Wed07152020

Last update11:07:21 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Ρεπορταζ

Νέο κατσικίσιο γιαούρτι από την ΔΩΔΩΝΗ

 • PDF

AΠΟ 100% ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΓΑΛΑ

dodoni-katsikisio-newΝέο κατσικίσιο γιαούρτι δημιούργησε η ΔΩΔΩΝΗ, κορυφαία γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου, με στόχο να καλύψει τις σύγχρονες καταναλωτικές τάσεις και προτιμήσεις για προϊόντα υψηλής θρεπτικής αξίας και εξαίρετης ποιότητας.

Περισσότερα...

Οι συνταξιούχοι ΙΚΑ της Ηπείρου συντονίζονται...

 • PDF

ergatiko-kentro-ioanninaΤην περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων περιφερειακή σύσκεψη των Δ.Σ. των συνταξιουχικών σωματείων της Ηπείρου στα πλαίσια της ΣΕΑ των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Συζητήθηκαν τα προβλήματα των συνταξιούχων την περίοδο της καραντίνας, τα προβλήματα από την κατάσταση που επικρατεί στην Υγεία με τις μεγάλες ελλείψεις, τη μη πρόσληψη στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού.

Περισσότερα...

Ανησυχία Κ. Καψάλη για το άνοιγμα των συνόρων με Αλβανία

 • PDF

kakabia telwneioΤην έντονη ανησυχία του ενόψει του ανοίγματος των συνόρων Ελλάδος – Αλβανίας εκφράζει ο Δήμος Πωγωνίου μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τόσο στην περιοχή της Ηπείρου όσο και στη γειτονική χώρα.

Περισσότερα...

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση της νέας γέφυρας Αράχθου

 • PDF

araxthos-plaka-gefyraΤην έγκριση δημοπράτησης του έργου «Κατασκευή νέας γέφυρας Αράχθου στην περιοχή Πλάκας Τζουμέρκων (2ης επαρχιακής οδού)», προϋπολογισμού 3,9 εκ. ευρώ, αποφάσισε στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Πρόκειται για έργο της πράξης «Αποκατάσταση – βελτίωση 2ης επαρχιακής οδού από θέση Πηγάδια έως Πράμαντα και κατασκευή νέας γέφυρας Αράχθου στην περιοχή Πλάκας Τζουμέρκων».

Περισσότερα...

Μετέφεραν 3,5 τόνους παράνομου ψυκτικού υγρού

 • PDF

freonΜεγάλη ποσότητα ψυκτικού υγρού, η κυκλοφορία του οποίου απαγορεύεται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε σε φορτηγό στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Αθηνών.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν, στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αθηνών, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, κατόπιν αξιοποίησης πληροφορίας για φορτίο με απαγορευμένο ψυκτικό υγρό, εντόπισαν στο παραπάνω σημείο σταθμευμένο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ως οδηγός ο ένας εκ των συλληφθέντων.

Περισσότερα...

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης από μονοκατοικία

 • PDF

diarrhxh-spitiΕξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση διάρρηξης – κλοπής από μονοκατοικία στο Αηδονοχώρι Ιωαννίνων και σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αλλοδαπού.

Περισσότερα...

Προμήθειες εξοπλισμού μέσω ΕΣΠΑ

 • PDF

ESPAlogoΜε έγγραφο της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 προς την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Τομέα Παιδείας (Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων) διατυπώνεται η θετική γνώμη για τη διαδικασία ανάθεσης του έργου «Προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού Ηλεκτρονικής και Εργαλειομηχανών CNC», προϋπολογισμού 419.785 ευρώ. Το έργο εντάσσεται στην πράξη Προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και εκπαίδευσης ενηλίκων της Περιφέρειας Ηπείρου».

Περισσότερα...

Συνεδριάζει αύριο η Οικονομική Επιτροπή

 • PDF

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

perifereia hpeiroy 2Αύριο και ώρα 09:30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα ημερήσιας διάταξης μεταξύ άλλων τα εξής:

1. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή νέας γέφυρας Αράχθου στην περιοχή Πλάκας Τζουμέρκων (2ης επαρχιακής οδού)» προϋπολογισμού € 3.900.000,00 με ΦΠΑ.

2. Έγκριση του 4ου Α.Π.Ε. (με τροποποίηση της σύμβασης σε ποσοστό 14,86 %) του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση - βελτίωση επαρχιακής οδού από κόμβο Εγνατίας οδού - Αγία Κυριακή - Ιερός χώρος Σουλίου», αναδόχου «ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Περισσότερα...

Σε τελικό στάδιο ωρίμανσης ο οδικός άξονας Καλπάκι- Κόνιτσα

 • PDF

dromos ioannina kakaviaΣτα ερωτήματα που είχε θέσει στη Βουλή ο Σταύρος Καλογιάννης για τον οδικό άξονα Καλπάκι - Κόνιτσας απάντησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλής.

Ειδικότερα ο Σταύρος Καλογιάννης, στην Ερώτηση που είχε καταθέσει, ζητούσε να πληροφορηθεί εάν έχει παραληφθεί και εγκριθεί το σύνολο των μελετών του οδικού άξονα Καλπάκι – Κόνιτσα, ποιος είναι ο προϋπολογισμός του έργου και σε ποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα προτίθεται το Υπουργείο να εντάξει την κατασκευή του.

Στην απάντηση του ο Υπουργός Υποδομών, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

Περισσότερα...

Ζητά κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη χρήση υγραερίου

 • PDF

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΓΝΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

nosokomeio pgniΤα υπηρεσιακά έγγραφα και τις ενέργειες τις οποίες έχει προβεί το ΠΓΝΙ σχετικά με την εγκατάσταση δεξαμενών και χρήση υγραερίου στο Νοσοκομείο για τις ενεργειακές ανάγκες του, θέτει σε γνώση των κοινοβουλευτικών ομάδων της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΛΑ, του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜεΡΑ25, η Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Αφορμή η καθυστέρηση που υπάρχει στην ολοκλήρωση της εγκαταστάσεις του έργου.

Αναλυτικά η Διοίκηση ζητά να υπάρξει διευκρινιστική Εγκύκλιος ή Υπουργική Απόφαση, ώστε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείου Ιωαννίνων, να έχει τη δυνατότητα κατασκευής εγκατάστασης υγραερίου.

Μεταξύ άλλων αναφέρει η ανακοίνωση:

Περισσότερα...

Καταλύματα κορωναϊού αναζητά το υπουργείο

 • PDF

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

koudouni-xenodeoxeio-hotel-receptionΚύρια ή βοηθητικά τουριστικά καταλύματα για την κάλυψη έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας που συνδέοντα με την αντιμετώπιση του κορωναϊού αναζητά το υπουργείο Τουρισμού και στην Ήπειρο.

Η σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προσφορά καταλυμάτων προς μίσθωση αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 16 Ιούνιος 2020 15:14

Περισσότερα...