Thu02212019

Last update01:11:59 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δράσεις για την ανακύκλωση των παλιών ηλεκτρικών συσκευών

 • PDF

TO ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

anakiklosi 1Στο πλαίσιο του έργου LIFE INFOCYCLE το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν δράσεις στα Ιωάννινα, με σκοπό να προωθήσουν την ορθή διαχείριση των παλιών ηλεκτρικών συσκευών. Στις 25 Ιουλίου η δράση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Πύρρου, ενώ στις 26 Ιουλίου στην πλατεία Μαβίλη.

Περισσότερα...

Αγαθό απόλυτης προστασίας το νερό

 • PDF

Η ΔΡΑΣΥ για την διαχείριση του υδάτινου δυναμικού της περιοχής

neroΤις θέσεις της ΔΡΑΣΥ για την ορθή διαχείριση του νερού παρουσίασε ο επικεφαλής της παράταξης, Στέφανος Σκοπούλης, κατά τη διάρκεια της δημόσιας εκδήλωσης που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη του δήμου Ιωαννιτών.

Περισσότερα...

Με επτά γαλάζιες σημαίες φέτος η Ήπειρος

 • PDF

Στους νομούς Πρέβεζας και Θεσπρωτίας

syskepsh galazies shmaies

Συνολικά επτά παραλίες της Ηπείρου κατάφεραν να πάρουν «Γαλάζια σημαία» φέτος τη στιγμή βέβαια που πέρσι ο αριθμός τους ήταν 6, ενώ το 2012 καμία ηπειρωτική ακτή δεν είχε καταφέρει να μπει στη λίστα που ανακοινώνει η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).

Περισσότερα...

Υδάτινες γέφυρες στήθηκαν στα Γιάννενα

 • PDF

ydatines gefyresΟι ημέρες που διανύουμε ήταν για την πόλη μας πλούσιες σε δράσεις με βασικό άξονα την ορθολογική διαχείριση του αστικού και ημιαστικού νερού, στο πλαίσιο του προγράμματος ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ – Ενώνουμε τη φωνή μας για το νερό, που υλοποιούν το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ) σε συνεργασία με ΔΕΥΑ Ιωαννίνων. Το ολοκληρωμένο πακέτο παρεμβάσεων το οποίο ολοκληρώνεται αύριο απευθύνθηκε σε ομάδες πολιτών και αρμόδιους φορείς, κέρδισε το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας και έθεσε τις βάσεις για ευρεία ενημέρωση και δικτύωση σε σχέση με τη διαχείριση του αστικού νερού.

Περισσότερα...

Οι προτάσεις της ΡΙ.ΖΑ Ζίτσας για τη διαχείριση των λυμάτων του λεκανοπεδίου

 • PDF

Προβλήματα και πιθανές λύσεις από τον Μ. Ματσάγκα

biologikos ioannina

Τις θέσεις της Ριζοσπαστικής Ανατροπής του Δήμου Ζίτσας σε ότι έχει να κάνει με τη διαχείριση των λυμάτων στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων παραθέτει με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης, Μανώλης Ματσάγκας.

Περισσότερα...

«Πράσινα σημεία» σε κάθε δήμο

 • PDF

Μια καινοτομία στη διαχείριση των απορριμμάτων από την Περιφέρεια Ηπείρου

prasino shmeio

Την αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων για ολόκληρη την Περιφέρεια Ηπείρου με ορίζοντα το 2020 ξεκίνησε η Περιφερειακή Αρχή με την επιτροπή διαβούλευσης να συνεδριάζει την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου προκείμενου να καταλήξει στο τελικό σχέδιο.

Περισσότερα...

Κανόνες για την αλιεία στην Παμβώτιδα

 • PDF

Αποφασίστηκε το πλαίσιο σε σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων

foreas pamvotidas

Στο πλαίσιο της βελτίωσης του συντονισμού των αρμόδιων υπηρεσιών, αρχών και εμπλεκόμενων φορέων, όσον αφορά την εποπτεία, έλεγχο και διαχείριση των δραστηριοτήτων εντός και περιμετρικά της Λίμνης Παμβώτιδας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015 στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης, με θέμα «Καθορισμός αρμοδιοτήτων και συντονισμός της εποπτείας, ελέγχου και διαχείρισης των δραστηριοτήτων εντός και πέριξ της Λίμνης Παμβώτιδας».

Περισσότερα...

Μπαίνουν κανόνες στην Καθαριότητα από το Δήμο Ιωαννιτών

 • PDF

Έρχονται και πρόστιμα για τους παραβάτες

skoupidia

Με το νέο Κανονισμό Καθαριότητας που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και τίθεται αύριο προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμος Ιωαννιτών επιχειρεί να θέσει νέους όρους στο θέμα της καθαριότητας.

Περισσότερα...

Ένα βήμα πιο κοντά στην πλήρη αποκατάσταση

 • PDF

Ανάδοχος για το τμήμα Β' του ΧΑΔΑ Δουρούτης

XADA3

Βήμα που οδηγεί την περιοχή κοντά στις σύγχρονες της Ευρώπης αποτελεί η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Δουρούτης, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Περισσότερα...

Αποκλειστικά πολιτικό το πρόβλημα της Παμβώτιδας

 • PDF

Υποστηρίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Ιωαννίνων

karabaki limnhΤην άποψη ότι το πρόβλημα της Παμβώτιδας είναι αποκλειστικά πολιτικό εκφράζει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος, Κώστας Σακκάς. Σε αυτή τονίζει πως οι τεχνικές λύσεις για να επανέλθει η Λίμνη μας στην κατάσταση που ήταν πριν μερικά χρόνια, υπάρχουν όχι όμως και η πολιτική βούληση να εφαρμοσθούν προσθέτοντας ότι όσο οι Διοικούντες θα προσπαθούν να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί τόσο θα επιδεινώνεται η κατάσταση της λίμνης μας.

Περισσότερα...

Άμεση αποκατάσταση για τη Λίμνη Ιωαννίνων ζητούν περιβαλλοντικές οργανώσεις

 • PDF

Με αφορμή τη δημιουργία στίβου θαλασσίου σκι στην Αμφιθέα

pista ski limnhΤην αποκατάσταση της ζημιάς στο φυσικό περιβάλλον από την κατασκευή στίβου θαλάσσιου σκι στον υγρότοπο Αμφιθέας της λίμνης Παμβώτιδας, ζητούν με επιστολή τους, προς το Συντονιστικό Γραφείο για την Αντιμετώπιση της Περιβαλλοντικής Ζημίας (ΣΥΓΑΠΕΖ) και την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ), ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Περισσότερα...