Fri02222019

Last update10:58:10 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια

 • PDF

SPYROSΟΤΑΝ προχθές σχολίαζα στην τηλεόραση ότι η Ήπειρος είναι η πιο φτωχή περιοχή της Ευρώπης, κάποιοι ενοχλήθηκαν από αυτό.

Μάλιστα με κατηγόρησαν ότι διαδίδω ψευδείς ειδήσεις.

Δεν πέρασαν παρά ελάχιστες μέρες με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ να με επιβεβαιώνουν δυστυχώς.

Η Ήπειρος, σύμφωνα με τα αμείλικτη λογική των αριθμών είναι η πιο φτωχή περιοχή της χώρας.

- Τελεία και παύλα.

Περισσότερα...

Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ

 • PDF

SPYROSΣΥΜΦΩΝΑ με πληροφορίες μας η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει τις επόμενες μέρες πρωτοβουλία ενόψει των εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η πρωτοβουλία, λένε οι πληροφορίες, αφορά την συγκέντρωση των στελεχών του που ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση στο δήμο Ιωαννιτών.

Και τέτοια στελέχη υπάρχουν πολλά.

Σκοπός της συνάντησης η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις εξελίξεις που συμβαίνουν στην παράταξη της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννινα».

- Θετική πρωτοβουλία.

Περισσότερα...

Χωρίς ειδήσεις

 • PDF

SPYROSΧΩΡΙΣ ειδήσεις τόσο η συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ όσο και αυτή της ΔΗΜΑΡ σε ότι αφορά τις εκλογές στο δήμο Ιωαννιτών.

Σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ η θέση που διατυπώθηκε ήταν ότι η δημοτική του παράταξη συνεχίζει τις διερευνητικές συζητήσεις χωρίς εσωτερικές αντιθέσεις, ενώ η ατζέντα των θεμάτων στην ΔΗΜΑΡ δεν περιλάμβανε αυτοδιοικητικά θέματα.

Παρεμπιπτόντως έγινε μια κουβέντα για αυτά.

- Χωρίς ουσιαστικές αποφάσεις.

Περισσότερα...

Αντίο Μπάμπη

 • PDF

SPYROSΕΝΑΣ σπουδαίος άνθρωπος, επιστήμονας και οικογενειάρχης, ο Χαράλαμπος Μπάτσης, έφυγε ξαφνικά από την ζωή στην ώρα του καθήκοντος.

Είχε ολοκληρώσει την επίσκεψή του σε ασθενείς του και πήγε στο γραφείο του. Εκεί τον βρήκαν προδομένο από την καρδιά του.

Οι συνάδελφοί του προσπάθησαν χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τρίτη στις τρεις το μεσημέρι από τον Ιερό ναό Περιβλέπτου.

- Καλό ταξίδι Μπάμπη.

Περισσότερα...

Άσπρη μέρα για την ΟΑΣΗ

 • PDF

SPYROSΑΠΟ τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας υπογράφηκε η σύμβαση για την αποκατάσταση του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου της ΟΑΣΗΣ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα ενός έτους.

Έτσι αποκαθίσταται οριστικά ένα κτίριο- σημείο αναφοράς για τα Γιάννινα αλλά κι ένα κομμάτι από την ιστορική μνήμη της πόλης.

- Μετά χιλίων βασάνων και κόπων.

Περισσότερα...

Κρατικές αστειότητες

 • PDF

SPYROSΟΠΟΙΟΣ πάει να καταθέσει τις πινακίδες πρέπει, μεταξύ των άλλων, να απαντήσει και σε ένα ερώτημα: Ποιός είναι ο λόγος που τις καταθέτει!!!

Είναι ή δεν είναι ηλίθια η ερώτηση;

Τι θέλει να μάθει από αυτή το υπουργείο Οικονομικών και ο Στουρνάρας;

Περισσότερα...

Δεν έχουν το Θεό τους!!!

 • PDF

SPYROSΔΕΝ μας φθάνουν ντα βάσανα και οι πίκρες από την οικονομική μας κατάσταση και από τα μέτρα της κυβέρνησης έχουμε και τους λεβέντες των τηλεοπτικών σταθμών οι οποίοι έχουν βαλθεί να μας μαυρίσουν ακόμη περισσότερο την καρδιά μας.

Ανήμερα Χριστουγέννων ο αθεόφοβος και αφού στο μεταξύ έχει προβάλλει ένα ρεπορτάζ κάπως χαρούμενο σχολιάζει λέγοντας «για να γελάσουν λίγο και τα χείλη των ελλήνων!!!».

