Sun09232018

Last update09:03:40 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Με εμπόδια οι νέοι κόμβοι

 • PDF

Εμπλέκονται, στρατός, δασαρχείο, νοσοκομείο κλπ

papandreou kountouriothΑρκετά εμπόδια πρέπει να υπερπηδήσει ο δήμος Ιωαννιτών για να καταφέρει να κατασκευάσει τους πέντε νέους και αναγκαίους κυκλικούς κόμβους σε επικίνδυνες διασταυρώσεις στην πόλη, προκειμένου να ρυθμίσει και να διευκολύνει την κυκλοφορία. Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι ... κάθε κόμβος έχει τη δική του ιστορία, αφού εμπλέκονται, στρατός, δασαρχείο, υπηρεσίες και φορείς και πιθανότατα κάποιες απαλλοτριώσεις δεν αποφεύγονται.

Περισσότερα...

Ξεκινούν οι αιτήσεις για την «Σπιτική Κουζίνα για όλους»

 • PDF

Ανάλογα με τις προσφορές η τιμή πώλησης ανά μερίδα

faghto 05.03.13Προχωρά παρά τις αντιδράσεις, έστω και ανεπίσημες, που έχει προκαλέσει στους επαγγελματίες της εστίασης που δραστηριοποιούνται στα Γιάννινα, ξη πρωτοβουλία του δήμου Ιωαννιτών και του ΟΚΠΑΠΑ για την «σπιτική κουζίνα για όλους».

Περισσότερα...

Το σχέδιο Π.Δ Λίμνης πάει δημοτικό...

 • PDF

Την Πέμπτη η συνεδρίαση

limnhgemathΜε βασικό θέμα το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την λίμνη συνεδριάζει την Πέμπτη 4 Απριλίου στις 7 το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Κάνει... σεφτέ η ανακύκλωση

 • PDF

Στις 5 Απριλίου το πρώτο δρομολόγιο του απορριμματοφόρου

anakyklosh afissa 29.03.13Η ώρα της ανακύκλωσης έστω και με αρκετή καθυστέρηση σήμανε και για τον δήμο Ιωαννίνων. Η ανακύκλωση περνάει πλέον στην πράξη μιας και το πιλοτικό πρόγραμμα το οποίο αναπτύσσει ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ξεκινά και στο εξής χρειάζεται η ενεργή συμμετοχή των πολιτών ώστε το εγχείρημα να στεφθεί με επιτυχία.

Περισσότερα...

Ακόμη ψάχνουν το «έλλειμμα» στο δήμο Ιωαννιτών

 • PDF

Με τρεις παράλληλες έρευνες...

dhmarxeioΕξαιρετικά δύσκολη και χρονοβόρα αποδεικνύεται η προσπάθεια για να βρεθεί άκρη με τη «διαφορά» ανάμεσα στα στοιχεία της ταμιακής υπηρεσίας και του τμήματος προϋπολογισμού του δήμου Ιωαννιτών, για να γίνει το κλείσιμο του 2012.

Περισσότερα...

Ξεκινά η εσωτερική οδοποιία της Ανατολής

 • PDF

Έργο ΕΣΠΑ 1,2 εκ. ευρώ

kombos-anatolhΤο δρόμο της υλοποίησης παίρνει το έργο διαμόρφωσης εσωτερικής οδοποιίας στον οικισμό της Ανατολής, μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής μεταξύ του δημάρχου Φίλιππα Φίλιου και του αναδόχου.

Περισσότερα...

Άμεσες βελτιωτικές κινήσεις στον ΧΥΤΑ

 • PDF

Ζητούν οι δήμαρχοι των Ιωαννίνων

XYTALEITOYRGIA3Σύσκεψη με αντικείμενο την αντιμετώπιση των προβλημάτων στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ελληνικού πραγματοποιήθηκε χθες, ύστερα από πρωτοβουλία του δημάρχου Φίλιππα Φίλιου και με τη συμμετοχή του Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Θωμά Μπέγκα.

Περισσότερα...

Σε εξέλιξη ο έλεγχος για το έλλειμμα του 2012στο δήμο Ιωαννιτών

 • PDF

Αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο

dhmotiko symboulioΗ αδυναμία να κλείσει το ταμείο του δήμου για το 2012 με τον έλεγχο που είναι σε εξέλιξη για τη «διαφορά» ανάμεσα στα στοιχεία της ταμιακής υπηρεσίας και του τμήματος προϋπολογισμού, το θέμα με τα ακίνητα του δήμου που θέλει να αξιοποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ, τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΙ, η διαθεσιμότητα, αλλά και το πρόβλημα για την πληρωμή των εργαζομένων του δήμου μέσω MARFIN-Λαϊκής Τράπεζας, λόγω των εξελίξεων στην Κύπρο, κυριάρχησαν στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Κόντρα για τα Κληροδοτήματα

 • PDF

Μεταξύ Νίκου Γκόντα και Φίλιππα Φίλιου

filios gkontas 11.03.13Ευθείες βολές κατά του δημάρχου Φίλιππα Φίλιου εξαπέλυσε χθες με δηλώσεις του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Γκόντας με αφορμή την συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα για τα Ηπειρωτικά Κληροδοτήματα και την πληροφορία που του μετέφεραν ότι ο κ. Φίλιος απέστειλε έγγραφο στο Υπουργείο Οικονομικών με το οποίο ενημέρωνε ότι η διαχείριση των κληροδοτημάτων από την Μητρόπολη Ιωαννίνων είναι χρηστή και πως δεν συντρέχει λόγος αλλαγής του σημερινού καθεστώτος. Ο δήμαρχος επιβεβαίωσε την ύπαρξη εμπιστευτικής επιστολής του στην οποία, όπως υποστήριξε, παρουσιάζει το θέμα ως έχει...

Περισσότερα...

Πληρώστε για να πάρετε άδεια

 • PDF

Μέχρι τέλη του μήνα οι αιτήσεις για χρήση κοινόχρηστων χώρων

kafeteria 06.02.13Μέχρι τις 31 Μαρτίου θα πρέπει να υποβληθούν στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου –Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων- οι αιτήσεις για τη χρήση κοινόχρηστου χώρου.

Περισσότερα...

Θα πληρώσει ληξιπρόθεσμα 10,4 εκ. ευρώ

 • PDF

Ο δήμος Ιωαννιτών στη λίστα επιχορήγησης του ΥΠΕΣ

dhmarxeioΑπό τον μεγάλο «βραχνά» των ληξιπρόθεσμων οφειλών του, προς πολίτες, κυρίως, για ρυμοτομίες και εργολάβους για έργα περασμένων ετών, θα απαλλαγεί σε μεγάλο βαθμό ο δήμος Ιωαννιτών με το ποσό των 10,4 εκ. ευρώ που θα λάβει ως επιχορήγηση από το υπουργείο Εσωτερικών στα πλαίσια των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας να εξοφλήσει τους ιδιώτες που έχουν λαμβάνειν από τους των δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.

Περισσότερα...