Mon09242018

Last update07:03:23 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΔΙΑΦΟΡΑ

Απεργία με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισαν οι ΕΛΜΕ της Ηπείρου

 • PDF

sxoleioΜε συμμετοχή που είχαν χρόνια να ζήσουν οι Γενικές Συνελεύσεις των Καθηγητών σε όλη την Ήπειρο υπερψηφίστηκε το βράδυ της Τρίτης και από τις τέσσερις ΕΛΜΕ η πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργίες μέσα στην περίοδο των εξετάσεων.

Περισσότερα...

Ζωντανή η ελπίδα για Πολυτεχνική Σχολή

 • PDF

Διατηρείται στο νέο σχέδιο Π.Δ το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

panepisthmioΑνοιχτό «παράθυρο» για λειτουργία, στο μέλλον, Πολυτεχνικής Σχολής στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αφήνει το υπουργείο Παιδείας με το διορθωμένο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, επί του σχεδίου «Αθηνά», που επανακατατέθηκε στο ΣτΕ. Αν και δεν αναφέρεται ο,τιδήποτε για Πολυτεχνική Σχολή, το γεγονός ότι δεν καταργείται το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, αλλά «αναβαθμίζεται» ως Σχολή (επειδή δεν μπορεί να σταθεί ως τμήμα με βάση το σχέδιο «Αθηνά») δείχνει ότι υπάρχουν περιθώρια να αποκτήσει το Γιαννιώτικο ΑΕΙ αυτό που διεκδικεί και δικαιούται.

Περισσότερα...

Ανακλήθηκε από το ΣτΕ το Π.Δ. για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 • PDF

Για διόρθωση-τήρηση των υποσχέσεων του υπουργείου Παιδείας;

panepistimioiwanninwnΤο υπουργείο Παιδείας ανακάλεσε δύο από τα 36 Προεδρικά Διατάγματα του σχεδίου Αθηνά για την αναδιάρθρωση των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) και των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ).

Περισσότερα...

Απεργία η ΟΛΜΕ και στο βάθος... επιστράτευση

 • PDF

sxoleioΤην πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 17 Μαΐου, ημέρα έναρξης και πενθήμερη απεργία την πρώτη εβδομάδα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, από τις 20 Μαΐου, αποφάσισε χθες η ΟΛΜΕ και επί της εισήγησης αυτής καλούνται να αποφασίσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες οι κατά τόπους ΕΛΜΕ με συμμετοχή τουλάχιστον του 30% των μελών τους, οι πρόεδροι των οποίων θα λάβουν την τελική απόφαση στις 15 Μαΐου.

Περισσότερα...

Άνευ ουσίας η απάντηση Αρβανιτόπουλου για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 • PDF

Σε ερώτηση του Μ. Κασσή για το σχέδιο «Αθηνά»

panepisthmio ioanninaΜια απάντηση που μπορεί και να χαρακτηριστεί ως «κενή περιεχομένου» επεφύλαξε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Αρβανιτόπουλος στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής σχετικά με το σχέδιο «Αθηνά» και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Αλαλούμ με το Π.Δ. του Πανεπιστημίου

 • PDF

Προφορικές δεσμεύσεις, ότι δεν αλλάζει τίποτα, από το υπουργείο Παιδείας

panepisthmio ioanninaΤι κι αν τους τελευταίους μήνες έχει αποδειχτεί ότι οι προφορικές δεσμεύσεις που δόθηκαν από πλευράς της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας σε τοπικούς φορείς αλλά και πολιτικά πρόσωπα σε ότι αφορά το σχέδιο «Αθηνά» και το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, δεν τηρήθηκαν ούτε στο ελάχιστο, από χθες επιχειρείται ξανά μέσω των ίδιων διαβεβαιώσεων να πειστεί η τοπική κοινωνία ότι τελικά τα όσα ανακοινώθηκαν με τα Π.Δ που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν ευσταθούν.

Περισσότερα...

Νικητής και πάλι η αποχή στις φοιτητικές εκλογές

 • PDF

Πρωτιά για ΔΑΠ, δεύτερη η ΠΚΣ

panepisthmio ioanninaΜε μεγάλο νικητή την αποχή, όπως γίνεται σχεδόν πάντα, ολοκληρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Στις κάλπες σήμερα οι φοιτητές

 • PDF

Ήρεμο το κλίμα σε Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ

kalpiΑνοίγουν σήμερα οι κάλπες στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για τις φοιτητικές εκλογές οι οποίες φέτος διεξάγονται κάτω από ένα πολύ διαφορετικό πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στη χώρα αλλά και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση λόγω του μνημονίου, αλλά κυρίως λόγω των πολιτικών ανακατατάξεων που έχουν επιφέρει οι τελευταίες εκλογές.

Περισσότερα...

Η «Αθηνά» χρειάζεται μεγαλύτερη οικονομική στήριξη

 • PDF

synodos prytanewn giannenaΤα θέματα σχέσεων μεταξύ πρυτάνεων και των νέων Συμβουλίων στα Πανεπιστήμια, ο «μονομερής», όπως σχολίασαν, σχεδιασμός της «Αθηνάς» για την αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης, η υποχρηματοδότηση της έρευνας και ο αριθμός των εισακτέων που προτείνεται από το υπουργείο Παιδείας εφέτος μεγαλύτερος από τον περυσινό σε αρκετά τμήματα (ειδικά της θετικής κατεύθυνσης και τα Πολυτεχνεία), ήταν τα κύρια θέματα που απασχόλησαν την 72η Σύνοδο πρυτάνεων που ολοκληρώθηκε στην Αθήνα.

Περισσότερα...

Πανεπιστήμιο και Γιάννινα προχωρούν μαζί

 • PDF

panepisthmio ioanninaΗ σημαντική η προσφορά του Ιδρύματος στην ανάπτυξη της πόλης τονίστηκε στο τριήμερο συνέδριο που ολοκληρώθηκε την Κυριακή.

Περισσότερα...

Δωρεάν σίτιση για τους Κύπριους σπουδαστές του ΤΕΙ Ηπείρου

 • PDF

tei artaΛόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Κύπρο, το ΤΕΙ Ηπείρου αποφάσισε από την Τρίτη 26-3-2013 και μέχρι τις διακοπές του Πάσχα να σιτίζονται δωρεάν στα εστιατόρια του Ιδρύματος όλοι οι Κύπριοι φοιτητές, ανεξαρτήτως εισοδήματος.

Περισσότερα...