Και στο καπάκι παίρνει εκείνο το ύφος των χιλίων καρδιναλίων προαναγγέλλοντας το επόμενο ρεπορτάζ: Τέσσερα δις καλούνται να πληρώσουν οι έλληνες φορολογούμενοι εκ των οποίων το 1,5 δις μέσα σε τρεις μέρες».

- Πάγωσε το χαμόγελο στα χείλη μας.

Περισσότερα...

Γνωστή η θέση μου

 • PDF

SPYROSΕΙΝΑΙ γνωστό ότι ποτέ δεν ήμουν κοντά στον Φίλιο και πολύ περισσότερο ποτέ δεν ήμουν ένας από τους συνομιλητές του.

Και αυτό γιατί ήταν ο άνθρωπος που από το 1994 ακόμη στεκόταν απέναντι σε κάθε υποψηφιότητα που επέλεγε το ΠΑΣΟΚ.

Και μπορεί το 1994 να μην έκανε την μεγάλη ζημιά μια και ο Γκλίναβος είχε εκλεγεί, έκτοτε όμως και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ήταν ο κύριος υπεύθυνος που ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ έχανε τις εκλογές στον δήμο Ιωαννιτών.

Και όχι μόνο τις έχανε αλλά η παράταξή του βοηθούσε με την στάση της να εκλεγούν οι υποψήφιοι της Ν.Δ. (Βλέπετε Παπασταύρου και Γκόντα).

- Υπό αυτή την έννοια δεν μπορεί κανείς να με κατατάξει στους φιλικά προσκείμενους προς τον Φίλιο. Πόσο ποιο ανοιχτά πρέπει να μιλήσω;

Περισσότερα...

Κάντε μια επιτροπή

 • PDF

SPYROSΗ ΦΡΑΣΗ που λέει ότι όταν δεν θέλουμε να λύσουμε ένα πρόβλημα συγκροτούμε μια επιτροπής για να το μελετήσει και μετά να φέρει εισήγηση.

Η επιτροπή συνήθως δεν συνεδριάζει, το θέμα ξεχνιέται και το πρόβλημα παραμένει άλυτο.

Η ολομέλεια της «Ενότητας Πολιτών» λοιπόν, αφού αυτόμαστιγώθηκε και επί της ουσίας ήταν σαν παραδέχτηκε ότι ελάχιστα έκανε όσο καιρό βρισκόταν στην διοίκηση του δήμου, προχώρησε στην συγκρότηση μιας επιτροπής η οποία επιφορτίστηκε την ευθύνη να οργανώσει μια νέα ολομέλεια μεταξύ 10 και 20 Γενάρη για να συζητήσει ξανά.

- Το τι θα συζητηθεί στην νέα συνεδρίαση αυτό είναι ζητούμενο.

Περισσότερα...

Δημοτική ασυνεννοησία

 • PDF

SPYROSΕΝΤΟΝΗ κριτική άσκησε στον αρμόδιο επί των οικονομικών αντιδήμαρχο και εισηγητή του προϋπολογισμού του δήμου Ιωαννιτών για το 2014, Θανάση Μανταλόβα, ο πρόεδρος του ΟΠΚΑΠΑ Φίλιππας Τσουμάνης για τον προϋπολογισμό.

Μια ακόμη απόδειξη της κακής λειτουργίας στην πλειοψηφία.

Γιατί υποτίθεται ότι αν μην τι άλλο τα κορυφαία στελέχη της θα έπρεπε να ήταν ενήμερα για τα βασικά σημεία του προϋπολογισμού και τις όποιες αντιρρήσεις τους να τις εκφράσουν εντός της παράταξης.

- Η δημοτική ομάδα μου θυμίζει κάτι από... ΣΥΡΙΖΑ με τις συνιστώσες του και τις δημόσιες διαφοροποιήσεις του.

Περισσότερα...

Παράπλευρες απώλειες

 • PDF

SPYROSΠΑΝΩ από το όριο των 50 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο αέρα κινούνται σταθερά τα αιωρούμενα σωματίδια πάνω από το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων δημιουργώντας έτσι το γνωστό φαινόμενο της αιθαλομίχλης, δημιουργώντας συνθήκες πρωτόγνωρες για όλο το λεκανοπέδιο.

Η αιθαλομίχλη πνίγει την πόλη και κάνει αποπνιχτική την ατμόσφαιρα, ειδικά τις βραδινές ώρες.

- Και δυστυχώς η κατάσταση που για τους πολίτες είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού, επιβεβαιώνεται και από τις επίσημες μετρήσεις που κάνει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Περισσότερα...