Thu12122019

Last update12:43:05 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Ρεπορταζ

Οι παρεμβάσεις που θα σώσουν την Παμβώτιδα

 • PDF

ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΟΔ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

limnh ioanninaΤα προτεινόμενα έργα που θα ενταχτούν στο «Πρόγραμμα Ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων για την περιοχή της λίμνης Παμβώτιδας» που από κοινού τοπικοί φορείς με πρωτεργάτη το Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας και την πολύτιμη συμβολή της ΜΟΔ, της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης έχουν εκπονήσει πρόκειται να συζητηθούν στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας στην 3η συνάντηση στελεχών του Φορέα και της ΜΟΔ.

Περισσότερα...

Μήνυμα της ΠΕΠΙΣ για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

 • PDF

bia-endooikogeneiakh"Η παγκόσμια ημέρα για την «εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών», για μία ακόμη χρονιά, μεταδίδει ισχυρό μήνυμα, από όλους τους φορείς και μας καλεί να εξακολουθήσουμε να δραστηριοποιούμαστε και να μεταδώσουμε το ισχυρό μήνυμα ότι η βία κατά των γυναικών αποτελεί βία κατά της κοινωνίας, επομένως όλοι οφείλουμε να αντιδράσουμε και να εμποδίσουμε αυτό το φαινόμενο μέσα από στοχευμένες δράσεις και εκπαίδευση" τονίζει σε ανακοίνωσή της η πρόεδρος της ΠΕΠΙΣ.

Περισσότερα...

Στις κάλπες σήμερα οι αυτοδιοικητικοί για τον ΦΟΔΣΑ

 • PDF

ΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

asa-hpeiroyΣτις κάλπες οδηγούνται σήμερα το απόγευμα στις 7 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων οι αυτοδιοικητικοί της Ηπείρου που εκλέχτηκαν από τα Δημοτικά Συμβούλια των 18 Δήμων για να τους εκπροσωπήσουν στον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ.

Στον συγκεκριμένο Φορέα, σε αντίθεση με την ΠΕΔ, δεν υπάρχουν παρατάξεις.

Για κάθε μία θέση του Διοικητικού Συμβουλίου, πρόεδρος, αντιπρόεδρος, γραμματέας κτλ, κατατίθενται οι υποψηφιότητες και ακολουθεί η εκλογική διαδικασία μέχρι κάποιος να πετύχει την πλειοψηφία.

Περισσότερα...

Μια παιδιατρική κλινική που δε θυμίζει νοσοκομείο

 • PDF

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ

paidiatrikh-klinikh-xatzhkwstaΜια εντελώς διαφορετική εικόνα θα αντικρίζουν πλέον οι μικροί νοσηλευόμενοι στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», αφού με την δραστική ανακαίνιση των χώρων και του εξοπλισμού που έγινε κατά τους τελευταίους μήνες, ο χώρος δε θυμίζει πια νοσοκομείο.

Η βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας που περνά μέσα και από την ανακαίνιση χώρων και κλινικών ήταν ένας από τους βασικούς στόχους της παρούσας διοίκησης του νοσοκομείου και για την Παιδιατρική Κλινική του «Χατζηκώστα», ο διοικητής του ιδρύματος Βαγγέλης Καρβούνης, στο πλαίσιο μιας ανεπίσημης τελετής εγκαινίων, θυμήθηκε πως ήταν στον 6ο μήνα της θητείας του, όταν ξεκίνησαν οι επαφές και οι συζητήσεις για την ανακαίνιση της Παιδιατρικής.

Περισσότερα...

Αναστολή υποδοχής νέων περιστατικών λόγω έλλειψης προσωπικού

 • PDF

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

kkp-hpeiroyΤο ΔΣ του ΚΚΠΠΗ ενημερώνει ότι λαμβάνοντας υπόψη την ισχυρή έλλειψη προσωπικού που παρατηρείται στις υπηρεσίες του, οι οποίες κατόπιν της ολοκλήρωσης του οκτάμηνου κύκλου μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ είναι έντονες και η διαμορφωθείσα κατάσταση θα επιδεινωθεί περαιτέρω και με την λήξη των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού 31/12/2019, οδήγησε στην εκ των συνθηκών αναγκαστική προσωρινή αναστολή εισαγωγών νέων περιστατικών στις Δομές Προστασίας ΑμεΑ του ΚΚΠΠΗ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 21 Νοέμβριος 2019 13:49

Περισσότερα...

