Sun04212019

Last update05:13:57 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Capture

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Σε καλό δρόμο το συμμαχικό σχήμα για το Δήμο Ιωαννιτών

 • PDF

dhmarxeioΤην Τετάρτη το απόγευμα, έγινε η πρώτη συνάντηση των δυνάμεων που θέλουν να δώσουν την εργατική και λαϊκή απάντηση στα οξυμμένα προβλήματα των δημοτών στα Γιάννενα: Η ΔΡΑΣΥ, ο ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, η ΛΑΕ, το ΜΕΡΑ25, ανεξάρτητοι αγωνιστές.

Οι συμμετέχοντες στη συνέλευση, διακήρυξαν σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, την αντίθεσή τους στα μνημόνια και στους μνημονιακούς νόμους που εφαρμόστηκαν από κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές.

Περισσότερα...

Συνεστίαση του ΚΚΕ την Κυριακή

 • PDF

kkeΗ ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πόλης και χωριού, την νεολαία, τους συνταξιούχους και γενικότερα όλους όσους υποφέρουν από την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, αγωνιούν για το μέλλον τους και ζητούν κάτι να γίνει, να δώσουν το μαζικό παρών στην πολιτική εκδήλωση- συνεστιάση που θα γίνει την Κυριακή 27 Γενάρη στις 13.00 στον χώρο της Λέσχης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Με Άδ. Γεωργιάδη η «πίτα» της ΝΟΔΕ ΝΔ, το Σάββατο

 • PDF

nea-dhmokratia-newΗ ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της ΝΔ καλεί τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, στη Συνεστίαση – Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ και της ΔΗΜΤΟ Κέντρου Ιωαννίνων, που θα λάβει χώρα το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, στις 20:00, στο κέντρο Cezaria.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 25 Ιανουάριος 2019 10:54

Περισσότερα...

Στα Ιωάννινα τα Πανελλήνια πρωταθλήματα Αρσης Βαρών

 • PDF

arsh-barwnΣτην όμορφη και φιλόξενη πόλη των Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθούν φέτος τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα όλων των ηλικιακών κατηγοριών της Αρσης Βαρών. Το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα Ιωάννινα αποτελούν επί σειρά ετών πόλη ανάδειξης ταλέντων στο «άθλημα των δυνατών» βοήθησαν ώστε στις 19-20-21 Απριλίου η κορυφαία αυτή διοργάνωση να τεθεί υπό την αιγίδα τους.

Περισσότερα...

Στην Ακαδημία το πρώτο parklet του Δήμου Ιωαννιτών

 • PDF

Ένας νέος δημόσιος χώρος, μια «ανάσα» πρασίνου στην πόλη

parklet-akadhmiaΤο πρώτο parklet (μικρός αστικός κήπος) τοποθέτησε ο Δήμος Ιωαννιτών στην οδό Καλιάφα, έξω ακριβώς από το σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια προέκταση του πεζοδρομίου που έρχεται να δώσει μια «ανάσα πρασίνου», δημιουργώντας ένα νέο δημόσιο χώρο μέσα στον αστικό ιστό των Ιωαννίνων.

Όπως εξήγησε η αρμόδια αντιδήμαρχος, Ελένη Βασιλείου, η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου δεν έγινε τυχαία.

«Τοποθετήθηκε στην είσοδο ενός κεντρικού σχολικού συγκροτήματος όπου φοιτούν παιδιά όλων των βαθμίδων, με σκοπό να το "υιοθετήσουν", να το προστατεύσουν και να προτείνουν είδη φύτευσης και τρόπους αξιοποίησής του», σημείωσε η κ. Βασιλείου, αναλύοντας στη συνέχεια τους στόχους αυτής της πρωτοβουλίας, η οποία είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική για τη δημιουργία μικρών χώρων κοινωνικοποίησης και πρασίνου μέσα στις πόλεις.

Περισσότερα...

Πρώτος Δήμος στη χώρα τα Γιάννενα

 • PDF

Στην οικονομική διαχείριση, τη διαφάνεια και τις υπηρεσίες

dimarxeio-ioanninaΤα πορίσματα της νέας του μελέτης Δείκτης Αποτελεσματικότητας των Δήμων στο πλαίσιο του Φόρουμ Δήμοι και Επιχειρηματικότητα του Money Show Athens 2019 παρουσίασε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου το ΚΕΦίΜ "Μάρκος Δραγούμης".

