Wed04242019

Last update02:21:47 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Capture

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το λούνα παρκ της ανακύκλωσης στην Κεντρική Πλατεία

 • PDF

louna park anakykloshΜια μεγάλη γιορτή, η γιορτή της ανακύκλωσης, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων. Περισσότεροι από 400 μαθητές δημοτικών σχολείων της πόλης, είχαν την ευκαιρία να παίξουν σε πρωτότυπα παιχνίδια και να πάρουν πλήθος πληροφοριών για την ανακύκλωση.

Περισσότερα...

«Οι κυνηγετικές οργανώσεις δρουν κατά της λαθροθηρίας στον Αμβρακικό»

 • PDF

Επιστολή της Ε' ΚΟΗ προς το ΥΠΕΚΑ

KYNHGOS MYSTIKA Τη σαφή και ξεκάθαρη διαβεβαίωση, ότι το σύνολο της κυνηγετικής οικογένειας, όπως αυτή εκφράζεται από τις κυνηγετικές οργανώσεις σε όλα τα επίπεδα, έχει αναλάβει το πλήρες μέγεθος της ευθύνης, για την τήρηση της νομιμότητας και την αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθροθηρίας στον Αμβρακικό, επαναλαμβάνει η Ε' Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου, με επιστολή της προς το ΥΠΕΚΑ, προς τις αρμόδιες Διευθύνσεις Δασών και προς κάθε συναρμόδιο φορέα ή υπηρεσία.

Περισσότερα...

Τέλος οι Υπηρεσίες Περιβάλλοντος από τη Spider S.A.

 • PDF

Για εμποροβιομηχανικούς πελάτες

spider 27.09.13Τέλος στις Υπηρεσίες Περιβάλλοντος που παρείχε σε εμποροβιομηχανικούς πελάτες και όχι τους δήμους έβαλε η Spider με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, εδώ και περίπου δέκα μέρες. Αιτία για αυτή την απόφαση ήταν η σταδιακή μείωση του πελατολογίου της τα τελευταία χρόνια η οποία έγινε ακόμα μεγαλύτερη μέσα στο 2013.

Περισσότερα...

Στα 46 ευρώ ανά τόνο το τέλος εισόδου στο εργοστάσιο απορριμμάτων

 • PDF

Η πρόταση της Περιφέρειας που διεκδικεί 60% χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ

ergostasio anakykloshsΤην υποβολή πρότασης ένταξης χρηματοδότησης από το ΕΠΠΕΡΡΑ σε ποσοστό 60% για την κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Ηπείρου ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο. Το θέμα ήρθε για συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης και προκάλεσε την αντίδραση της μείζονος αντιπολίτευσης η οποία κατηγόρησε την Περιφερειακή Αρχή για διαδικασίες εξπρές και περιφρόνηση του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς όπως τόνισε η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης για ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν θέλησε να ανοίξει διάλογος παρά να εγκριθεί εν λευκώ η πρόταση που έχει ετοιμαστεί για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Περισσότερα...

Προσφυγές κατά του διαγωνισμού για τη διαχείριση απορριμμάτων

 • PDF

Από έξι εταιρίες κατά της διαδικασίας μοριοδότησης

Αντιμέτωποι με πέντε προδικαστικές προσφυγές από τις εταιρίες XYTALEITOYRGIA3που συνεχίζουν στο διαγωνισμό και μία απ' αυτή που «κόπηκε» στη διαδικασία επιλογής του αναδόχου για το έργο της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων» θα βρεθούν σήμερα το μεσημέρι τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου.

Περισσότερα...

