Tue09182018

Last update08:09:01 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Επιβάλλεται η άμεση διαλεύκανση

 • PDF

Για το έλλειμμα στο δήμο μετά την αυτοκτονία του Ν. Μάντη

dhmarxeioΥποχρέωση και καθήκον όλων των αρμοδίων αρχών και υπηρεσιών, είναι άμεση και πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης με το ταμιακό έλλειμμα στο δήμο Ιωαννιτών, μετά το απονενοημένο διάβημα του 55χρονου πρώην αντιδημάρχου οικονομικών Νίκου Μάντη. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η δημοτική αρχή Ιωαννίνων, υποσχόμενη στην οικογένειά του να μην επιτρέψει σε κανέναν να αμαυρώσει τη μνήμη του. Υπέρ της ταχείας αποκάλυψης των αιτιών που οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα, τάσσεται η μείζονα μειοψηφία, να αλλά και άλλες παρατάξεις.

Περισσότερα...

Παραίτηση με αιχμές από το Δ.Σ. του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος

 • PDF

Για «κατάντια» της Διοίκησης κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του

karabaki limnhΤην παραίτησή του υπέβαλε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων σε ένδειξη διαμαρτυρίας όπως τονίζει και με ανακοίνωσή του για την καθόλου καλή συνεργασία που υπήρχε με την Διοίκηση, είτε αυτή λέγεται Αποκεντρωμένη, είτε Περιφέρεια, είτε Δήμος Ιωαννιτών.

Περισσότερα...

Στο Υπουργείο Πολιτισμού η μελέτη για τα Λιθαρίτσια

 • PDF

li8aritsia maketaΟλοκληρώθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών η μελέτη για την ανάπλαση του Πάρκου Λιθαρίτσια και εστάλη στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να ακολουθήσει η εισήγησή τους προς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Περισσότερα...

Προαναγγελία καθόδου στις δημοτικές εκλογές

 • PDF

Από Αλ. Φαρμάκη, Γ. Κρανά, Χ. Λεοντάρη, Β. Λαγό και άλλους

dhmarxeioΜε αυστηρή κριτική προς τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων, αλλά και την μείζονα μειοψηφία, χωρίς όμως να αφήνει στο απυρόβλητο και τις παρατάξεις της Αριστεράς, παρεμβαίνει στα δημοτικά πράγματα ομάδα πολιτών προαναγγέλλοντας, ουσιαστικά, την κάθοδο της στις δημοτικές εκλογές.

Περισσότερα...

«Αδιαπραγμάτευτη η ενότητα της παράταξης»

 • PDF

Ο εκπρόσωπος τύπου της δημοτικής αρχής για τις δημόσιες διαφωνίες:

dhmhtrhs papadopoulosΔεν τίθεται θέμα ενότητας της «Ενότητας Πολιτών-Νέα Γιάννενα», η παράταξη έχει ορίζοντα οκταετίας και οι όποιες διαφωνίες εκφράζονται δημόσια δεν είναι πολιτικές, ιδεολογικές ή προγραμματικές, οφείλονται στην πολυσυλλεκτικότητα της παράταξης και στις δύσκολες συνθήκες που προέκυψαν στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό είναι το συμπέρασμα από τις χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της δημοτικής αρχής Ιωαννίνων και δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Παπαδόπουλου, με αφορμή σχετικό ερώτημα για τις δημόσια διατυπωθείσες, το τελευταίο διάστημα, διαφορετικές απόψεις και θέσεις μελών της δημοτικής αρχής και της παράταξης.

Περισσότερα...

«Σταυρόλεξο» το προεδρείο στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ

 • PDF

Ισοπαλίες στις τέσσερις πρώτες απόπειρες

dhmarxeioΣε ... σταυρόλεξο για γερούς λύτες εξελίσσεται, όπως αναμενόταν άλλωστε, η συγκρότηση σε Σώμα του νέου 9μελούς διοικητικού συμβουλίου στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων και μάλιστα σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι «απειλούνται» με νέα διαθεσιμότητα και οι δήμοι με καταργήσεις νομικών προσώπων και επιχειρήσεων που ίσως σημάνουν απολύσεις προσωπικού.

Περισσότερα...

Το... κούρεμα δεν σήμανε το τέλος

 • PDF

Σε μεταβατικό στάδιο το έργο του αεροδρομίου

ergo aerodromioΣτην μετά... κουρέματος εποχή κινείται το έργο εκσυγχρονισμού και επέκτασης του αεροδρομίου Ιωαννίνων, αλλά εκτός της πληρωμής των λογαριασμών προς τον ανάδοχο που πάντα αποτελεί πρόβλημα και αιτία καθυστερήσεων, πρέπει να συνταχθεί η νέα μελέτη για τον μικρό σταθμό που θα ανεγερθεί δίπλα στον υπάρχοντα. Αυτός είναι το κυριότερο κομμάτι του εναπομείναντος έργου και φυσικά, το ...κούρεμα δεν σήμανε το τέλος, υπάρχει πολύς δρόμος...

Περισσότερα...

Στην πρώτη γραμμή η κοινωνική πολιτική για τον ΟΚΠΑΠΑ

 • PDF

Σε ειδική εκδήλωση παρουσιάστηκε το έργο του

okpapa1 28.06.13Στην κατάμεστη αίθουσα της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, έγινε η παρουσίαση των έργων και δράσεων που έχει αναπτύξει στα δύο χρόνια της λειτουργίας του ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας- Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών.

Περισσότερα...

Φθηναίνει η στάθμευση στο υπόγειο πάρκινγκ

 • PDF

Δωρεάν η μισή ώρα, 3 ευρώ για όλη τη μέρα

ypogeio parking 27.06.13Νέα τιμολογιακή πολιτική, προσαρμοσμένη στις σημερινές οικονομικές συνθήκες, εγκαινιάζει ο «Σταθμός Αυτοκινήτων Ιωαννίνων», παρέχοντας την δυνατότητα για στάθμευση με φθηνότερο κόστος στο υπόγειο πάρκινγκ της πλατείας Πύρρου. Για πρώτη φορά δίνει τη δυνατότητα σε όλους να σταθμεύσουν για μισή ώρα εντελώς δωρεάν.

Περισσότερα...

Έλλειμμα, πίστα σκι, κατάργηση νομικών προσώπων και άλλα θέματα

 • PDF

Στην προ ημερησίας συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο

dhmotiko symboulio11 tsagkas 31.05.12Το μεγάλο έλλειμμα στο ταμείο του δήμου, η πίστα θαλασσίου σκι πίσω από το ανάχωμα Αμφιθέας, η τύχη των Κοινωφελών Επιχειρήσεων νομικών προσώπων και ιδιαίτερα των κοινωνικών δομών, όπως παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ κλπ, η αντιπυρική προστασία, η «Δωδώνη», απασχόλησαν προ ημερησίας διάταξης την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων που ήταν η πρώτη μετά το Πάσχα, αφού έχουν μεσολαβήσει δυο έκτακτες.

Περισσότερα...

Προς μίσθωση ολόκληρο το Πάρκο Πυρσινέλλα

 • PDF

Πρόσκληση του δήμου προς υποψηφίους επενδυτές

gianniotiko saloniΣτην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μίσθωση χώρων κι εγκαταστάσεων του Πάρκου Πυρσινέλλα προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών.

Περισσότερα...