Ο Δείκτης Αποτελεσματικότητας των Δήμων αξιολογεί τις δημοτικές αρχές της χώρας βάσει των επιδόσεών τους σε τρία βασικά πεδία: την οικονομική διαχείριση, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία και τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες. Εντοπίζει τις βέλτιστες πρακτικές και αναδεικνύει τα θετικά παραδείγματα των δημοτικών αρχών που έχουν καταφέρει να αξιοποιούν αποτελεσματικά τους διαθέσιμους σε αυτές πόρους εν μέσω των έντονα γραφειοκρατικών περιορισμών του ισχύοντος ρυθμιστικού πλαισίου.

Περισσότερα...

Την Τρίτη κρίνεται στο ΣτΕ η Υπ. Απόφαση Τσακαλώτου για την παραχώρηση των ακινήτων στο Υπερταμείο

 • PDF

byzantino-mouseioΤην Τρίτη, 22 Ιανουαρίου θα κριθεί –νομικά τουλάχιστον- η συνταγματικότητα αποφάσεων της Κυβερνητικής Επιτροπής και του Ευκλ. Τσακαλώτου με τις οποίες περνούν στην διαχείριση και «περιουσία» του Υπερταμείου και εν λόγω μνημεία, εφόσον δεν έχει ακόμα προβλεφθεί ρητά πως εξαιρούνται από το σύνολο των ακινήτων που θα περάσουν στην διαχείριση του συγκεκριμένου οργάνου.

Περισσότερα...

Aπαγόρευση Κυκλοφορίας

 • PDF

stopΔιακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Ν. Ζέρβα από την διασταύρωση Ακαδημίας ως την πλατεία Ομήρου, θα ισχύσει την Τρίτη 22 Ιανουαρίου, από ώρα 9 πμ έως το πέρας των εργασιών καθαίρεσης του εορταστικού φωτισμού των Χριστουγέννων που εκτελεί το Τμήμα Συντήρησης Έργων & Πολιτικής Προστασίας.

Περισσότερα...

Στο Δήμο Ιωαννιτών οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι»

 • PDF

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

bohtheia-sto-spiti-aytokinhtoΣτην τροποποίηση του ισχύοντος Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του προκειμένου να δημιουργηθούν οργανικές θέσεις αντίστοιχες με τον αριθμό των ήδη εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» προβαίνει ο Δήμος Ιωαννιτών, μετά την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, που εισηγήθηκε το θέμα, η δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι», αντιλαμβανόμενη τη σπουδαιότητα του κοινωνικού έργου που επιτελούν.

Περισσότερα...

Συμμετοχικός Προϋπολογισμός

 • PDF

«ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ» Ο ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2019

Οι πολίτες «ζωντανεύουν» τις γειτονιές

fvto-gia-symmetoixkoΠριν από ένα χρόνο ο Δήμος Ιωαννιτών εγκαινίασε μια πρωτόγνωρη, για τα δεδομένα της πόλης, διαδικασία, αυτή του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού. Η εμπιστοσύνη του Δήμου Ιωαννιτών στην διαδικασία σε συνδυασμό με την μεγάλη ανταπόκριση και στήριξη των πολιτών οδηγεί στην καθιέρωση του Συμμετοχικού Προϋπολογισμό στην πόλη μας.

Βασική του αρχή είναι η ενίσχυση της δημοκρατίας μέσω της συμμετοχής των πολιτών και των ομάδων της κοινωνίας των πολιτών στην τοπική διακυβέρνηση.

Βασικός του στόχος είναι η κινητοποίηση δημιουργικών δράσεων και λύσεων από «κατοίκους για τους κατοίκους», μέσα από παρεμβάσεις μικρής κλίμακας που προκύπτουν από συμμετοχικές διαδικασίες σχεδιασμού.

Περισσότερα...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Ιωαννίνων

 • PDF

dhmarxeio-3Έκτατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί αύριο και ώρα 13.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου "Αθ. Τσακάλωφ" με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Περισσότερα...