Sat04042020

Last update10:22:56 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΔΙΑΦΟΡΑ

Νέες προοπτικές για τη Λάκκα Σουλίου

 • PDF

laka-souliΜετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου Ζωτικό- Μπεστιά, η Περιφερειακή Αρχή προετοιμάζει και την ωρίμανση της μελέτης του επόμενου τμήματος από Μπεστιά μέχρι Γέφυρα Μπακόλα, ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων, ανέφερε και τα εξής:

«Το επόμενο τμήμα από Μπεστιά μέχρι Γέφυρα Μπακόλα έχει μελετηθεί και εντός των ημερών θα τελειώσουμε τις παρεμβάσεις ώστε η μελέτη να είναι ώριμη για δημοπράτηση. Χαίρομαι γιατί ένα πολύ δύσκολο έργο - ίσως το πιο δύσκολο που έχουμε κάνει ως Περιφέρεια λόγω των εδαφών – παίρνει πλέον τον δρόμο του και βγαίνει η Λάκκα Σουλίου από την απομόνωση.

Περισσότερα...

Δήμος Κόνιτσας: Ημερίδα με θέμα: «Άνοια και Γηριατρική Ευπάθεια: Δύο σύνδρομα με σημαντικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων»

 • PDF

hmerida-konitsa-hlikiwmenoiΤην Τετάρτη 30 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκεστην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου από το Οικοτροφείο «Νόστος» της Ε.Ψ.Ε.Π., το Δήμο Κόνιτσας και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου, ημερίδα με θέμα «Άνοια και Γηριατρική Ευπάθεια: Δύο σύνδρομα με σημαντικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων».

Περισσότερα...

Το 40% του πανελλαδικού ελαιολάδου στην Πελοπόννησο

 • PDF

ladiΗ εκτίμηση για το ύψος της φετινής παραγωγής - Τι ανέφερε σε σύσκεψη ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Σε 120.000 τόνους εκτιμάται η φετινή παραγωγή ελαιολάδου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ποσότητα που αποτελεί το 40% της πανελλαδικής παραγωγής. Αυτό αναφέρθηκε στην διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (29/10) στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή διευθυντών και στελεχών από τις ΔΑΟΚ (Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής) και των πέντε περιφερειακών ενοτήτων.

Περισσότερα...

Έλεγχοι στην Κρήτη για τις «ύποπτες» ουσίες του ηλεκτρονικού τσιγάρου

 • PDF

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΤΜΙΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

hlektroniko-tsigaroΣτο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν τις επόμενες ημέρες στην αγορά του Ηρακλείου τα καταστήματα πώλησης ηλεκτρονικών τσιγάρων και οι ουσίες που περιέχουν μετά από εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, όπως είπε στην "Π" ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς, το υπουργείο ζητά να ελεγχθεί η αγορά λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών τσιγάρων μετά την καταγραφή σοβαρών περιστατικών πνευμονοπαθειών στις ΗΠΑ που σχετίζονται με τη χρήση τους αλλά και τον θάνατο ατμιστών.

Περισσότερα...

Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ζαγορισίων

 • PDF

syndesmos-zagorisiwnΤο Διοικητικό Συμβούλιο σύμφωνα με τα άρθρα 26 και 27 του καταστατικού, καλεί όλα τα μέλη του Συλλόγου σε τακτική γενική συνέλευση που θα γίνει στις 27 Νοεμβρίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 7:00 μ.μ. Στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Συνδέσμου, Χρηστοβασίλη 8, με θέματα:

Περισσότερα...

ΟΚΠΑΠΑ: Τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

 • PDF

hlikiwmenoiΜια ακόμη δομή του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών είναι και τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.).

Τα Κ.Η.Φ.Η. είναι σύγχρονες ανοικτές δομές ημερήσιας φιλοξενίας ηλικιωμένων, οι οποίοι δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα και το περιβάλλον που τους φροντίζει εργάζεται ή αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας, αδυνατώντας να ανταποκριθεί στην φροντίδα που έχει αναλάβει.

Περισσότερα...

Δήλωση διαχείρισης Κυψελών

 • PDF

melissokomoi-kypselhΑπό τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων, ανακοινώνεται ότι ξεκινά η καταγραφή των κυψελών διαχείμανσης. Οι μελισσοκόμοι πρέπει να προσέλθουν στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων, γραφείο 112 (αρμόδιοι υπάλληλοι Παύλος Μαυρογιώργος και Παναγιώτα Λώλη τηλ. 2651364112)

Περισσότερα...

Το οδοιπορικό υγείας στη Ζίτσα

 • PDF

zitsa-boultepsiΜε τη συνταγή επιτυχίας του 40ου Καρδιολογικού Συνεδρίου, στο πλαίσιο του οποίου φιλοξενήθηκαν στην πόλη μας περισσότεροι από 3.000 σύνεδροι, το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης συνέχισε τη δραστηριότητά του, με προορισμό τη Ζίτσα, παρουσία και της κ. Σοφίας Βούλτεψη.

Περισσότερα...

Αλλάζουμε ώρα την Κυριακή

 • PDF

roloiΤα ξημερώματα της Κυριακής θα περάσουμε από τη θερινή ώρα στη χειμερινή: τα ρολόγια θα γυρίσουν από τις 04:00 στις 03:00, μία ώρα πίσω.

Τέλος του καλοκαιριού και με τη «βούλα» της αλλαγής ώρας, μία από τις τελευταίες που θα κάνουμε λίγο πριν από την οριστική κατάργηση.

Περισσότερα...

Tο «ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ ΖΑΓΟΡΙ» στη διεθνή έκθεση ANUGA 2019

 • PDF

ZAGORI-ANUGA-2019Η ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε.συμμετείχε για 2η συνεχόμενη χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 5 και 9 Οκτωβρίου 2019 στην Κολωνία,με παρουσία στην κατηγορία «Drinks» αναδεικνύοντας τη δυναμική των ελληνικών προϊόντων στη διεθνή αγορά.

Το ΖΑΓΟΡΙ, το πρώτο ελληνικό φυσικό μεταλλικό νερό σε εξαγωγές σήμερα,παρουσίασε στο μοντέρνο, με χρώμα Ελλάδας και ιδιαίτερης αισθητικής περίπτερό του την εξαγώγιμη σειρά ΖΑΓΟΡΙ, μία πλήρη γκάμα 17 προϊόντων ήρεμου και ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού.

Περισσότερα...

Εγκαίνια για το νέο γήπεδο Κληματιάς

 • PDF

ghpedo-podosfairou-klhmatiaΤα εγκαίνια του νέου σύγχρονου γηπέδου της Κληματιάς πραγματοποιούν ο Δήμος Ζίτσας η τοπική Κοινότητα και η Αθλητική Ένωση Κληματιάς το μεσημέρι της Δευτέρας (28/10/2019).

Περισσότερα...

Σχετικά άρθρα