Wed09182019

Last update11:46:47 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Ρεπορταζ

Στις 28 Αυγούστου η ορκωμοσία για το Δήμο Πωγωνίου

 • PDF

dhmarxeio-pogoniouΤην Τετάρτη 28 Αυγούστου και ώρα 19:30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Καλπακίου,

Περισσότερα...

Δήμος Ζαγορίου: Στις 24 Αυγούστου η ορκωμοσία

 • PDF

dhmarxeio zagoriouΤο Σάββατο 24 Αυγούστου και ώρα 11 π.μ στην κεντρική πλατεία Ασπραγγέλων θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων αιρετών του Δήμου Ζαγορίου.

Περισσότερα...

Την επόμενη εβδομάδα τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

 • PDF

ΒΑΣΕΙΣ 2019 ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ

panellhnies-apotelesmata-2019Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις 2019 στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ήδη όμως από την πρώτη επεξεργασία των μηχανογραφικών δελτίων των μαθητών φαίνεται πως προκύπτουν εκπλήξεις και μεγάλες ανατροπές.

Οι χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αλλά και η εισαγωγή περίπου 100 νέων τμημάτων διαμορφώνουν την νέα κατάσταση, με τις δημοφιλείς σχολές, μετά και την περσινή πτώση, να αναμένεται να πέσουν ακόμη περισσότερο.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 20 Αύγουστος 2019 11:19

Περισσότερα...

Στις 29 Αυγούστου η ορκωμοσία για το Δήμο Ζίτσας

 • PDF

dimarxeio-zitsasΤην Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019 και ώρα 19.30 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου, Λεωφ. Πασσαρώνος 1 Ελεούσα

Περισσότερα...

Δήλωση Σπ. Ριζόπουλου για τις φωτιές στην Ήπειρο

 • PDF

spyros-rizopoulos-orizontes-ths-hpeirouΟ Σπύρος Ριζόπουλος, εκλεγμένος επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τις τελευταίες ημέρες ξέσπασαν στην περιοχή της Ηπείρου αρκετές φωτιές: Στο Κομπότι της Άρτας, στα Πωγώνια, στις περιοχές Σταυράκι, Μάρμαρα και Κοσμηρά καθώς και στα Μουζακαίικα της Πρέβεζας.

Οι Ηπειρώτες τη γλυτώσαμε κατά τύχη. Γιατί ευτυχώς υπήρχε σχετική άπνοια και έτσι δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές.

Η επιτυχία της κατάσβεσης ήταν προϊόν της άοκνης προσπάθειας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η οποία λειτούργησε μόνη της.

Περισσότερα...

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στη διασημότερη λίστα κατάταξης

 • PDF

lista-panepistimioΕπτά ελληνικά πανεπιστήμια βρίσκονται μεταξύ των 1000 καλύτερων του κόσμου, σύμφωνα με την Παγκόσμια Ακαδημαϊκή Αξιολόγηση των Πανεπιστημίων (Academic Ranking of World Universites – ARWU) του ανεξάρτητου μη κερδοσκοπικού οργανισμού Shanghai Ranking Consultancy.

Περισσότερα...

Πύρινο Σαββατοκύριακο στην Ήπειρο

 • PDF

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΕΣΤΙΕΣ ΣΕ ΣΤΑΥΡΑΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΓΑ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

pyrosbesths-kapnoiΜια δύσκολη, την πρώτη γι' αυτό το καλοκαίρι, πυρκαγιά αντιμετώπισαν στην περιοχή του Σταυρακίου οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ηπείρου.

27 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 6 πυροσβέστες και 1 ελικόπτερο συνεπικουρούμενοι από το μηχανισμό πολιτικής προστασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατάφεραν θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά σε σύντομο χρονικό διάστημα πριν προλάβει να γίνει απειλητική.

Περισσότερα...

Σήμα κινδύνου για τις... αρρυθμίες στην καρδιολογική του Χατζηκώστα από την ΕΙΝΗ

 • PDF

xatzhkosta newΤο ρεπορτάζ των Ν.Α. για τις... αρρυθμίες στην καρδιολογική κλινική του Χατζηκώστα έρχεται να επιβεβαιώσει η ΕΙΝΗ με ανακοίνωσή της στην οποία τονίζει ότι ίδια προβλήματα υπάρχουν και στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Αναλυτικά η ΕΙΝΗ αναφέρει:

Η καρδιολογική κλινική του Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα» υπολειτουργεί λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Η διοίκηση βρίσκεται σε μια νέα κατάσταση αφού στην παρούσα φάση από τους 7 ειδικευμένους καρδιολόγους απομένουν μόνο 5 για να καλύψουν τις ανάγκες της Καρ-διολογικής κλινικής.

