Mon12092019

Last update01:17:02 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Ρεπορταζ

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων για το διοικητή του ΟΑΕΔ

 • PDF

ergatiko-kentro-ioannina«Αν η κυβέρνηση θέλει να κάνει κάτι για τους ανέργους, ας ξεκινήσει διορίζοντας εκπαιδευτικούς στα σχολεία, γιατρούς στα νοσοκομεία, προσωπικό στους δήμους». Με τον τρόπο αυτόν σχολιάζει την επίσκεψη του ΟΑΕΔ στα Γιάννενα, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Όπως τονίζει σχετικά, το ΕΚΙ «Έχει χαθεί το μέτρο πλέον από την κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς την ίδια στιγμή που απολύουν τους δασεργάτες που είχαν προσληφθεί μέσω ΟΑΕΔ στις δασικές υπηρεσίες, την ίδια στιγμή που αποδυναμώνουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς όπως το ΣΕΠΕ».

Περισσότερα...

Ο Δρόμος του τυριού στο τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

 • PDF

tyri-dromosΤο Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συμμετέχει ως Επικεφαλής εταίρος στο έργο "CheeseCulT – Ο Δρόμος του Τυριού ως καινοτόμος κινητήριος δύναμη πολιτιστικής κληρονομιάς για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού στη διασυνοριακή περιοχή" (Cheese route as an innovative cultural heritage driving force for rural tourism development in the cross-border area), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Interreg IPA II Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020 και ειδικότερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και την Αλβανίας.

Περισσότερα...

Συνάντηση με Μ.Ελισάφ τον Διοικητή του ΟΑΕΔ

 • PDF

elisaf-dioikhths-oaedΜε τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη και τον Περιφερειακό Διευθυντή του Οργανισμού συναντήθηκε το μεσημέρι στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι ενδυνάμωσης της συνεργασίας μεταξύ του ΟΑΕΔ και του Δήμου, στο πλαίσιο της εκστρατείας εξωστρέφειας που πραγματοποιεί ο πρώτος.

Περισσότερα...

Προχωρούν οι διαδικασίες για δύο μεγάλα έργα

 • PDF

dhmotiko-sumboulio-10-2019Στην αποδοχή της ένταξης των έργων του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου και του μεγάλου δακτυλίου της πόλης, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση.

Πρόκειται για μία τυπική διαδικασία, απαραίτητη όμως για να προχωρήσουν τα επόμενα στάδια και να δρομολογηθούν οι ενέργειες για την δημοπράτησή τους.

Το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου

Το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου στο οποίο μετέχει ο Δήμος και το Επιμελητήριο έχει συνολικό προϋπολογισμό 1,8 εκατομμύρια ευρώ.

Η συγκεκριμένη δράση αποσκοπεί στη δημιουργία «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου» στο ιστορικό - εμπορικό κέντρο της πόλης (οδός Ανεξαρτησίας και παρακείμενοι οδοί) με σκοπό την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής.

Περισσότερα...

Στοχευμένα προγράμματα κατά της ανεργίας στην Ήπειρο

 • PDF

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ

protopsalths-spurosΤο νέο «Πρόγραμμα προεργασίας για 500 ανέργους νέους, ηλικίας 18-30 σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Τομέα και σε επιχειρήσεις, φορείς, οργανισμούς του δημοσίου τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα στην Περιφέρεια Ηπείρου», ανακοίνωσε σήμερα από τα Ιωάννινα ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ξεκινήσει εντός του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος.

Περισσότερα...

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία της συλληφθείσας

 • PDF

ΣΠΕΙΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΑΠΑΤΩΝ

fwto-gynaika-apath-speiraΔόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 60χρονης αλλοδαπής, η οποία συνελήφθη στα Ιωάννινα, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη συστηματική εξαπάτηση πολιτών.

Πρόκειται για την:

Περισσότερα...

