Wed09262018

Last update06:48:58 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΔΙΑΦΟΡΑ

Αλαλούμ με το Π.Δ. του Πανεπιστημίου

 • PDF

Προφορικές δεσμεύσεις, ότι δεν αλλάζει τίποτα, από το υπουργείο Παιδείας

panepisthmio ioanninaΤι κι αν τους τελευταίους μήνες έχει αποδειχτεί ότι οι προφορικές δεσμεύσεις που δόθηκαν από πλευράς της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας σε τοπικούς φορείς αλλά και πολιτικά πρόσωπα σε ότι αφορά το σχέδιο «Αθηνά» και το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, δεν τηρήθηκαν ούτε στο ελάχιστο, από χθες επιχειρείται ξανά μέσω των ίδιων διαβεβαιώσεων να πειστεί η τοπική κοινωνία ότι τελικά τα όσα ανακοινώθηκαν με τα Π.Δ που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν ευσταθούν.

Περισσότερα...

Νικητής και πάλι η αποχή στις φοιτητικές εκλογές

 • PDF

Πρωτιά για ΔΑΠ, δεύτερη η ΠΚΣ

panepisthmio ioanninaΜε μεγάλο νικητή την αποχή, όπως γίνεται σχεδόν πάντα, ολοκληρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Στις κάλπες σήμερα οι φοιτητές

 • PDF

Ήρεμο το κλίμα σε Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ

kalpiΑνοίγουν σήμερα οι κάλπες στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για τις φοιτητικές εκλογές οι οποίες φέτος διεξάγονται κάτω από ένα πολύ διαφορετικό πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στη χώρα αλλά και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση λόγω του μνημονίου, αλλά κυρίως λόγω των πολιτικών ανακατατάξεων που έχουν επιφέρει οι τελευταίες εκλογές.

Περισσότερα...

Η «Αθηνά» χρειάζεται μεγαλύτερη οικονομική στήριξη

 • PDF

synodos prytanewn giannenaΤα θέματα σχέσεων μεταξύ πρυτάνεων και των νέων Συμβουλίων στα Πανεπιστήμια, ο «μονομερής», όπως σχολίασαν, σχεδιασμός της «Αθηνάς» για την αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης, η υποχρηματοδότηση της έρευνας και ο αριθμός των εισακτέων που προτείνεται από το υπουργείο Παιδείας εφέτος μεγαλύτερος από τον περυσινό σε αρκετά τμήματα (ειδικά της θετικής κατεύθυνσης και τα Πολυτεχνεία), ήταν τα κύρια θέματα που απασχόλησαν την 72η Σύνοδο πρυτάνεων που ολοκληρώθηκε στην Αθήνα.

Περισσότερα...

Πανεπιστήμιο και Γιάννινα προχωρούν μαζί

 • PDF

panepisthmio ioanninaΗ σημαντική η προσφορά του Ιδρύματος στην ανάπτυξη της πόλης τονίστηκε στο τριήμερο συνέδριο που ολοκληρώθηκε την Κυριακή.

Περισσότερα...

Δωρεάν σίτιση για τους Κύπριους σπουδαστές του ΤΕΙ Ηπείρου

 • PDF

tei artaΛόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Κύπρο, το ΤΕΙ Ηπείρου αποφάσισε από την Τρίτη 26-3-2013 και μέχρι τις διακοπές του Πάσχα να σιτίζονται δωρεάν στα εστιατόρια του Ιδρύματος όλοι οι Κύπριοι φοιτητές, ανεξαρτήτως εισοδήματος.

Περισσότερα...

Έχει ... ζήτηση η ενισχυτική διδασκαλία

 • PDF

Ξεπέρασαν τους χίλιους οι μαθητές στο νομό Ιωαννίνων

sxoleioΠερισσότεροι από χίλιοι μαθητές Γυμνασίων του νομού Ιωαννίνων δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο αριθμός δείχνει ότι πέρα από την ανάγκη να βοηθηθούν τα παιδιά, η οικονομική κρίση οδηγεί στα λεγόμενα «κρατικά φροντιστήρια», θεσμός που επανέρχεται μετά από διετή απουσία. Ήδη εφαρμόζεται και σε Λύκεια του νομού με το υπάρχον εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ προβλέπεται να ακολουθήσει την ίδια με τα γυμνάσια οργάνωση από το επόμενο σχολικό έτος.

Περισσότερα...

Γιατί πρέπει να ιδρυθεί Πολυτεχνική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 • PDF

Επιχειρήματα από το ΤΕΕ σε έγγραφο προς τον υπουργό Παιδείας

panepisthmio ioanninaΣειρά επιχειρημάτων και λόγων για την αναγκαιότητα ίδρυσης Πολυτεχνικής Σχολής στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μέσα από το σχέδιο «Αθηνά» καταθέτει σε έγγραφο του προς τον υπουργό Παιδείας (και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης), η Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Περισσότερα...

Κοινό αίτημα για την Πολυτεχνική σχολή

 • PDF

Πανεπιστήμιο, δήμος, Επιμελητήρια, αγορά και ΕΚΙ

panepistimioiwanninwnΚοινή διεκδίκηση όλων των φορέων της περιοχής αποτελεί η ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Αυτό έγινε σαφές σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι με πρωτοβουλία του δημάρχου Φίλιππα Φίλιου και θα αποτυπωθεί εγγράφως σε κοινό υπόμνημα που θα αποσταλεί στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, στις ηγεσίες των κομμάτων αλλά και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Περισσότερα...

Ούτε λόγος για Πολυτεχνική Σχολή

 • PDF

Από τον υπουργό Παιδείας στη συνομιλία του με τον Περιφερειάρχη

panepisthmio ioanninaΈξω από την Περιφέρεια Ηπείρου μεταφέρθηκε σήμερα η διαμαρτυρία των σπουδαστών του ΤΕΙ Ηπείρου για το σχέδιο «Αθηνά» μετά τις κινητοποιήσεις που έγιναν στην Άρτα αλλά και την Ηγουμενίτσα.

Περισσότερα...

Στο 5% των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου αυτό των Ιωαννίνων

 • PDF

Σύμφωνα με Ισπανική μέτρηση

panepisthmio ioanninaΣτο 3% της παγκόσμιας ελίτ των πανεπιστημίων βρίσκονται και ελληνικά πανεπιστήμια σύμφωνα με τη μελέτη της ισπανικής παγκόσμιας κατάταξης «webometrics». Πρώτο ανάμεσά τους στην Ελλάδα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το οποίο μάλιστα εντάσσεται στο καλύτερο 1% παγκοσμίως.

Περισσότερα...