Mon09232019

Last update10:27:29 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Μέσα στο Σεπτέμβριο τα εγκαίνια για το "Πολυδύναμο"

 • PDF

polydynamo kentroΜέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου εκτιμάται ότι θα γίνουν τα εγκαίνια του Πολυδύναμου Κέντρου Αντιμετώπισης Κρίσεων Χρηστών ναρκωτικών και αλκοόλ, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου «Χατζηκώστα», Βαγγέλη Καρβούνη.

Περισσότερα...

Διπλή δικαίωση για τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ από την Επιτροπή του άρθρου 152

 • PDF

Για την έκπτωση συνέπειας και τους ελέγχους ποιότητας στο νερό

deyai-new-logoΔύο πολύ σημαντικές αποφάσεις που δικαιώνουν τη Διοίκηση της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων και αφορούν άμεσα όλους τους πολίτες (καταναλωτές – πελάτες) της Επιχείρησης έλαβε η επιτροπή του άρθρου 152 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας.

Περισσότερα...

Ευκαιρία για τα Γιάννενα το Παγκόσμιο της Κωπηλασίας

 • PDF

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

kwpilasia-ioanninaΤην Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας που αναχωρεί για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στην Αυστρία, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιάννη Καρρά και τον γενικό γραμματέα Αντώνη Αργυρίου, δέχτηκε στο γραφείο του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, παρουσία του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά.

Περισσότερα...

Έξι νέοι βυθιζόμενοι κάδοι στο Δήμο Ιωαννιτών

 • PDF

kadoi-upoghopoihmenoiΜετά την προμήθεια των έξι καινούργιων βυθιζόμενων συστημάτων κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων συνολικού προϋπολογισμού 446.400 ευρώ, οι οποίοι έρχονται να προστεθούν στους ήδη 9 που λειτουργούν σήμερα στα Γιάννενα, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, υπέγραψε σήμερα την σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου της εγκατάστασης των κάδων αυτών.

Οι εργασίες ξεκινούν από αύριο και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα απαιτηθεί περίπου μία εβδομάδα για να εγκατασταθούν όλοι.

Περισσότερα...

Δήμος και πολιτιστικοί φορείς τίμησαν τα 40 χρόνια του περιοδικού «Το Ζαγόρι μας»

 • PDF

plaketa ilezΜε τις ευχές όλων να συνεχίσει την πορεία του για πολλά ακόμη χρόνια, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην μακρινή, αλλά όμορφη Λαϊστα η εκδήλωση-αφιέρωμα στην Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Ζαγορίου (Ι.Λ.Ε.Ζ.) και στο περιοδικό «Το Ζαγόρι μας» που εκδίδει ανελλιπώς από τον Απρίλιο του 1978.

Περισσότερα...

"Έμφραγμα" στην καρδιολογική του Χατζηκώστα

 • PDF

xatzhkosta newΤην ώρα που η διοίκηση και η περιφέρεια Ηπείρου έκαναν πριν λίγες μέρες μετά βαΐων και κλάδων τα εγκαίνια του εξωτερικού παρκινγκ, γνώριζαν και οι δύο ότι η «καρδιά» του νοσοκομείου δεν χτυπούσε.

Περισσότερα...

Ερμηνεία της διαθήκης της Γκαστή προς όφελος των φοιτητών

 • PDF

ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

panepisthmio-ioannina-eisodosΜετά την αίσια έκβαση των αιτήσεων του Κληροδοτήματος Φερενίκης Καλούδη και Αγλαΐας Χαραλάμπους, μία ακόμη αίτηση του Δήμου Ιωαννιτών, η οποία αφορά το Κληροδότημα Αλεξάνδρας –Ελένης Γκαστή κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα προς το Τριμελές Εφετείο Ιωαννίνων.

