Sat02232019

Last update10:58:10 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΓΝΩΜΗ

Η κυβέρνηση πήρε την ανάσα που χρειάζονταν

 • PDF

athanasiouΟ κ Σαμαράς στην συνάντηση με την κ Μέρκελ τόνισε ότι η χώρα είναι δημοσιονομικά ισχυρή, δεν χρειαζόμαστε τα 12 δις από το ΔΝΤ, δεν χρειαζόμαστε νέο δανεισμό και νέο μνημόνιο, έχει, πλέον, ειδικό γεωστρατηγικό ρόλο λόγω αποσταθεροποίησης της ευρύτερης περιοχής και δικής της ενεργειακής αναβάθμισης (αγωγοί και κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου) και ότι θέλει να ξεκινήσει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους μετά την τελική αξιολόγηση της τρόικας και τα stress tests των τραπεζών – δηλαδή, στα τέλη του έτους.

Περισσότερα...

Αναμένοντας τις δηλώσεις της κ. Μέρκελ

 • PDF

athanasiouΗ σημερινή συνάντηση του κ. Σαμαρά με την κ. Μέρκελ, η πέμπτη τα τελευταία χρόνια θα είναι καθοριστικής σημασίας για το πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Ο Σαμαράς θα ζητήσει να πιστωθεί ως πρωθυπουργός όλα όσα έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας σε σχέση με τις συμφωνίες που υπογράφτηκαν, για τα ελλείμματα, και τις αλλαγές θεσμικού χαρακτήρα που έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί στη δημόσια διοίκηση.

Περισσότερα...

Οι νέες διοικήσεις του δήμου έχουν ιδιαίτερα αυξημένες ευθύνες

 • PDF

athanasiouΗ ρήξη μεταξύ του πρώην δημάρχου κ. Φίλιου και της παράταξης που ηγείται ο δήμαρχος κ Μπέγκας, είναι οριστική μετά και τις δηλώσεις του κ. Φίλιου για «άδειασμα» και μη πολιτική στήριξη του στο ζήτημα της ΔΕΥΑΙ.

Ο κ. Μπέγκας δεν έχει κανένα λόγο να ξεκινήσει τη θητεία του, αποδεχόμενος πρακτικές των δημοτικών αρχών του παρελθόντος που στο τέλος χρειάζεται να υποστηριχθούν πολιτικά.

Περισσότερα...

Αρχίζουν οι έρευνες για τους υδρογονάνθρακες.

 • PDF

athanasiouΜετά από αρκετή ταλαιπωρία μπήκε τελικά η υπογραφή για να ξεκινήσουν οι έρευνες για τους υδρογονάνθρακες στο νομό Ιωαννίνων.

Είναι μία εξέλιξη που βάζει και το νομό μας στις περιοχές που διαθέτουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Περισσότερα...

Η Ιόνια οδός σκοντάφτει.

 • PDF

athanasiouΗ Ιόνια οδός σκοντάφτει στο στρατόπεδο στο Αυγό το οποίο σύμφωνα με ότι ισχύει για να απομακρυνθεί από εκεί πρέπει να κατασκευαστούν νέες εγκαταστάσεις στην περιοχή Πετσαλίου και να αποζημιωθεί το υπουργείο αμύνης για την έκταση.

Αυτά είναι γνωστά σε όλους σύμφωνα με ότι είχε υπογραφεί για την παραχώρηση του στρατοπέδου μεταξύ του υπουργείου αμύνης και υποδομών.

Περισσότερα...

Η διαπραγμάτευση του χρέους και το μπόνους των 50 εδρών

 • PDF

athanasiouΕκτός από το πρόβλημα με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας που θα οδηγήσει το ποιο πιθανό σε εκλογές, δύο ακόμη μεγάλα θέματα θα βρίσκονται πολύ ψηλά στην πολιτική ατζέντα για αρκετό διάστημα.

Η διαπραγμάτευση του χρέους από το μπόνους των 50 εδρών που δίνει ο εκλογικός νόμος στο πρώτο κόμμα.

Περισσότερα...

Η αποδοχή των εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ.

 • PDF

athanasiouΤο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας είχε την αποκλειστική ενασχόληση των μέσων ενημέρωσης περισσότερο και από τα νέα για τον τάφο στην Αμφίπολη.

Οι εξαγγελίες συζητήθηκαν με κάθε δυνατό τρόπο. Η αντιπολίτευση αντέδρασε έντονα, όμως το θέμα είναι τι λένε οι πολίτες και όχι η κυβέρνηση.

Περισσότερα...

Η εργασία τις Κυριακές

 • PDF

.athanasiouΗ επιτροπή αναστολών του ΣτΕ αποφάσισε ότι το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας όπως νομοθέτησε η κυβέρνηση είναι αντισυνταγματικό μετά την προσφυγή που έκαναν καταστηματάρχες και ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Η αναστολή θα ισχύει μέχρι την οριστική απόφαση που θα δημοσιευτεί στις αρχές του 2015.

Περισσότερα...

Ο ΕΝΦΙΑ και οι βουλευτές

 • PDF

athanasiouΜε τη μέθοδο της αντικατάστασης βουλευτών της συγκυβέρνησης οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος κατάφεραν να ψηφιστούν τις τροπολογίες στον ΕΝΦΙΑ.

Πέντε βουλευτές της ΝΔ αντικαταστάθηκαν. Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας κ. Μπούρας δήλωσε οι βουλευτές έχουν δηλώσει πως «εάν ήταν παρόντες θα υπερψήφιζαν τη διάταξη».

Περισσότερα...

Χαμένη στον ΕΝΦΙΑ η κυβέρνηση

 • PDF

athanasiouO ΕΝΦΙΑ έχει γίνει ο νόμος που στοιχίσει στην κυβέρνηση όσο το σύνολο των μνημονικών νόμων που έχει φέρει στη βουλή.

Είναι ένας αδικός νόμος που εφαρμόστηκε με τραγικά λάθη έγιναν οι διορθώσεις αλλά με τέτοιο τρόπο που δείχνει ότι είναι ένας φόρος που σχεδιάστηκε να φέρει κατ' ελάχιστον τα δισ. που είχαν προβλεφθεί, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν εάν υπάρχει πραγματικό εισόδημα η όχι.

Περισσότερα...

Η αγορά σταθμίζει τις εκλογές

 • PDF

athanasiouΗ περίοδος που διανύουμε και μέχρι τα Χριστούγεννα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα, όχι λόγο των μεγάλων προβλημάτων στην οικονομία αλλά για την πιθανότητα να έχουμε πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Η διαχείριση των φοροελαφρύνσεων από την κυβέρνηση γίνεται μετ' εμποδίων σε σχέση με τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί από στελέχη της Ν.Δ.

Περισσότερα...