Fri04262019

Last update08:21:54 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Capture

ΓΝΩΜΗ

Το νέο μείγμα πολιτικής του κ Τσίπρα

 • PDF

athanasiouΗ δεύτερη σημαντική συνάντηση του πρωθυπουργού κ Τσίπρα και της κ Μέρκελ δεν θα μπορούσε να έχει αρνητικά αποτελέσματα αντίθετα μπορεί να είναι το πρόκριμα για εκταμίευση έως και 4,5 δις μέχρι τις αρχές του Απριλίου.

Είναι σημαντικό να επιβεβαιωθεί και πάλι η πρόθεση όλων βρεθεί κοινός τόπος ώστε να υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ της χώρας, των άλλων ευρωπαϊκών κρατών και των θεσμών

Περισσότερα...

Δική μας ευθύνη οι μεταρρυθμίσεις

 • PDF

athanasiouΗ οκταμερής συνάντηση του πρωθυπουργού είχε θετικό πρόσημο για την χώρα που απέφυγε μια ολοσχερής ρήξη με τους δανειστές και επαναδιατυπώθηκε ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας με τις ανάλογες δεσμεύσεις από την πλευρά της κυβέρνησης.

Έγινε για μία κόμη φορά σαφές προς την Ελληνική κυβέρνηση και ο κύριος Τσίπρα συμφώνησε ότι δεν μπορούν να υπάρχουν πολλές μεταφράσεις για τις συμφωνίες που υπογράφονται με τους εταίρους δανειστές μας.

Περισσότερα...

Υπάρχει πλάνο Β;

 • PDF

athanasiouΥπάρχει πλάνο β για την χώρα από την κυβέρνηση εάν τελικά δεν υπάρξει υποχώρηση από τους εταίρους ή από την κυβέρνηση;

Είναι το ίδιο ερώτημα που είχε τεθεί πολλές φορές και πριν από τις εκλογές. Η απάντηση από την κυβέρνηση ήταν ότι οι εταίροι θα συμφωνήσουν γιατί είναι δίκαια τα αιτήματα της χώρας και γιατί η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα καταστρέψει το ευρώ και την ευρωζώνη.

Περισσότερα...

Η απομόνωση είναι ο μονόδρομος της εξόδου

 • PDF

athanasiouΤο θέμα της εξόδου της χώρας από το ευρώ είναι πλέον καθημερινή συζήτηση που προέρχεται από τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση και πάει να χάσει και την τεράστια σημασία για όλους μας λόγο της συνεχούς αναφοράς.

Όλο το διάστημα μετά τις εκλογές η χώρα πληρώνει τα χρέη από τις σάρκες όλων μας και θα συνεχίσει όπως φαίνεται να το κάνει με κάθε κόστος.

Περισσότερα...

Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης;

 • PDF

athanasiouΗ κοινωνία έχει απαυδήσει από την οικονομική κατάσταση της χώρας ,αρχίζει να σταματά τις προσπάθειες και το ντόμινο της αθέτησης πληρωμών από την μια επιχείρηση στην άλλη άρχισε και πάλι να πέφτει.

Η στασιμότητα που υπάρχει εδώ και τέσσερεις μήνες στο πολιτικό σύστημα έχει μεταφερθεί στην ελεύθερη αγορά και τελμάτωσε τα πάντα.

Περισσότερα...

Η φωτογραφία του Βαγγέλη στα σχολεία

 • PDF

athanasiouΟ θάνατος του Β. Γιακουμάκη να γίνει το σύμβολο και η φωνή κατά της ενδοσχολικής βίας ψυχικής και σωματικής.

Το φαινόμενο του bulling στα σχολεία δεν είναι τωρινό φαινόμενο ούτε μικρής σημασίας.

Περισσότερα...

Το «ατύχημα» δεν το προκαλούμε

 • PDF

athanasiouΤο γνωστό θέμα του δημοψηφίσματος έρχεται και φεύγει ανάλογα πως κυλάνε οι διαπραγματεύσεις τους GBs (τους τεχνικούς συμβούλους από την τετραμερή) τώρα φαίνεται πως μπαίνει στο τραπέζι ως σοβαρό ενδεχόμενο εάν οι δανειστές ζητήσουν σκληρά μέτρα. Ο κ Σακελλαρίδης είπε για το θέμα «"Θα έχει να κάνει με τα σημεία αυτά, που μας οδήγησαν στο αδιέξοδο. Το ζήτημα του δημοψηφίσματος τέθηκε μόνο σε περίπτωση που φτάσουμε σε κάποιο αδιέξοδο, το οποίο είναι κάτι που απευχόμαστε και εργαζόμαστε, έτσι ώστε να μην φτάσουμε σ' αυτό".

Περισσότερα...

Τα λουκέτα αυξάνουν. Τα επιμελητήρια σιωπούν

 • PDF

athanasiouΗ αγορά περνάει μια από τις χειρότερες φάσεις σε έναν ανεξέλεγκτο κατήφορο. Καθημερινά τα χρέη μεγαλώνουν και η αξιοπιστία μεταξύ των επιχειρήσεων έχει χαθεί οριστικά.

Τα φαινόμενα της αθέτησης πληρωμών καθημερινά πολλαπλασιάζονται και τα διογκωμένα προβλήματα μεταφέρονται από την μια επιχείρηση στην άλλη.

Περισσότερα...

Η λαϊκή εντολή είναι ξεκάθαρη

 • PDF

athanasiouΜέχρι τώρα κατά την διαπραγμάτευση με τους εταίρους, τους έχουμε απειλήσει ότι θα τους πάρουμε μαζί μας εάν μας οδηγήσουν σε έξοδο από το ευρώ, θα τους στείλουμε πακέτο όλους τους λαθρομετανάστες που έχουμε στην χώρα κυρίως προς το Βερολίνο, και θα πάρουμε από τους Γερμανούς μόνο για το κατοχικό δάνειο 500δίς χώρια τις κατοχικές αποζημιώσεις κάνοντας αρχή με κατασχέσεις των Γερμανικών κτηρίων που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Περισσότερα...

Η ώρα των θεσμών και των αριθμών

 • PDF

athanasiouΜετά από 1,5 μήνα συζητήσεων η κυβέρνηση αρχίζει την ουσία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μέσω των τεχνικών κλιμακίων των τριών ευρωπαϊκών θεσμών (ΕΚΤ, ΕΕ, ΔΝΤ) και των ανάλογων υπουργείων με συναντήσεις στις Βρυξέλες και στην Αθήνα.

Η κυβέρνηση επιμένει ότι οι διαβουλεύσεις θα γίνουν μόνο στις Βρυξέλλες και σε τεχνικό επίπεδο και οι θεσμοί θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία για την οικονομία.

Περισσότερα...

Να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα

 • PDF

athanasiouΧρειαζόμαστε επιτέλους μια καλή είδηση για την Ελληνική οικονομία και για την ομαλή λειτουργία της χώρας. Έχουμε μια νέα κυβέρνηση και ενώ θα έπρεπε να βγούμε από την πολιτική και οικονομική αστάθεια βρισκόμαστε καθημερινά με μόνιμο πρόβλημα το πιστωτικό γεγονός απέναντι στους δανειστές .

Περισσότερα...