Προκειμένου να εκπληρωθεί η βούληση της διαθέτιδας υπό τις σημερινές συνθήκες και συγκυρίες και προκειμένου να ικανοποιηθεί επωφελέστερα κι ασφαλέστερα η θέλησή της, η αίτηση προς το Εφετείο Ιωαννίνων με τη διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας περί της ερμηνείας της με αριθμό 26.152/1-6-1968 δημόσιας διαθήκης της Αλεξάνδρας - Ελένης Γκαστή , ζητά να οριστούν τα οικονομικά κριτήρια χορήγησης επιδόματος στέγασης φοιτητών και το προικοδότημα κατά τα οριζόμενα στη διαθήκη. Πιο συγκεκριμένα από τα έσοδα των ακινήτων στη Λάρισα θα χορηγείται φοιτητικό επίδομα στέγασης σε οικονομικά αδύναμους φοιτητές και από τα έσοδα των ακινήτων των Ιωαννίνων προικοδότημα σε άπορες κορασίδες.

Περισσότερα...

Παραμένει εχθρικό το κλίμα

 • PDF

ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ ΔΗΜ. ΑΡΧΗΣ - ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗ ΔΕΥΑΙ

dhmarxeio-ioannina-5Λίγες μόνο μέρες πριν την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου και το κλίμα μεταξύ των δύο παρατάξεων που διεκδίκησαν το Δήμο στις εκλογές παραμένει πολεμικό. Μπορεί στα λόγια η παράταξη του νέου Δημάρχου να μιλά για ευρείες συνεργασίες για το καλό της πόλης ωστόσο η στάση της απέναντι στη Δημοτική Αρχή του Θωμά Μπέγκα δείχνει στην πράξη ότι δεν επιθυμεί καμία συνεργασία μαζί της. Τελευταίο επεισόδιο της κόντρας η διαχείριση της λυματολάσπης με τις ανακοινώσεις να επιβεβαιώνουν τις κακές σχέσεις.

Περισσότερα...

Ένας δρόμος με το όνομα του Σωτήρη Στάμου

 • PDF

PINAKIDA-STAMOSΜία οφειλόμενη τιμή στον άνθρωπο που με την παρουσία του σημάδεψε την ιστορία της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας εκπλήρωσε πρόσφατα ο Δήμος Ιωαννιτών, δίνοντας το όνομα του αείμνηστου Προέδρου του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Σωτήρη Στάμου σε δρόμο της πόλης.

Περισσότερα...

Επιστολή του Δημάρχου Ιωαννίνων στον Yφυπουργό Αθλητισμού για το Πανηπειρωτικό κλειστό Γυμναστήριο

 • PDF

μπεγκαςΕπιστολή στο νέο υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, σχετικά με το θέμα της κατασκευής του Πανηπειρωτικού Κλειστού Γυμναστηρίου στην περιοχή Βοτανικός Ιωαννίνων απέστειλε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Σε αυτή αφού του γνωστοποιεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τν παραχώρηση της χρήσης του δημοτικού οικοπέδου έκτασης 16.000 τ.μ. στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και του ζητά να επιδείξει το ανάλογο ενδιαφέρον προκειμένου να υλοποιηθεί ένα τόσο σημαντικό έργο για τον τόπο.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 06 Αύγουστος 2019 09:39

Περισσότερα...

Από κόμβος ατυχημάτων πρότυπο ασφαλείας

 • PDF

Νέα παρέμβαση στην περιοχή της Εφύρας που αναβαθμίζει την καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών

kombos-efyrasΤο προηγούμενο διάστημα, η δημοτική μας αρχή κατάφερε να ολοκληρώσει μια σημαντική παρέμβαση στη διασταύρωση των οδών Εφύρας και Βελουχιώτη με την κατασκευή κυκλικού κόμβου και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Μια παρέμβαση που στόχο είχε την άρση της επικινδυνότητας σ' ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία του αστικού οδικού δικτύου.

Δεν σταματάει όμως εκεί, καθώς σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, υπέγραψε με τον ανάδοχο, που προέκυψε από τη διαγωνιστική διαδικασία, τη σύμβαση για μια ακόμα σημαντική παρέμβαση, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, και αφορά στη δεύτερη φάση των εργασιών αναβάθμισης του οδικού δικτύου της συγκεκριμένης περιοχής, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της οδού Εφύρας, στην οποία κατά το παρελθόν έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία ατυχήματα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 05 Αύγουστος 2019 13:26

Περισσότερα...

Σχετικά άρθρα