Sun04212019

Last update07:20:15 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Capture

ΓΝΩΜΗ

Η κίνηση στους δρόμους και η ύφεση

 • PDF

athanasiouΗ κίνηση στους δρόμους της πόλης της ώρες αιχμής είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Οι κεντρικοί δρόμοι αλλά και οι γύρω από το κέντρο σχεδόν μπλοκάρουν ορισμένες ώρες το πρωί και τα απογεύματα που είναι ανοιχτή η αγορά.

Περισσότερα...

Που πάνε τα πράγματα;

 • PDF

athanasiouΜια από τις ποιο συχνές ρωτήσεις στα πηγαδάκια μεταξύ συμπολιτών μας είναι «που πάνε τα πράγματα». Πράγματι είναι μια ερώτηση που δύσκολα μπορείς να απαντήσεις με σιγουριά. Δεν υπάρχει μπροστά ένα τοπία έστω εξελισσόμενο που να μπορείς να δεις καθαρά πού πάνε τα πράγματα.

Περισσότερα...

Η Ελλάδα που κρύβουμε

 • PDF

athanasiouΓια έκτο συνεχή χρόνο η Νορβηγία παραμένει στην κορυφή του καταλόγου. Το Ινστιτούτο Legatum δημοσίευσε τον κατάλογο καταλόγου με τις πιο ευημερούσες χώρες. Για έκτο συνεχή χρόνο η Νορβηγία παραμένει στην κορυφή του καταλόγου.

Στην λίστα περιλαμβάνονται 142 χώρες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 96% του παγκόσμιου πληθυσμού και το 99% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Περισσότερα...

Οι 100 δόσεις είναι ένα μέτρο, χρειάζονται άλλα 100

 • PDF

athanasiouΟι εκατό δόσεις για οφειλές σε εφορία και ταμεία είναι πλέον γεγονός ακόμη και για τους πλέον δύσπιστους. Είναι μια ευκαιρία για επανεκκίνηση με μικρό μηνιαίο κόστος αρκεί βέβαια να υπάρχουν οι δυνατότητες να μη δημιουργούνται νέα χρέη και να περισσεύουν και λίγα χρήματα για τις 100 δόσεις.

Περισσότερα...

Οι θέσεις εργασίας στο δημόσιο

 • PDF

athanasiouΤο 2011 το υπουργείου υγείας είχε προκηρύξει θέσεις για προσλήψεις 2000 γιατρών. Όμως οι προσλήψεις δεν προσχωρούν και ο κ Γρηγοράκος εξήγησε ως εξής την αδυναμία των προσλήψεων «από τα συμβούλια κρίσης τα οποία ήταν πριν το 2011 και είχαν κάνει τις εισηγήσεις, οι περισσότεροι εισηγητές έχουν πάρει σύνταξη - και δεν μπορεί να προχωρήσει ένα συμβούλιο χωρίς να είναι μπροστά ο εισηγητής, ο οποίος δεν είναι πλέον στο ΕΣΥ».

Περισσότερα...

Τζακ ποτ και όποιος τα πάρει.

 • PDF

athanasiouΟ τζόγος στη χώρα μας ήταν πάντα μια ιδιαίτερα κερδοφόρος επιχείρηση για το κράτος και τους ιδιώτες πλέον επενδυτές. Εκατοντάδες χιλιάδες «συνεπείς» παίχτες κάθε εβδομάδα δοκιμάζουν την τύχη τους ή ότι άλλο διαθέτουν στα πολλά διαφορετικά τυχερά παιχνίδια που διατίθενται στην αγορά του τζόγου.

Περισσότερα...

Καταλήψεις σχολείων

 • PDF

athanasiouΈνα από έθιμα των σχολικών χρόνων που περνάνε από τάξη σε τάξη είναι και οι καταλήψεις σχολικών κτηρίων κυρίως στα λύκεια της χώρας κατά τον μήνα Νοέμβριο και πάντα πριν από τη 17 Νοεμβρίου την γιορτή του πολυτεχνείου.

Οι καταλήψεις έχουν ως αφορμή το τρέχον εκπαιδευτικό σύστημα. Στην Ελλάδα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα σχολεία αλλάζει κάθε φορά που αλλάζει ο υπουργός παιδείας.

Περισσότερα...

Τα νούμερα της φτώχειας και της ανάπτυξης

 • PDF

athanasiouΜετά την Βουλγαρία και τη Ρουμανία, η Ελλάδα κατατάσσεται στις χώρες με το υψηλότερο ποσοστό πληθυσμού στο όριο της φτώχειας.

Στην χώρα μας 3,9 εκατ. ή ποσοστό 35,7% ζουν κοντά στο όριο της φτώχειας και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Το 2008 το ποσοστό αυτό ήταν 28,1%. Ακόμη και τον καιρό της ευμάρειας ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού ζούσε στο όριο της φτώχειας.

Περισσότερα...

Τα εθνικά θέματα χρειάζονται κοινή γραμμή.

 • PDF

athanasiouΗ συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας είναι δυστυχώς λέξη άγνωστη.

Η ακραία αντιπαράθεση για όλα μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων είναι μία παλιά ιστορία που επαναλαμβάνεται σταθερά εδώ και δεκαετίες.

Περισσότερα...

Ποιοι έχουν τις καταθέσεις

 • PDF

athanasiouΈγινε είδηση ότι 5260 δημόσιοι υπάλληλοι έβγαλαν σε τράπεζες το εξωτερικού 1,45δις ευρώ και αυτά τα εμβάσματα έχουν γίνει στόχος του υπουργείου οικονομικών.

Ποια είναι τελικά η είδηση; Ότι είχαν 1,45 δις ευρώ καταθέσεις 5260 δημόσιοι υπάλληλοι ; Δηλαδή ότι κατά μέσο όρο είχαν 275.000 ευρώ καταθέσεις; Ότι έβγαλαν τα χρήματα στο εξωτερικό ;Ότι μπορεί να προκύπτουν ενδείξεις για χρηματισμό και φακελάκια;

Περισσότερα...

Η ραχίτιδα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

 • PDF

athanasiouΤο ΒΕΑ (Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών) σε ανακοίνωση αναφέρει ότι η χώρα μας κατατάσσεται σε χειρότερη θέση σε σχέση με το μέσο όρο της ΕΕ στον πίνακα Επισκόπησης Επιδόσεων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (SME Performance Review), σε σχέση με όλους τους επί μέρους δείκτες: δεύτερη ευκαιρία, διεθνοποίηση, πρόσβαση στη χρηματοδότηση, ενιαία αγορά, δημόσιες συμβάσεις, περιβάλλον, δεξιότητες, επιχειρηματικότητα.

Περισσότερα...