Αναίμακτος ο Νοέμβριος στους δρόμους της Ηπείρου

 • PDF

ΧΙΛΙΑΔΕΣ, ΞΑΝΑ, ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ

troxaiaΘετικά είναι τα νέα από το μέτωπο των τροχαίων ατυχημάτων στους δρόμους της Ηπείρου για το μήνα Νοέμβριο καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία, στη διάρκεια του προηγούμενου μήνα στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 3 τροχαία ατυχήματα (έναντι 5 το 2018). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:

- Κανένα θανατηφόρο τροχαίο (έναντι ενός το 2018)

- Κανένα τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι ενός το 2018)

- 3 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 3 το 2018)

Περισσότερα...

Η καθημερινότητα της ΕΛ.ΑΣ στην Ήπειρο

 • PDF

ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

astynomia-760x460Τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν στις υποθέσεις το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Νοέμβριο ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομικής Διεύθυνση Ηπείρου, σύμφωνα με αυτά συνελήφθησαν συνολικά 521 άτομα και ειδικότερα:

Περισσότερα...

Πόλεμος στο Δήμο Μετσόβου για τις οικονομικές καταστάσεις του 2014!

 • PDF

Vasileiou-Spyros-1Στην επικοινωνιακή επίθεση που όπως λέει δέχεται η παράταξή του και προσωπικά ο αρχηγός της, κύριος Σπύρος Βασιλείου, τις τελευταίες μέρες για την μη ψήφιση των Οικονομικών Καταστάσεων και του Απολογισμού του 2014 του Δήμου Μετσόβου, απαντά η παράταξη Δύναμις Δημοτών. Αυτό που επικαλούνται κύκλοι της Δημοτικής Αρχής είναι ότι δήθεν η παράταξη του κ. Βασιλείου με την μη ψήφιση του εν λόγω θέματος δεν θέλει να μπει τάξη στον Δήμο Μετσόβου και έμμεσα προσπαθεί ο κ. Βασιλείου να δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του Δήμου...

Περισσότερα...

Δήλωση Aλ. Καχριμάνη για τη γέφυρα Πλάκας

 • PDF

gefiraplakas220819-960x720Ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης, απαντώντας σε ερώτηση, σχετικά με την εξέλιξη των εργασιών για την αποκατάσταση της ιστορικής γέφυρας Πλάκας, δήλωσε και τα εξής:

«Είναι ένα έργο που συμβολίζει την ενότητα και την κοινή προσπάθεια. Δεν ήταν εύκολο να γίνει. Θέλω να κάνω ειδική μνεία στους συντοπίτες μας του ΤΕΕ και ειδικά στον Γιώργο Σμύρη. Θα πω ένα ευχαριστώ σε όσους βοήθησαν από την Περιφέρεια Ηπείρου και την εταιρεία ΤΕΡΝΑ που μας βοήθησε σε καίρια σημεία και όσους συμμετείχαν στο γίγνεσθαι των φάσεων αυτών που στηρίξαμε τα δύο βάθρα γιατί αν δεν γινόταν αυτά, δεν θα γινόταν ποτέ το γεφύρι όπως ήταν κάποτε.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 04 Δεκέμβριος 2019 17:26

Περισσότερα...

Άμεσα θα γίνεται η αξιολόγηση των αιτήσεων επιχειρήσεων

 • PDF

Ο ΑΛ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

kaxrimanis-2Στο ιστορικό του σχεδιασμού του καινοτόμου προγράμματος απασχόλησης ανέργων με υψηλά τυπικά προσόντα, αλλά και σε λεπτομέρειες που αφορούν το περιεχόμενο της πρόσκλησης, αναφέρθηκε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Ειδικότερα, ως προς τον σχεδιασμό ο Περιφερειάρχης ανάφερε ότι αυτός προέκυψε μετά από επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει μαζί με τους άλλους Περιφερειάρχης στη Γερμανία το 2014. Εκεί διαπίστωσε πως ο Δήμος Στουτγκάρδης στις «καλές πρακτικές» που εφάρμοζε, περιλαμβανόταν και πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων επιστημόνων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση δεξιοτήτων, το οποίο χρηματοδοτούνταν από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Περισσότερα...

Σχετικά άρθρα