Μιας κλινικής με πολλές δραστηριότητες όπως Στεφανιαία Μονάδα, Αιμοδυναμικό, νοσηλεία στην κλινική, τμήμα κόπωσης, τμήμα υπερήχων, τακτικά εξωτερικά ιατρεία , συμβουλές για καρδιολογικά θέματα σε ολόκληρο το Νοσοκομείο και κάλυψη των ΤΕΠ

Από τους ειδικευόμενους οι δύο εκπαιδεύονται σε άλλα νοσοκομεία στα πλαίσια της ειδίκευσης τους και σε δύο μήνες ολοκληρώνουν την ειδίκευσή τους και θα διαγραφούν .Άλλη μία ειδικευόμενη απουσιάζει σε άδεια μητρότητας.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται πια στα όρια της φυσικής τους εξάντλησης και λειτουργούν σε όρια ανασφάλειας, οι γιατροί αναγκάζονται να κάνουν υπεράριθμες εφημερίες τόσο ενεργείς όσο και ετοιμότητας χωρίς να μπορούν να κάνουν χρήση των κανονικών τους αδειών και των νόμιμων ρεπό .

Εδώ και χρόνια γνωρίζουμε ότι υπάρχουν 3 κενές οργανικές θέσεις οι οποίες ελέω μνημονίων δεν προκηρύσσονται, παρ΄ όλες τις επισημάνσεις μας.

Άρα η καρδιολογική κλινική θέλει επείγουσα στελέχωση με μόνιμο προσωπικό καθώς και ειδι-κευόμενους για να λειτουργήσει σωστά. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την άμεση προκήρυξη των 3 κενών οργανικών θέσεων. Οι άμεσες ανάγκες δεν μπορεί να καλυφθούν χωρίς να ζητη-θούν τουλάχιστον δυο επικουρικοί ιατροί.

Η ΕΙΝΗ δεν θα στηρίξει καμιά αναστολή δραστηριοτήτων αλλά και δεν θα αφήσει τους για-τρούς να ζουν σε εργασιακό μεσαίωνα.

Αντίστοιχα προβλήματα στελέχωσης υπάρχουν και στο καρδιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Πρέβεζας, το οποίο εδώ και 8 μήνες λειτουργεί με 3 καρδιολόγους που υποχρεώνονται σε ε-φημερίες πέραν του Νόμου. Κάνουν 10 εφημερίες και σήμερα είναι μόνο 2 λόγω ασθένειας του ενός.

Υπενθυμίζεται ότι οι καρδιολογικές κλινικές είναι κλινικές που αντιμετωπίζουν πολλά επείγο-ντα περιστατικά και σήμερα βιώνουμε αύξηση των καρδιολογικών συμβάντων λόγω θερινής περιόδου και αύξησης του τουρισμού στην περιοχή μας.

Είναι γνωστό δε ότι όταν υπολειτουργεί ένα τμήμα επιφορτίζεται ένα άλλο και όπως αντιλαμ-βανόμαστε ο κλήρος θα πέσει στο ΠΓΝΙ που είναι ήδη επιφορτισμένο και με ελλιπές προσωπι-κό.

Ζητάμε άμεσα ενέργειες για λύση των προβλημάτων.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 13 Αύγουστος 2019 20:03

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων σε όλη την Ήπειρο

 • PDF

astynomia-760x460Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 48ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Περισσότερα...

Δηλώσεις Καχριμάνη για λίμνη, συνάντηση με Αυγενάκη κ.α

 • PDF

kaxrimanisΣε διάφορα θέματα επικαιρότητας αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σήμερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Περισσότερα...

Επανέρχεται για το Εργοστάσιο Απορριμμάτων η Περιφέρεια

 • PDF

asa-hpeiroyΓια δεύτερη φορά, μέσα σε διάστημα δέκα ημερών, η Περιφερειακή Αρχή επανέρχεται στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, υπογραμμίζοντας την πιεστική ανάγκη για τη μεταφορά όλων των σκουπιδιών που παράγονται στους 18 Δήμους της Ηπείρου, στο εργοστάσιο επεξεργασίας ΑΣΑ στο Ελευθεροχώρι.

Περισσότερα...

Σχετικά άρθρα