Fri04192019

Last update08:49:59 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

5 εκατ. ευρώ από τον ΕΛ.Γ.Α. για την προστασία των καλλιεργειών από δυσμενή καιρικά φαινόμενα

 • PDF

agrotesΤο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο ΕΛΓΑ αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στα προγράμματα πρόληψης και προστασίας της αγροτικής παραγωγής από φυσικούς κινδύνους.

Περισσότερα...

Δημοπρατείται και το δεύτερο υποέργο για τον ΧΑΔΑ Δουρούτης

 • PDF

xomaterh doyroythΔημοσιεύθηκε από την ΔΕΥΑΙ η διακήρυξη δημοπράτησης για το δεύτερο υποέργο του ΧΑΔΑ Δουρούτης.

Περισσότερα...

Κανένα θέμα με τον διαγωνισμό για το εργοστάσιο απορριμμάτων

 • PDF

Διαβεβαιώνει η Τ. Καλογιάννη

ergostasio anakykloshsΤην βεβαιότητά της πως ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του μειοδότη σε ότι αφορά το έργο «Εγκατάστασης Αστικών Στερεών Αποβλήτων» της Περιφέρειας Ηπείρου θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού εκφράζει με δηλώσεις της στους «Ν.Α» η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ιωαννίνων, Τατιάνα Καλογιάννη.

Περισσότερα...

Τ. Καλογιάννη: «Ανεπίτρεπτες οι συμβουλές εκ μέρους του κ. Τσίκαρη»

 • PDF

Απάντηση της αντιεριφερειάχη για την μονάδα επεξεργασίας λυματολάσπης

perifereiahpeirounea2Προσωπική απάντηση στις δηλώσεις του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων με τον συνδυασμό «Ήπειρος Ανατροπής» έδωσε χθες η σημερινή και εκ νέου υποψήφια αντιπεριφερειάρχης, Τατιάνα Καλογιάνη, σχετικά με την έγκριση της ΜΠΕ για τη μονάδα επεξεργασίας λυματολάσπης.

Περισσότερα...

Στην τελική ευθεία η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Δουρούτης

 • PDF

Υπογράφηκε η συμπληρωματική σύμβαση

xomaterh doyroythΤην τροποποιημένη προγραμματική σύμβαση για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Δουρούτης, ενός έργου μείζονος σημασία για το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων, υπέγραψαν ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος και ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Θωμάς Μπέγκας.

Περισσότερα...

Τον Απρίλιο ο προσωρινός μειοδότης για το εργοστάσιο απορριμμάτων

 • PDF

Εγκρίθηκαν οι όροι του διαγωνισμού

ergostasio anakykloshsΣτη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, ενέκρινε τους όρους της προκήρυξης και τα τεύχη δημοπράτησης της β' φάσης του διεθνούς διαγωνισμού με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών του έργου «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου».

Περισσότερα...

Έτος ανακύκλωσης το 2014 για τα Γιάννινα

 • PDF

Ολοκληρώνεται το «δίκτυο» των κάδων και ο εξοπλισμός των ειδικών απορριμματοφόρων

anakiklosi 1Η χρόνια μέσα στην οποία ο δήμος Ιωαννιτών θα εισέλθει για τα καλά σε ρυθμούς ανακύκλωσης θα είναι το 2014, αφού μετά το πιλοτικό πρόγραμμα που έχει αποδώσει τα μέγιστα έρχεται η ολοκλήρωση της προσπάθειας που ξεκίνησε από την πρώτη μέρα η Δημοτική Αρχή με την τοποθέτηση άλλων χιλίων πεντακόσιων κάδων, στο πλαίσιο υλοποίησης του σχετικού προγράμματος από το ΕΣΠΑ κι έτσι θα καλυφθεί το σύνολο της έκτασης του Δήμου.

Περισσότερα...

Ξεπέρασε τα όρια η ρύπανση του αέρα

 • PDF

Στα 80-100 μικρογραμμάρια τα αιωρούμενα σωματίδια όλη την προηγούμενη εβδομάδα

ai8alomixlhΠάνω από το όριο των 50 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο αέρα κινούνται σταθερά τα αιωρούμενα σωματίδια πάνω από το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων δημιουργώντας έτσι το γνωστό φαινόμενο της αιθαλομίχλης, δημιουργώντας συνθήκες πρωτόγνωρες για όλο το λεκανοπέδιο. Η αιθαλομίχλη πνίγει την πόλη και κάνει αποπνιχτική την ατμόσφαιρα, ειδικά τις βραδινές ώρες. Και δυστυχώς η κατάσταση που για τους πολίτες είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού, επιβεβαιώνεται και από τις επίσημες μετρήσεις που κάνει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Δίκτυο Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Ηπείρου

 • PDF

Συμπαράσταση στον Μ. Μπούκα

pista ski limnhΣτη δημιουργία Δικτύου Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Ηπείρου με σκοπό τη συνεργασία των περιβαλλοντικών οργανώσεων, συλλόγων και φορέων της Περιφέρειας Ηπείρου, προχώρησαν επτά περιβαλλοντικές οργανώσεις από όλη την Περιφέρεια.

Περισσότερα...

Αποζημίωση 100.000 ευρώ από τον Μ. Μπούκα

 • PDF

Ζητά η επιτροπή διοργάνωσης των αγώνων θαλασσίου Σκι

pista ski limnhΣε κατάθεση αγωγής εναντίον του μέλους των Οικολόγων Πρασίνων Μιλτιάδη Μπούκα προχώρησε η επιτροπή διοργάνωσης των πανευρωπαϊκών αγώνων του θαλάσσιου σκι που έγιναν τον Σεπτέμβριο στα Γιάννινα και οι οποίοι είχαν προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από περιβαλλοντικές και όχι μόνο οργανώσεις.

Περισσότερα...

Προσφυγή στο ΣτΕ για τη σωτηρία του Αώου

 • PDF

Από περιβαλλοντικές οργανώσεις και τον Δήμο Κόνιτσας

awos bobousaΑίτηση ακύρωσης υπέβαλαν στο ΣτΕ οι περιβαλλοντικές οργανώσεις WWF Ελλάς και Καλλιστώ, μαζί με τον Δήμο Κόνιτσας, τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου - Αώου και Πίνδου, καθώς και το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (Med-INA), με σκοπό την προστασία του ποταμού Αώου από ένα παράλογο έργο εκτροπής νερού και παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας.

Περισσότερα...