Αναβρασμός για το βιοαέριο στη Ζίτσα

 • PDF

BIOAERIO-MONADAΑνακοίνωση σχετικά με την αδειοδότηση μονάδας παραγωγής ενέργειας από βιοαέριο στο δήμο Ζίτσας, και συγκεκριμένα στην Κάτω Λαψίστα, εξέδωσε η παράταξη του Βασίλη Γαρδίκου απευθυνόμενη στο Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Περισσότερα...

Εξετάσεις φαρμακοποιών για άδεια άσκησης επαγγέλματος

 • PDF

ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

farmakeio2Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, η τελευταία προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών των υποψηφίων Φαρμακοποιών για τις Εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, περιόδου ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας (Μακεδονίας 8, Αθήνα) είναι μέχρι την Δευτέρα 09-12-2019. Ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων είναι η Δευτέρα 16-12-2019

Αναφορικά με την καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες καθώς και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα παρακάτω τηλέφωνα:

Περισσότερα...

Δύο βραβεία για τον Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.

 • PDF

vraveio-okpapaΟι έξι πυλώνες της πολιτικής των υγιών πόλεων αναπτύχθηκαν στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στο συνέδριο συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτριος Πάνου και η Συντονίστρια για το ΕΔΥΥΠΠΥ Στεφανία Τσούκη.

Οι έξι πυλώνες της Πολιτικής των Υγιών Πόλεων είναι : Άνθρωποι, Τόπος, Ειρήνη, Ευημερία, Συμμετοχή και Πλανήτης.

Περισσότερα...

Παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια στο Κέντρο Προσφύγων του Κατσικά

 • PDF

tampela-diavashΜία σειρά ενεργειών με σκοπό την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας πέριξ του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφυγών του Κατσικά ολοκλήρωσε μέχρι τώρα ο Δήμος Ιωαννιτών.

Από σήμερα και μετά από συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων ξεκίνησε η ενημέρωση για τα ίδια ζητήματα εντός του καταυλισμού.

Το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσεων παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε από τον αντιδήμαρχο Βασίλη Βλέτσα .

Όπως τόνισε ο κ. Βλέτσας από τις αρχές του Σεπτέμβρη η Δημοτική Αρχή ήρθε αντιμέτωπη με το ζήτημα της μετακίνησης των προσφύγων και μεταναστών στην Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας.

Περισσότερα...

Οι τουριστικοί φορείς του Περάματος στηρίζουν την δημιουργία υδατοδρομίου

 • PDF

ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

ntovas-aslanidhsΟι τουριστικοί φορείς του Περάματος στηρίζουν την δημιουργία υδατοδρομίου στο λιμάνι του Περάματος, που μόνο καλό μπορεί να προσφέρει στον τόπο μας.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν «Να υπενθυμίσουμε πως το 2004 πραγματοποιούνταν από την περιοχή μας πτήσεις υδροπλάνουπρος την Κέρκυρα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 20 Νοέμβριος 2019 13:23

Περισσότερα...

Δεν ανακοινώθηκαν νέες δομές για την ηπειρωτική Ελλάδα

 • PDF

prosfiges-diaΔεν περιλαμβάνονται νέες δομές φιλοξενίας και υποδοχής προσφύγων στην Ηπειρωτική Ελλάδα, στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος που ανακοίνωσαν το πρωί της Τετάρτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός Άμυνας- ειδικός συντονιστής για το μεταναστευτικό, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Στόχος των κυβερνητικών μέτρων είναι τόσο η ανάσχεση των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών, όσο και η αποσυμφόρηση των νησιών που σηκώνουν το βάρος του προβλήματος, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για την Ευρώπη.

Περισσότερα...

Σχετικά άρθρα