Tue11202018

Last update12:56:35 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Ρεπορταζ

Προβληματισμοί για τις αλλαγές στην προσχολική εκπαίδευση

 • PDF

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΠΑΠΑ

tsoymahsΤον προβληματισμό του για τις αλλαγές που προωθούνται στον χώρο της προσχολικής εκπαίδευσης εξέφρασε, σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών Φίλιππος Τσουμάνης.

Περισσότερα...

Με διάθεση αμφισβήτησης του σχεδίου συνένωσης Πανεπιστημίου - ΤΕΙ

 • PDF

Υποψήφιος Πρύτανης ξανά ο Τρ. Αλμπάνης

almpanisΤους δικούς του όρους για τη βελτίωση του σχεδίου απορρόφησης του ΤΕΙ Ηπείρου από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, έθεσε προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας των Ιωαννίνων ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ανακοινώνοντας το πρωί της Δευτέρας, την υποψηφιότητά του για την Πρυτανεία του τοπικού ΑΕΙ.

Περισσότερα...

Στα πρόθυρα κατάρρευσης η κτηνοτροφία

 • PDF

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΗΠΕΙΡΟΥ

provata-lesvos708Τη βαθιά του ανησυχία για τα όσα συμβαίνουν στον κτηνοτροφικό κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας, εκφράζει το ΔΣ του Παραρτήματος Ηπείρου του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου. Ο ιστορικός αυτός κτηνοτροφικός κλάδος και ένας από τους ισχυρότερους πυλώνες της ηπειρώτικης οικονομίας, βρίσκεται στα πρόθυρα ολοκληρωτικής κατάρρευσης, μιας και με όλο και πιο εντατικό ρυθμό η παραγωγή του καθίσταται αντιοικονομική.

Περισσότερα...

Περισσότερους πόρους σε έργα υποδομής από την Επιτροπή Μεταφορών

 • PDF

ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ee2Το χάδι και τη συμπάθεια της μάνας προς το παραστρατημένο ή το πιο αδύναμο παιδί της... ένοιωσε η Ήπειρος χθες, κατά την επίσκεψη του κλιμακίου της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα Γιάννενα, υπό την πρόεδρο της Επιτροπής Καρίμα Ντελί.

Περισσότερα...

Τα έξι σημεία διαφωνίας των Πρυτανικών αρχών με τον υπό διαβούλευση νόμο

 • PDF

panepistimioiwanninwnΔεν ήταν ξεκάθαρος ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης ως προς το αν η Σύγκλητος της ερχόμενης Πέμπτης, η οποία καλείται να συζητήσει το σχέδιο νόμου για την ενοποίηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου, θα λάβει απόφαση στο πλαίσιο της διαβούλευσης για να επηρεάσει την πορεία της ως την ψήφιση του σχεδίου νόμου.

Περισσότερα...

Στην Ήπειρο η αντιπροσωπεία της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του ΕΚ

 • PDF

ionia-prebeza-filipiadaΣτην Ήπειρο θα βρίσκεται από σήμερα αντιπροσωπεία της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του ΕΚ μετά από πρόταση του ευρωβουλευτή του Ποταμιού Μίλτου Κύρκου. Σκοπός της επίσκεψης είναι η συνάντηση με τους βασικούς εταίρους και φορείς του τομέα μεταφορών στην Ελλάδα και η επίσκεψη σημαντικών υποδομών που κατασκευάστηκαν με τη συνδρομή της ΕΕ.

Περισσότερα...

Ενστάσεις του Αν. Τσίνα για την ενοποίηση Πανεπιστημίου και ΤΕΙ

 • PDF

ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ «ΠΟΛΕΜΟΣ» ΣΤΗΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

panepistimioiwanninwnΣε γενικές γραμμές ικανοποιημένος από το σχέδιο νόμου για την ενοποίηση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου, εμφανίστηκε στις πρώτες του δηλώσεις για το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου, ο Πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου Αναστάσιος Τσίνας.

Περισσότερα...

Οπλοστάσιο και παράνομο ραδιόφωνο στο σπίτι του

 • PDF

astynomia-760x460Σε χωριό του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βορείων Τζουμέρκων, ένας 62χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και περί ραδιοσταθμών.

Περισσότερα...

Τα Γιάννενα τίμησαν την εργατική Πρωτομαγιά

 • PDF

ΠΟΛΛΟΙ ΟΜΩΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

prwtomagiaΜε την παρουσία αρκετού κόσμου τα Γιάννενα τίμησαν την εργατική Πρωτομαγιά στην κορύφωση των επετειακών εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Γερνάει και συρρικνώνεται ο πληθυσμός της Ηπείρου

 • PDF

ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΑΧΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

hlikiwmenoiΚατά 1.438 μειώθηκαν οι κάτοικοι της Ηπείρου μέσα σε ένα χρόνο, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας.

Περισσότερα...

Στην τελική ευθεία η αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας

 • PDF

gefyri-plakas-thumb-largeΣτην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών για την αναστήλωση και αποκατάσταση του ιστορικού Γεφυριού της Πλάκας, με την ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών εντός των χρονοδιαγραμμάτων που είχαν τεθεί. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προκήρυξε στις 18 Απριλίου 2018, τη διαδικασία Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Επιλογή Αναδόχου Εκτέλεσης του Έργου «Στερέωση, Αποκατάσταση, Αναστήλωση, Ανάδειξη Γέφυρας Αράχθου στην Πλάκα», προϋπολογισμού 4.750.000 ευρώ. Η κατάρρευση του ιστορικού μνημείου τον Φεβρουάριο του 2005 είχε προκαλέσει έντονη συγκίνηση στο πανελλήνιο, ενώ καθολικό υπήρξε το αίτημα της αναστήλωσής του. Από την πρώτη στιγμή η επιστημονική κοινότητα της χώρας, και ιδιαίτερα το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, συστρατεύθηκε σε ένα έργο εξαιρετικά απαιτητικό και περίπλοκο. Σήμερα, μετά τη σύνταξη της Προγραμματικής Σύμβασης, την ολοκλήρωση των συμπληρωματικών Μελετών, τα απαραίτητα έργα στήριξης των ακροβάθρων που εκτελέστηκαν με ευθύνη της Περιφέρειας, και βεβαίως, την προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος και την έναρξη των διαγωνιστικών διαδικασιών για την ανάδειξη αναδόχου, το κυρίως έργο της αναστήλωσης μπαίνει στην τελική ευθεία.

Περισσότερα...