Sun01202019

Last update08:45:02 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΔΗΓΜΑΤΑ

Οι ακυρώσεις και τα εισιτήρια

  • PDF

Ρεκόρ ακυρώσεων αναμένεται να καταγραφεί στο τέλος του φετινού καλοκαιριού στο καλεντάρι εκδηλώσεων που προγραμματίστηκε στις αρχές του θέρους να φιλοξενηθούν στα Γιάννενα και κυρίως, στον τόπο του υπαίθριου θεάτρου της ΕΗΜ, στον Φρόντζο.

Περισσότερα...

Πρόεδρος του τετάρτου

  • PDF

Για τη μεγάλη έκπληξη μιλάνε κάποιοι εκεί στην Οπλαρχηγού Πουτέτση τελευταία, επαναφέροντας ένα θέμα που όλοι θεωρούσαν λήξαν...

Περισσότερα...

Οδηγίες για «αξιοβίωτους» υποψηφίους

  • PDF

«Δε μιλάμε για υποψηφίους Δημάρχους ή/και με υποψηφίους Δημάρχους».

Αυτή είναι μια ρητή κατεύθυνση από το δεκάλογο ή περίπου τόσο, των οδηγιών προς τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου.

Περισσότερα...

Γιατί αργεί το ΠΑΣΟΚ;

  • PDF

Από την περασμένη Δευτέρα, αναμένεται η ανακοίνωση του τοπικού ΠΑΣΟΚ στήριξης της υποψηφιότητας του Θωμά Μπέγκα για το Δήμο Ιωαννιτών ή έστω της χαλαρής αποδοχής δια του χαιρετισμού, όπως έπραξε και η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ.

Περισσότερα...

Οι επιπτώσεις της απόφασης της ολομέλειας

  • PDF

Σκέφτηκαν καλά, θέλω να ελπίζω οι 210 και. κάτι, εκλέκτορες της παράταξης «Ενότητα - βρε, λες να είναι; - Πολιτών», προτού ψηφίσουν Μπέγκα για υποψήφιο Δήμαρχο.

Γιατί ακολούθως, θα αναλύσω τις επιπτώσεις της απόφασης της προχθεσινής ολομέλειας:

Περισσότερα...

Το νέο και ο ΣΥΡΙΖΑ

  • PDF

Το προεκλογικό τοπίο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι σήμερα τόσο ρευστό που κάθε πρόβλεψη μοιάζει παρακινδυνευμένη και ελάχιστα ασφαλής, σε σημείο που να κατηγορείσαι πια όταν κάνεις σενάρια, ότι προωθείς τον τάδε ή τον δείνα υποψήφιο.

Ως εκ τούτου, η εβδομάδα που διανύουμε θα καθορίσει εν μέρει ή εν πολλοίς, τις εξελίξεις στα αυτοδιοικητικά πράγματα του τόπου μας, τόσο γιατί προχωράνε οι διάφορες κινήσεις τοπικά, όσο και γιατί έστω και καθυστερημένα, στο ΣΥΡΙΖΑ αντιλήφθηκαν που δε μπορούν άλλο να «λιβανίζουν» την αντικειμενική αδυναμία τους, έκφρασης με αναγνωρισμένα και άξια πρόσωπα, του νέου που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα ευαγγελίζεται.

Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ τούτη την ώρα - δίνω συμβουλή και ευχή στα «συντρόφια» που στενοχωρώ ορισμένες φορές από τούτη δω τη στήλη, όταν τους ασκώ κριτική! - σε τοπικές κοινωνίες, όπως η πόλη των Ιωαννίνων και η Περιφέρεια Ηπείρου, είναι ότι έχει τα δυνατότητα να συσπειρώσει γύρω του υγιείς πολιτικές δυνάμεις, αξιόλογα πρόσωπα, όχι απαραίτητα προσωπικότητες λαμπερές και συλλογικότητες, άπαντες απογοητευμένους από την ομηρία της πολύχρονης πολιτικής της μιζέριας.

Αν γίνουν υπερβάσεις και ψύχραιμες επιλογές, το νέο δεν αποκλείεται να το γεννήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν τα καταφέρει ούτε αυτός, τότε καήκαμε!


Η τοπική «συνιστώσα» του ΣΥΡΙΖΑ

Υπάρχουν ήδη κινήσεις πολιτών που λένε «πάμε στο ΣΥΡΙΖΑ, με όποιο νέο πρόσωπο επιλεγεί»...

