υποβάλλεται ανεξάρτητα από αν το ακίνητο είναι οικοδομημένο ή αδόμητο.

Περισσότερα...

Στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο και το Δημοτικό Σταυρακίου ο Δήμαρχος Ιωαννίνων

 • PDF

mpegkas tsilh eidiko sxoleioΤο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ιωαννίνων και το Δημοτικό Σχολείο Σταυρακίου επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, συνοδευόμενος από την πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου, Βούλα Τσίλη.

Περισσότερα...

Σχετικά άρθρα