Fri04192019

Last update12:20:42 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Capture

ΓΝΩΜΗ

Δόσεις και ημερομηνίες

 • PDF

athanasiouΟ Πρωθυπουργός κ Τσίπρας ζήτησε από τον κ Στουρνάρα να κάνει ότι είναι δυνατόν για να υπάρξει «πλήρη αποκατάσταση και με όλα τα εργαλεία χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας" από την ΕΚΤ κατά την συνεδρίαση της στην Κύπρο.

Περισσότερα...

Ευρωπαϊκά λεφτά για την ανάπτυξη

 • PDF

athanasiouΗ Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) ανακοίνωσε πως θα αρχίσει να επενδύει στην Ελλάδα σε προσωρινή βάση, ανταποκρινόμενη στο αίτημα των ελληνικών αρχών για στήριξη των μεταρρυθμίσεων. Είναι μία σημαντική απόφαση που θα βοηθήσει στην μείωση της ανεργίας μέσα από επενδυτικά σχέδια που θα χρηματοδοτηθούν από την (EBRD).

Περισσότερα...

Με το ζόρι δανεικά;

 • PDF

athanasiouΜήπως οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θέλουν να μας δανείσουν υποχρεωτικά χρήματα και εμείς αντιστεκόμαστε σθεναρά.

Περισσότερα...

Νομοσχέδια για την ανάπτυξη πρέπει να ακούσουμε.

 • PDF

athanasiouΔημιουργική ασάφεια σε μια συμφωνία που υπογράφουν 19 υπουργοί οικονομικών είναι απίθανο να υπάρχει. Εκτός εάν εμείς βλέπουμε ασάφειες εκεί που οι άλλοι βλέπουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Περισσότερα...

Τα πλεονάσματα του δήμου

 • PDF

athanasiouΝα που γίνονται και οικονομικά θαύματα στους δήμους. Όχι σε όλους αλλά όπου υπάρχει πολύ δουλεία, στοχευμένη διαχείριση, αποκλεισμός και έλεγχος της σπατάλης, και κυρίως προσήλωση προς το συμφέρον των δημοτών και όχι των παραταξιακών επιδιώξεων.

Περισσότερα...

Το κτίσιμο της εμπιστοσύνης με τους εταίρους

 • PDF

athanasiouΟι εταίροι το επόμενο δίμηνο ζητούν από την κυβέρνηση να αποδείξει ότι θέλει ένα νέο σταθερό κλίμα εμπιστοσύνης και ότι θα το κτίσει μέσα από τις δεσμεύσεις, τις μεταρρυθμίσεις και την προσήλωση στην ευρωπαϊκή ιδέα και το ευρώ.

Δεν θα είναι εύκολη διαδικασία καθώς πολλές από τις μεταρρυθμίσεις βρίσκονται στον αντίποδα των ιδεολογικών πεποιθήσεων βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα...

Συμφωνία με δόντια

 • PDF

athanasiouΠόσες φορές θα πρέπει να ζήσουμε το ίδιο επεισόδιο με την Ελλάδα να βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός του ευρώ και την ευρωπαϊκή ένωση να συζητά για την καταστροφή η όχι της χώρας.

Γιατί επιτρέπουμε στους πολιτικούς να συζητάνε τη πιθανότητα να βγει από το ευρώ η χώρα και να εξαρτιόμαστε από το πώς αντιλαμβάνεται το πολιτικό του μέλλον.

Περισσότερα...

Το Κούγκι και το Ζάλογγο

 • PDF

athanasiouΗ Αθήνα στην αίτηση για την συνέχιση του προγράμματος θέλει να γραφεί η διατύπωση «παράταση της δανειακής σύμβασης» ενώ οι ευρωπαίοι εταίροι μιλάνε για «παράταση του τρέχοντος προγράμματος» Το ρόλο του διαμεσολαβητή έχει αναλάβει ο πρόεδρος της Κομισιόν κ Γιούνκερ.

