Wed11212018

Last update11:18:44 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΔΙΑΦΟΡΑ

«Παράθυρο» για νέες προσλήψεις στο ΤΕΙ Ηπείρου

 • PDF

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

tei artaΑπάντηση στην επιστολή - διαμαρτυρίας για την κατανομή θέσεων μελών Ε.Π. στο ΤΕΙ Ηπείρου, που είχε στείλει στις 7 Μαρτίου 2016 ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης έδωσε η Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας κ. Αθανασία (Σια) Αναγνωστοπούλου.

Περισσότερα...

Θετικά μηνύματα για τα ζητήματα του Πανεπιστημίου

 • PDF

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΚΑΨΑΛΗ - Σ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

panepistimioiwanninwnΜε θετικές εντυπώσεις για άμεση προώθηση των αιτημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έφυγε από τη συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή ο πρύτανης του τοπικού μας ΑΕΙ, Γιώργος Καψάλης, με την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας, Σία Αντωνπούλου.

Περισσότερα...

Νέα διάκριση για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 • PDF

panepistimioiwanninwnΣύμφωνα με τα προσφάτως δημοσιευμένα στοιχεία του U.S. News and World Report, προκύπτει ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κατέχει την πεντακοσιοστή εικοστή έκτη (526η) θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε χίλια (1000) Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα από πενήντα επτά (57) χώρες, που συμπεριλήφθηκαν στην αξιολόγηση και την τέταρτη (4η) θέση ανάμεσα στα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Περισσότερα...

«Αριστείο» για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 • PDF

ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ BΡΕΤΑΝΙΚΟΥΣ TIMES

panepistimioiwanninwn

Μια πολύ σημαντική διάκριση και μάλιστα σε καιρούς που η τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν διανύει τις καλύτερες περιόδους της έρχεται για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το οποίο κατατάσσεται δεύτερο πίσω απ' αυτό της Κρήτης σύμφωνα με τη νέα διεθνή κατάταξη των βρετανικών Times (Times Higher Education World University Rankings 2015-16).

Περισσότερα...

Στο τελικό στάδιο οι εργασίες στα σχολεία του Δήμου Ζίτσας για τη νέα σχολική χρονιά

 • PDF

pliakos sxoleioΣτην «τελική ευθεία» βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης και επισκευής στα σχολικά κτίρια του Δήμου Ζίτσας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Τα συνεργεία του Δήμου με εργάτες γενικών καθηκόντων και ελαιοχρωματιστές, που συγκροτήθηκαν μετά την πρόσληψή τους μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, υπό την επίβλεψη των προέδρων των σχολικών επιτροπών Α/βθμιας και Β/βθμιας εκπαίδευσης κ.κ. Περικλή Γρίβα και Φώτη Ράρρα αντίστοιχα, δουλεύουν πυρετωδώς προκειμένου να είναι όλα έτοιμα, με το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού στις 11 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα...

Γέφυρες με την Κίνα χτίζει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 • PDF

ΤΡΙΕΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΕ 26 ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

panepisthmioΓέφυρες με τα πανεπιστήμια της Κίνας χτίζει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το οποίο μέσω του Κέντρου Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Ξένων Σπουδών του Πεκίνου για την παρακολούθηση μαθημάτων ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού για τρία συνεχή χρόνια από 24 φοιτητές του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, από δύο μεταπτυχιακούς φοιτητές και από δύο καθηγητές που θα τους συνοδεύουν.

Περισσότερα...

Υψηλές επιδόσεις έφεραν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών

 • PDF

Για τους μαθητές των Ιωαννίνων

va8mologies panellhniesΓια μια ακόμη χρονιά οι μαθητές των Ιωαννίνων κατάφεραν να έχουν σημαντικές επιτυχίες και πολύ υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές εξετάσεις. Χωρίς να έχουν εξαχθεί ακόμη τα επίσημα στατιστικά στοιχεία οι γιαννιώτες μαθητές μετά την ανάρτηση των βαθμολογιών στα σχολεία κατάφεραν να διατηρήσουν την παράδοση που έχει δημιουργήσει η πόλη μας στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας.

Περισσότερα...

Ικανοποιημένοι από τη μη «προτυποίηση» της Ζωσιμαίας οι καθηγητές της

 • PDF

Ευθύνες σε εξωθεσμικούς παράγοντες για την απώλεια ενός πρότυπου Λυκείου στα Γιάννενα

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το γεγονός πως το Λύκειο της Ζωσιμαίας δεν εντάχτηκε στη λίστα των προτύπων εξέδωσε ο Σύλλογος Καθηγητών του σχολείου.

Περισσότερα...

Συνάντηση για το 4ο Δημοτικό στο Δημαρχείο

 • PDF

sxoleio fotia3Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα παιδείας, Παντελής Κολόκας σχετικά με την άμεση αποκατάσταση του κτιρίου του 4ου Δημοτικού Σχολείου στα Λακκώματα που είχε καταστραφεί από την πυρκαγιά πριν μερικούς μήνες.

Περισσότερα...

Στις κάλπες αύριο οι φοιτητές

 • PDF

Ήρεμο το κλίμα σε Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ

panepisthmio ioanninaΑνοίγουν αύριο οι κάλπες στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για τις φοιτητικές εκλογές οι οποίες φέτος διεξάγονται κάτω από ένα πολύ διαφορετικό πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στη χώρα κυρίως λόγω των πολιτικών ανακατατάξεων που έχουν επιφέρει οι τελευταίες εκλογές, αλλά και των όσων διαδραματίζονται το τελευταίο τρίμηνο.

Περισσότερα...

«Φίλια πυρά» για την επιλογή της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης

 • PDF

Ανέλαβε και επίσημα καθήκοντα η Αγγελική Φωτεινού

xouliara foteinouΦίλια πυρά δέχεται η νέα Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου, Αγγελική Φωτεινού καθώς στη δημοσιότητα έδωσε την ανοιχτή επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας ο Μηνάς Ευσταθίου μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Ειδικής Αγωγής και Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ηπείρου.

Περισσότερα...