Sat11172018

Last update07:00:20 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μπαίνουν κανόνες στην Καθαριότητα από το Δήμο Ιωαννιτών

 • PDF

Έρχονται και πρόστιμα για τους παραβάτες

skoupidia

Με το νέο Κανονισμό Καθαριότητας που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και τίθεται αύριο προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμος Ιωαννιτών επιχειρεί να θέσει νέους όρους στο θέμα της καθαριότητας.

Περισσότερα...

Ένα βήμα πιο κοντά στην πλήρη αποκατάσταση

 • PDF

Ανάδοχος για το τμήμα Β' του ΧΑΔΑ Δουρούτης

XADA3

Βήμα που οδηγεί την περιοχή κοντά στις σύγχρονες της Ευρώπης αποτελεί η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Δουρούτης, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Περισσότερα...

Αποκλειστικά πολιτικό το πρόβλημα της Παμβώτιδας

 • PDF

Υποστηρίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Ιωαννίνων

karabaki limnhΤην άποψη ότι το πρόβλημα της Παμβώτιδας είναι αποκλειστικά πολιτικό εκφράζει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος, Κώστας Σακκάς. Σε αυτή τονίζει πως οι τεχνικές λύσεις για να επανέλθει η Λίμνη μας στην κατάσταση που ήταν πριν μερικά χρόνια, υπάρχουν όχι όμως και η πολιτική βούληση να εφαρμοσθούν προσθέτοντας ότι όσο οι Διοικούντες θα προσπαθούν να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί τόσο θα επιδεινώνεται η κατάσταση της λίμνης μας.

Περισσότερα...

Άμεση αποκατάσταση για τη Λίμνη Ιωαννίνων ζητούν περιβαλλοντικές οργανώσεις

 • PDF

Με αφορμή τη δημιουργία στίβου θαλασσίου σκι στην Αμφιθέα

pista ski limnhΤην αποκατάσταση της ζημιάς στο φυσικό περιβάλλον από την κατασκευή στίβου θαλάσσιου σκι στον υγρότοπο Αμφιθέας της λίμνης Παμβώτιδας, ζητούν με επιστολή τους, προς το Συντονιστικό Γραφείο για την Αντιμετώπιση της Περιβαλλοντικής Ζημίας (ΣΥΓΑΠΕΖ) και την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ), ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Περισσότερα...

Σε έξαρση η λαθροθηρία στην Ήπειρο

 • PDF

Τέσσερις συλλήψεις από τη Θηροφυλακή

KYNHGOS MYSTIKA Συνεχής και αδιάλειπτη είναι η παρουσία των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων της Ε' Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, στην περιοχή των ορίων ευθύνης και αρμοδιότητάς της, με μοναδικό σκοπό την άσκηση της θήρας με νόμιμους τρόπους και μέσα, όπως φυσικά την προστασία της πανίδας και του θηραματικού πληθυσμού.

Περισσότερα...

Τραυματισμένος φιδαετός στο Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων

 • PDF

FIDAETOSΈναν τραυματισμένο φιδαετό εντόπισαν εκπαιδευτικοί ανάμεσα από τα χωριά Αμπελοχώρι και Ραφταναίοι του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Οι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν αμέσως το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων και εκείνοι με την σειρά τους το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου, ο οποίος μερίμνησε για τη μεταφορά του άτυχου ζώου στο Δασαρχείο Ιωαννίνων, όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Περισσότερα...

Δηλητηριασμένα δολώματα απειλούν την πανίδα του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου

 • PDF

skylos dolomataΓια ακόμα μία φορά εντοπίστηκαν ζώα τα οποία έχουν θανατωθεί με τη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου. Συγκεκριμένα, στις 17 και 18 Αυγούστου, στην περιοχή της Φούρκας του Δήμου Κόνιτσας, εντοπίστηκαν δηλητηριασμένοι ποιμενικοί και κυνηγετικοί σκύλοι ενώ στις 25 και 26 Αυγούστου, ο Φορέας Διαχείρισης (ΦΔ) Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ενημερώθηκαν εκ νέου για τον εντοπισμό 4 νέων δηλητηριασμένων ποιμενικών σκύλων στην ίδια περιοχή.

Περισσότερα...

Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος ο αγωγός μεταφοράς στραγγισμάτων από τον ΧΥΤΑ

 • PDF

Συνεδριάζει αύριο

XYTALEITOYRGIA3

Στην έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ιωαννίνων (ΔΕΥΑΙ) για την υλοποίηση του υποέργου: Αγωγός μεταφοράς επεξεργασμένων στραγγισμάτων από Χ.Υ.Τ.Α. Ιωαννίνων» προϋπολογισμού 1.218.000,00 ευρώ θα προχωρήσει η Επιτροπή Περιβάλλοντος που συνεδριάζει αύριο το πρωί.

Περισσότερα...

Στο ΕΣΠΑ το εργοστάσιο απορριμμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου

 • PDF

Την άλλη εβδομάδα αναδεικνύεται ο προσωρινός ανάδοχος

ergostasio anakykloshsΈνα ακόμη μεγάλο βήμα - και το πιο ουσιαστικό - για την κατασκευή της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων (Α.Σ.Α.) της Περιφέρειας Ηπείρου, έγινε με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, για την ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον- Αειφόρος Ανάπτυξη».

Περισσότερα...

Εκτεταμένη η μόλυνση στη λίμνη

 • PDF

Τι δείχνουν οι μετρήσεις

lymata limnhΚοινοποιήθηκαν σήμερα στην Περιφέρεια από το Γενικό Χημείο του Κράτους και το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι αναλύσεις των δειγμάτων που πάρθηκαν από τη λίμνη Ιωαννίνων προκειμένου να αποσαφηνιστεί η αιτία που προκάλεσε τον ομαδικό θάνατο ψαριών.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 06 Αύγουστος 2014 13:23

Περισσότερα...

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα αποκατάστασης στη χωματερή Δουρούτης

 • PDF

XADA3Βήμα που οδηγεί την περιοχή κοντά στις σύγχρονες της Ευρώπης αποτελεί η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Δουρούτης, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Περισσότερα...