Κι αυτό γιατί αναγνωρίζουν την υπεροχή της Αριστεράς και τη διατήρηση του ηθικού προβαδίσματος αλλά μόνο με αυτά, δεν κερδίζονται εκλογές.

Από την άλλη, το να λένε κάποιοι εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ - συγκεκριμένα, ομόφωνα, τα μέλη της παράταξης «3 κλικ Αριστερά» - ότι «εμείς δε μιλάμε με την 'Ενότητα Πολιτών'», είναι ολίγον τι σταλινικό.

Μίλα, άκου, πες και διαφώνησε στο τέλος, αλλά με επιχείρημα, είναι η σωστή στάση, μιας πολιτικής δύναμης. Διαφορετικά θα σου χρεώσουν αδιαλλαξία, αλαζονεία, μικρομεγαλισμό και δεν θα έχουν άδικο!

 

Δημότης μεγάλου Δήμου της Ηπείρου ζήτησε από υποψήφιο Δήμαρχο ταρίφα για κάθε ψήφο που υπόσχονταν να του δώσει ο ίδιος και τα μέλη της οικογενείας του.

«Μη σώσω και βγω Δήμαρχος με αυτό τον τρόπο» απάντησε ο υποψήφιος.

Έλα όμως που άλλος υποψήφιος θα παζαρέψει και την ταρίφα και την ψήφο.

 

Ήλθε και ο Μπίστης στα Γιάννενα!

Ο εκ Φιλιατίου ορμώμενος «γυρολόγος» της πολιτικής, πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστής με το Σημίτη, στα νεώτερα χρόνια σοσιαλδημοκράτης με τον Κουβέλη και νυν οδηγός στην «Κίνηση των 58», έκανε προσπάθεια να πείσει όσους μίλησε πως το εγχείρημα των «58» είναι αγνό σαν παρθένο μαλλί και άφθαρτο από την εξουσία που διαβρώνει.

Να τον πιστέψουμε και σας προτρέπω να τον αντιμετωπίσετε κι εσείς σαν το παιδί που έκλεψε αλλά υπόσχεται στους γονείς του ότι δεν θα το ξανακάνει... Η εμμονή ωστόσο κάποιων με την εξουσία και η ανάληψη ρόλου σωτήρα της Κεντροαριστεράς από μια ελίτ, είτε αυτή είναι διανοουμενίστικη είτε είναι πολιτική, δεν είναι από μόνη της ύποπτη για τις πραγματικές προθέσεις τους;

Το... «σιγουράκι» του Αλέκου

  • PDF

Αντιγράφω από το www.parapolitika.gr χθεσινό ρεπορτάζ για τα κατά τον χαρακτηριστικό τίτλο «γαλάζια σιγουράκια» για τις Περιφέρειες: «Λίγους μήνες πριν από τις κάλπες η Συγγρού κάνει... λίστες υποψηφίων.

Περισσότερα...

Η γυναίκα των ειδικών αποστολών!

  • PDF

Φεύγει με σύνταξη ο «άνθρωπος των ΠΕΠ» για την Ήπειρο...

Μιλώ για την Ελένη Ρόκκου, την προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνταξιοδοτείται με το νέο χρόνο.

Περισσότερα...

Ευχές...

  • PDF

Καλή χρονιά και χρόνια πολλά και από τη στήλη...

Τώρα, γιατί θα πρέπει ντε και καλά, επειδή άλλαξε ένα ψηφίο στο τέλος της χρονολογίας, αυτό από μόνο του να αρκεί για να αλλάξουν προς το καλύτερο τα πράγματα, μόνο ως αστικό μύθο μπορώ να το εκλάβω που χάνεται στα βάθη των αιώνων!

Περισσότερα...

Περιφερειακό Συμβούλιο με κάλαντα

  • PDF

Προπαραμονή Χριστουγέννων δημοτικό συμβούλιο για το Δήμο Ιωαννιτών, προπαραμονή Πρωτοχρονιάς περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου...

Περισσότερα...

«Βόμβα» στην... αυλή Καχριμάνη

  • PDF

«Βόμβα» ετοιμάζει στενότατος-η συνεργάτης/-ιδα του Περιφερειάρχη Ηπείρου.

Ο ίδιος το ξέρει και προσπαθεί να του/της αλλάξει γνώμη.

Περισσότερα...