Wed09192018

Last update11:15:23 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Ρεπορταζ

Ριζικές αλλαγές στους φορείς διαχείρισης στερεών αποβλήτων

 • PDF

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

xyta-ioannina4Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε ο Υπουργός Εσωτερικών το νέο θεσμικό πλαίσιο για την οργάνωση και λειτουργία των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Χώρας.

Περισσότερα...

Επισήμως αμελητέες οι ποσότητες εισαγόμενου γάλακτος στην Ήπειρο

 • PDF

ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΟΓΑΚ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ Ν.Α

Gala hpeirosΤα επίσημα στοιχεία του ΕΛΟΓΑΚ δείχνουν πως όντως, το πρόβλημα της διακίνησης αιγοπρόβειου γάλακτος από κοινοτικές χώρες – ή απλά της εισαγωγής – προς την Ήπειρο, είναι μικρό. Πολύ μικρό...

Περισσότερα...

Έτσι θα λειτουργεί το νέο ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων στους Αυτοκινητόδρομους

 • PDF

hlektronika diodiaΕξαιρετικά ενδιαφέρουσες πληροφορίες αρχίζουν και βγαίνουν σε σχέση με την εγκατάσταση του συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων που θα χρεώνει αναλογικά (ανά χιλιόμετρο) τους οδηγούς και θα καταργήσει τους σημερινούς σταθμούς διοδίων.

Περισσότερα...

Ολοκληρωμένο δίκτυο μονοπατιών στα Τζουμέρκα

 • PDF

ΕΠΑΦΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ

tzoumerka vounaΝέες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος των Τζουμέρκων και τη βελτίωση της αναπτυξιακής υποδομής στην περιοχή αναλαμβάνει η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων & Συναφών Επαγγελμάτων Τζουμέρκων.

Περισσότερα...

Στον Αρχιεπίσκοπο οι Περιφερειάρχες!

 • PDF

arxiepiskopos-periferairxesΕπίσημο δείπνο στους Περιφερειάρχες όλης της χώρας παρέθεσε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Περισσότερα...

Ενημέρωση με.. διακοπές για τους υδρογονάνθρακες

 • PDF

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΡΙΔΑ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΥΤΣΑΡΑ

ereunes-petrelaioΜε μεγάλη συμμετοχή απλού κόσμου που αγωνιά για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην περιοχή μας, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, η πρώτη από τις ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέμα «Η ανάπτυξη των υδρογονανθράκων στην Ήπειρο», στο Βουτσαρά του Δήμου Ζίτσας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 23 Ιανουάριος 2018 10:47

Περισσότερα...

Ανυπαρξία συναλλαγών στα Γιάννενα

 • PDF

Σε... αναζήτηση των νέων αντικειμενικών αξιών!

antikeimenikes-ioanninaΔυσεπίλυτος γρίφος παραμένει για το ΥΠΟΙΚ η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών στις εμπορικές αξίες των ακινήτων.

Περισσότερα...

Πρόταση για κέντρο αποτέφρωσης στα Γιάννενα

 • PDF

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΝΟΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ...

apotefrwshΗ πολιτεία ήρε τα πολλά νομοθετικά κωλύματα που περιέπλεκαν το θέμα της αποτέφρωσης των νεκρών στη χώρα μας, αν και νομοθετημένο από το 2005! Τα προοδευτικά μυαλά στην περιοχή μας υπάρχουν και συνεπικουρούνται σε διάφορα θέματα, από ένα Μητροπολίτη με ανοιχτούς ορίζοντες. Η πολιτική βούληση απομένει για να γίνει πράξη το πρώτο «Κέντρο Αποτέφρωσης Οστών Νεκρών (Κ.Α.Ο.Ν.)» στα Γιάννενα...

Περισσότερα...

Βανδαλίστηκε, ξανά, η πρόσοψη της Τράπεζας της Ελλάδος

 • PDF

bandalismos trapezaΓια μία ακόμη φορά, το γλυπτό του Πάρι Πρέκα στην πρόσοψη του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας βανδαλίστηκε.

Περισσότερα...

Μάρτιος, ο μήνας των ιδιωτικοποιήσεων

 • PDF

ΕΓΝΑΤIΑ ΟΔOΣ, ΛΙΜEΝΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝIΚΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟYΠΟΛΗΣ, ΗΓΟΥΜΕΝIΤΣΑΣ

egnatiaΤις διαδικασίες για μια συνολική αξιοποίηση των βασικών μεταφορικών υποδομών της Βορείου Ελλάδος επιταχύνει το Δημόσιο, καθώς επιχειρείται να κλείσει άμεσα, έως τα μέσα Μαρτίου, η ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, να εισέλθει στη δεύτερη φάση η διαγωνιστική διαδικασία για την Εγνατία Οδό και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τις παραχωρήσεις λιμενικών δραστηριοτήτων σε Αλεξανδρούπολη και Ηγουμενίτσα.

Περισσότερα...

Πως θα είναι το Πανεπιστήμιο Ηπείρου

 • PDF

ΟΙ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ, ΟΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΕΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

panepistimioiwanninwnΜέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα η νέα δομή που αποκτά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μετά τη συνένωσή του με το ΤΕΙ Ηπείρου. Η συνένωση των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων θα δημιουργήσει ένα υπερ- πανεπιστήμιο με προοπτικές να πρωταγωνιστεί όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο αλλά και με δυνατότητες διασύνδεσης με την τοπική οικονομία.

Περισσότερα...