Wed11142018

Last update01:46:50 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Ρεπορταζ

Ανυπαρξία συναλλαγών στα Γιάννενα

 • PDF

Σε... αναζήτηση των νέων αντικειμενικών αξιών!

antikeimenikes-ioanninaΔυσεπίλυτος γρίφος παραμένει για το ΥΠΟΙΚ η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών στις εμπορικές αξίες των ακινήτων.

Περισσότερα...

Πρόταση για κέντρο αποτέφρωσης στα Γιάννενα

 • PDF

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΝΟΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ...

apotefrwshΗ πολιτεία ήρε τα πολλά νομοθετικά κωλύματα που περιέπλεκαν το θέμα της αποτέφρωσης των νεκρών στη χώρα μας, αν και νομοθετημένο από το 2005! Τα προοδευτικά μυαλά στην περιοχή μας υπάρχουν και συνεπικουρούνται σε διάφορα θέματα, από ένα Μητροπολίτη με ανοιχτούς ορίζοντες. Η πολιτική βούληση απομένει για να γίνει πράξη το πρώτο «Κέντρο Αποτέφρωσης Οστών Νεκρών (Κ.Α.Ο.Ν.)» στα Γιάννενα...

Περισσότερα...

Βανδαλίστηκε, ξανά, η πρόσοψη της Τράπεζας της Ελλάδος

 • PDF

bandalismos trapezaΓια μία ακόμη φορά, το γλυπτό του Πάρι Πρέκα στην πρόσοψη του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας βανδαλίστηκε.

Περισσότερα...

Μάρτιος, ο μήνας των ιδιωτικοποιήσεων

 • PDF

ΕΓΝΑΤIΑ ΟΔOΣ, ΛΙΜEΝΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝIΚΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟYΠΟΛΗΣ, ΗΓΟΥΜΕΝIΤΣΑΣ

egnatiaΤις διαδικασίες για μια συνολική αξιοποίηση των βασικών μεταφορικών υποδομών της Βορείου Ελλάδος επιταχύνει το Δημόσιο, καθώς επιχειρείται να κλείσει άμεσα, έως τα μέσα Μαρτίου, η ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, να εισέλθει στη δεύτερη φάση η διαγωνιστική διαδικασία για την Εγνατία Οδό και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τις παραχωρήσεις λιμενικών δραστηριοτήτων σε Αλεξανδρούπολη και Ηγουμενίτσα.

Περισσότερα...

Πως θα είναι το Πανεπιστήμιο Ηπείρου

 • PDF

ΟΙ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ, ΟΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΕΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

panepistimioiwanninwnΜέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα η νέα δομή που αποκτά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μετά τη συνένωσή του με το ΤΕΙ Ηπείρου. Η συνένωση των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων θα δημιουργήσει ένα υπερ- πανεπιστήμιο με προοπτικές να πρωταγωνιστεί όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο αλλά και με δυνατότητες διασύνδεσης με την τοπική οικονομία.

Περισσότερα...

Ενιαίο μέτωπο για την προστασία της φέτας

 • PDF

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ

ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΊΡΟΥ

syskepsi pop.Τοπική Αυτοδιοίκηση, παραγωγοί, συνεταιριστικές οργανώσεις, γαλακτοβιομηχανίες και λοιπές τυροκομικές μονάδες της Ηπείρου, συγκροτούν ενιαίο μέτωπο για την προστασία της φέτας και των άλλων τυροκομικών προϊόντων προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π.).

Περισσότερα...

Μεγάλη απάτη με αναπάντητες κλήσεις

 • PDF

kiniti tilΣε συναγερμό έχει τεθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων μιας νέας απάτης μέσω κινητών τηλεφώνων.

Περισσότερα...

Βαθμοί τέλος για τους μαθητές και στα γυμνάσια

 • PDF

ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΙΕΠ

sxoleioΒαθμοί τέλος στα γυμνάσια της χώρας καθώς το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής συζητάει, εκτός της περιγραφικής αξιολόγησης των μαθητών («σχεδόν καλός», «καλός», «πολύ καλός», «άριστος»), να εντάξει και την αλφαβητική αξιολόγηση: Δηλαδή Α, Β, Γ που έως σήμερα γνωρίζαμε κυρίως από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού.

Περισσότερα...

Ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις στον ιαματικό τουρισμό

 • PDF

ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

iamatikes-phgesΟ Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας απηύθυνε χαιρετισμό στις ημερίδες με θέμα τον ιατρικό τουρισμό που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Money Show, η πρώτη υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και η δεύτερη από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Τουρισμού Υγείας.

Περισσότερα...

Το σχέδιο Γαβρόγλου για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ και οι πιθανοί κίνδυνοι...

 • PDF

panepisthmioΗ λίστα των υπογραφών μεγαλώνει και οι διαφωνούντες – μέλη ΔΕΠ, με το χειρισμό της ενοποίησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου συνεχώς αυξάνονται...

Περισσότερα...

Δύο νεκροί στους δρόμους της Ηπείρου

 • PDF

astynomia-760x460ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

Δύο ακόμα θύματα της αφάλτου θρηνεί η Ήπειρος καθώς το Δεκέμβριο του 2017 σημειώθηκαν 9 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 7 το 2016). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:

Περισσότερα...