Sun04212019

Last update07:20:15 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Capture

Ρεπορταζ

Τραγωδία στην Αδριατική

 • PDF

Πέντε οι νέκροι μέχρι στιγμής

norman atlanticΥπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, λόγω ενίσχυσης των ανέμων και με χαμηλές θερμοκρασίες, συνεχίζεται μόνο από εναέρια μέσα η επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του πλοίου «Norman Atlantic», στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά τα ξημερώματα της Κυριακής, υπό αδιευκρίνιστη αιτία, στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 29 Δεκέμβριος 2014 13:21

Περισσότερα...

Καλύτερη εξυπηρέτηση για τους απομακρυσμένους προορισμούς από το ΚΤΕΛ

 • PDF

Νέα υπηρεσία στο πλαίσιο του έργου move on green

ktel papandrouΗ Περιφέρεια Ηπείρου, που συμμετέχει ως εταίρος στο έργο MOVE ON GREEN, αξιοποιώντας τα αποτελέσματα των διακρατικών εργασιών του έργου και σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ Ν. Ιωαννίνων ανέπτυξε μία νέα υπηρεσία για την αναβάθμιση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των αγροτικών απομακρυσμένων περιοχών του Νομού Ιωαννίνων, με τρόπο βιώσιμο και περιβαλλοντικά φιλικό.

Περισσότερα...

Προωθούνται τα έργα βιολογικών καθαρισμών του παραλιακού μετώπου της Ηπείρου

 • PDF
paralia parga

Ένα ακόμη σημαντικό και ουσιαστικό βήμα για την προστασία του φυσικού Περιβάλλοντος και της οικιστικής ανάπτυξης της Ηπείρου, ιδιαίτερα δε του παράκτιου μετώπου της και του ευαίσθητου οικοσυστήματος του Αμβρακικού Κόλπου, έγινε με την απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, να εγκρίνει τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με τους Δήμους Νικολάου Σκουφά, Ζηρού, Δήμου Πρέβεζας, Δήμος Πάργας και τη ΔΕΥΑ Άρτας με αντικείμενο τη διαχείριση των αστικών λυμάτων.

Περισσότερα...

Προγραμματική σύμβαση για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ιωαννίνων από την Περιφέρεια

 • PDF

XYTALEITOYRGIA3Παράλληλα με απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας με τον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ιωαννίνων για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ιωαννίνων, για τα επόμενα τρία χρόνια. Όπως ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Τ. Καλογιάννη, σχετικό αίτημα έχει υποβάλλει ο Σύνδεσμος ελλείψει προσωπικού και Διαχειριστικής Επάρκειας, υπογραμμίζοντας ότι η Περιφέρεια δεν μπορεί να μείνει απαθής στο διάστημα που θα μεσολαβήσει έως ότου στελεχωθεί αυτός και συγκροτηθεί ο Περιφερειακός ΦΟΔΣΑ.

Περισσότερα...

Απόλυτο «αφεντικό» η Energean Oil & Gas στις έρευνες πετρελαίου στα Γιάννινα

 • PDF

Αποχώρησε η Petra Petroleum

Στο 100% ελέγχει πλέον το κοίτασμα των geotrypanoΙωαννίνων η Energean Oil & Gas, μετά την αποχώρηση του εταίρου, της καναδικής εταιρείας Petra Petroleum, η οποία ανακοίνωσε ότι έχει υπογράψει συμφωνία πώλησης του 20% που κατέχει στο κοίτασμα των Ιωαννίνων στην Energean Oil, η ολοκλήρωση της οποίας τελεί υπό την έγκριση των ελληνικών αρχών.

Περισσότερα...

Η ομίχλη βλάπτει σοβαρά τον τουρισμό

 • PDF

Άμεση λύση για το αεροδρόμιο ζητούν οι ξενοδόχοι των Ιωαννίνων

aeroplano

Στον αέρα κοντεύει να τιναχτεί όλη η προσπάθεια που έχουν κάνει Φορείς και επιχειρηματίες στον κλάδο του τουρισμό στα Γιάννινα, εξαιτίας της ομίχλης η οποία προκαλεί σχεδόν καθημερινά ματαιώσεις ή πολύωρες καθυστερήσεις στις πτήσεις προς τα Γιάννινα.

Περισσότερα...

Ακριβά γούστα και πολλά λεφτά για δικηγόρους στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου

 • PDF

Λεφτά για το προσωπικό δεν υπάρχουν, για τις «Πληροφοριακές ανάγκες του Προέδρου» όμως, αγοράστηκε ένα iPad...

topic ipad air ipad mini 0

Σπατάλες που δε συνάδουν ούτε με το γενικότερο κλίμα της στενής προσαρμογής στους φορείς της δημόσιας διοίκησης αλλά ούτε και με τις τραγικές ανάγκες του φορέα που κλήθηκε να διοικήσει, αναδεικνύουν μια σειρά από αποφάσεις που είναι ανηρτημένες στη «Διαύγεια» και που φέρουν την υπογραφή του Θεσπρωτού δασκάλου Κυριάκου Τσόδουλου, προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας (Κ.Κ.Π.Π.) Ηπείρου.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 22 Δεκέμβριος 2014 16:07

Περισσότερα...

Στα χέρια του δήμου η «ακτινογραφία» των οφειλετών

 • PDF

Από την έκθεση Ορκωτών Λογιστών για το 2013

dhmarxeio

Την ακτινογραφία των οφειλετών του δήμου Ιωαννιτών αποτυπώνει μεταξύ άλλων η έκθεση του ισολογισμού για το 2013 από τους ορκωτούς λογιστές η οποία παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Περισσότερα...

Ακριβότερη φέτος η διαμονή σε πολλούς χριστουγεννιάτικους προορισμούς

 • PDF

Αύξηση σε Πάπιγκο και Μέτσοβο, πτώση όμως στην πόλη των Ιωαννίνων

metsovoΑπό 2% έως και 37% ακριβότερα είναι φέτος τα ξενοδοχεία σε πολλούς δημοφιλείς χριστουγεννιάτικους προορισμούς, σύμφωνα με καταγραφή της μηχανής σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών, trivago.

Περισσότερα...

Αύξηση επισκεπτών σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους των Ιωαννίνων

 • PDF

Το πρώτο οκτάμηνο του 2014

arxaiologiko mouseio

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την επισκεψιμότητα και τις εισπράξεις των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου. Ειδικότερα παρουσιάστηκε αύξηση των επισκεπτών των μουσείων (Βυζαντινό και Αρχαιολογικό) κατά 25,8%, καθώς και μια μικρή αύξηση των εισπράξεων κατά 0,7%, σε σχέση με τον αντίστοιχο διάστημα του 2013.

Περισσότερα...

Ο ΧΥΤΑ μολύνει τον Άραχθο

 • PDF

Ανακοίνωση του Συλλόγου Προστασίας Αράχθου μετά από τον έλεγχο της ποιότητας του νερού στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

XYTALEITOYRGIA3Επιβαρυντικά είναι για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ελληνικού τα στοιχεία που προκύπτουν από τις αναλύσεις που έκανε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας) κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου Προστασίας Αράχθου για την ποιότητα των υδάτων του ποταμού σε συγκεκριμένα σημεία καθώς επίσης του νερού του υδατορέματος κατάντι του ΧΥΤΑ Ελληνικού.

Περισσότερα...