Υπέγραψαν την καταστροφή του Αώου

 • PDF

Τελικά ούτε η Βάλια Κάλντα τη awos bobousaγλίτωσε αφού ο Σταύρος Καλαφάτης ενέκρινε εμμέσως την εκτροπή του Αώου με την υπογραφή του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκάνης Απορροής Ποταμών Ηπείρου. Η εμμονή της κυβέρνησης αναμένεται να δημιουργήσει ένα νέο «Αχελώο» αφού αναμένεται προσφυγή κατά του Σχεδίου από φορείς και περιβαλλοντικές οργανώσεις που εδώ και καιρό επισημαίνουν ότι το έργο αγγίζει τα όρια του πολιτικού σκανδάλου, με όρους τόσο περιβαλλοντικούς, όσο οικονομικούς και νομικούς.

Περισσότερα...

«Σούπερ» μικρόβια σε ποτάμια και ακτές

 • PDF

Εντοπίστηκαν σε δείγματα νερού από τον Αχέροντα, τον Καλαμά και από παραλίες του Ιονίου.

kalamas«Σούπερ» σαλμονέλες, με ιδιαίτερη αντοχή στα αντιβιοτικά, εντόπισαν επιστήμονες σε ποτάμια και θαλάσσια ύδατα της Ηπείρου. Οι ερευνητές απομόνωσαν πολλά βακτηρίδια (λιστέρια, σταφυλόκοκκο, ψευδομονάδα κτλ.), μόνο όμως τα στελέχη της σαλμονέλας εμφάνισαν ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά.

Περισσότερα...

Κι άλλη νεκρή βίδρα στην Παμβώτιδα

 • PDF

Οι θάνατοι αποδεικνύουν την ύπαρξη της...

bidraΗ δεύτερη σε ένα χρόνο νεκρή βίδρα στην Παμβώτιδα έρχεται να αποδείξει την παρουσία του είδους στην λίμνη, αλλά με δυσάρεστο τρόπο, όπως σημειώνει σε ανακοίνωση του ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης. Ταυτόχρονα, ο Φορέας ασκεί κριτική στο ΥΠΕΚΑ και ειδικότερα για το θέμα της κατάργησης Φορέων. Ως γνωστόν, από το επόμενο έτος ο Φορέας θα αποτελεί υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης...

Περισσότερα...

Την άλλη εβδομάδα η σύσκεψη Δημαρχών για τον ΦΟΔΣΑ

 • PDF

Δεν έγινε σήμερα λόγω πολλών απουσιών

synedriash fodsaΤην ερχόμενη βδομάδα θα επαναληφθεί η σύσκεψη των εκπροσώπων των Δήμων του Νομού Ιωαννίνων προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Περισσότερα...

Συνεχίζεται η κόντρα Στ. Καλογιάννη - WWF Ελλάς για τον Αώο

 • PDF

Ο πρώηνΥπουργός ζητά την ανάκληση της επιστολής της Οργάνωσης στο ΥΠΕΚΑ

kalogiannhs-thumb-largeΝέο «επεισόδιο» στην κόντρα του Σταύρου Καλογιάννη με την WWF Ελλάς παίχτηκε με την ανακοίνωση του πρώτου η οποία αποτελεί ουσιαστικά απάντηση στην επιστολή της WWF η οποία με τη σειρά της απάντησε στον πρώην Υπουργό στην δική του παρέμβαση προ ημερών σχετικά με την επιστολή της στο ΥΠΕΚΑ για το θέμα της εκτροπής του Αώου.

Περισσότερα...

Η παραπληροφόρηση έφερε τις αντιδράσεις για τον ΣΜΑ

 • PDF

Σε σκόπιμα λανθασμένη ενημέρωση των κατοίκων από συγκεκριμένους κύκλους αποδίδει την άρνησή τους στην χωροθέτηση

ergostasio anakykloshsΣε μικροπολιτικές σκοπιμότητες και «πλύση εγκεφάλου» των τοπικών κοινωνιών απέδωσε με δηλώσεις του χθες ο αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην προσπάθεια να πειστούν οι κάτοικοι ότι η χωροθέτηση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων δεν είναι οχλούσα για το περιβάλλον.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 25 Ιούλιος 2013 10:23

Περισσότερα...