Περισσότερα...

Το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας

 • PDF

athanasiouΗ εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας ήταν πάντα μια διαδικασία κοινοβουλευτικής συναλλαγής για να αλιεύεται όσο γίνεται μεγαλύτερος αριθμός ψήφων από το κοινοβουλευτικό σώμα.

Ενώ θα έπρεπε να συμβολίζετε η ενότητα της χώρας στο πρόσωπο με το ανώτατο αξίωμα. Ο θεσμός χρησιμοποιείται κάθε φορά για τους σκοπούς το κυβερνώντος κόμματος είτε για να εδραίωση την θέση του είτε από την αντιπολίτευση για να εκβιαστούν εκλογές.

 

Η πρόταση του κ Παυλόπουλου για πρόεδρο δημοκρατίας από τον κ Τσίπρα υπηρετεί την λογική να συγκεντρωθούν οι απαιτούμενοι ψήφοι κατά την πρώτη ψηφοφορία, προσβλέποντας στις ψήφους της ΝΔ που ανήκουν στο Καραμανλικό στρατόπεδο . Η ΝΔ δήλωσε ότι στηρίζει τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η άλλη υποψηφιότητα του κ Αλιβιζάτου καθηγητή του συνταγματικού δικαίου που προτείνεται από το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ έχει πολύ περισσότερα χαρακτηριστικά για την υπηρέτηση του θεσμού μέσα από το πρίσμα της εθνικής συναίνεσης.

Το θέμα της εκλογής του προέδρου της δημοκρατίας έκλεισε μετά από διαβουλεύσεις και αφού πριν το όνομα του κ Αβραμόπουλου αποκλείστηκε από τα αριστερά της κυβέρνησης.

Οι δηλώσεις πολλών από το κυβερνητικό στρατόπεδο τις προηγούμενες μέρες ήταν υπέρ μιας άλλης προσέγγισης για το πρόσωπο του προέδρου της δημοκρατίας με αριστερά χαρακτηριστικά.

Το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας θα έπρεπε να έχει την ευρύτατη συναίνεση τουλάχιστον των 260-270 ψήφων ή τελικά να υπάρξει εκλογή απευθείας από τον λαό με αυξημένες αρμοδιότητες για να υπηρετείται ο θεσμός.

Η εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας τελείωσε στην ουσία και μένει το διαδικαστικό θέμα της ψηφοφορίας.

Τα βλέμματα όμως είναι στραμμένα στις πληροφορίες που λένε ότι σήμερα η Ελλάδα θα καταθέσει αίτημα για παράταση κατά τέσσερεις – έξι μήνες της δανειακής σύμβασης, για να λυθεί το μεγάλο ζήτημα της χώρας η δανειακή υποστήριξη από τους ευρωπαίους εταίρους. Και κυρίως εάν θα κάνει δεκτό ο κ Νταισελμλπούμ το κείμενο που θα συνοδεύει την αίτηση για παράταση του υπάρχοντος προγράμματος

Ούτε τους γοητεύσαμε ούτε τους φοβίσαμε

 • PDF

athanasiouΌσο καθυστερεί η χώρα να φτάσει σε συμφωνία με τους εταίρους για το πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας τόσο ποιο πολύ θα πιέζεται χρονικά με αποτέλεσμα ένα πιθανό ατύχημα.

Περισσότερα...

Προτεραιότητα στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεων

 • PDF

athanasiouΟι διαπραγματευτικές αντοχές των εταίρων μας φτάνουν στα όρια τους και κάπου εκεί εξαντλούνται και τα όρια των ελληνικών δυνατοτήτων για διαπραγμάτευση.

Το επόμενο τριήμερο θα ενταθούν οι διαβουλεύσεις πάνω σε συγκεκριμένα σχέδια όπου θα καταγραφούν τα σημεία σύγκλησης και απόκλισης των δυο πλευρών.

Περισσότερα...