Tue11202018

Last update12:56:35 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

«Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»... αλλά και η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

 • PDF

1. Είναι γνωστό σε όλους – σε παγκόσμια κλίμακα – ότι ο θεσμικά καταστατικός χάρτης, πάνω στον οποίο πορεύεται μία χώρα, ένα κράτος, είναι το ΣΥΝΤΑΓΜΑ αυτής της χώρας, εάν θέλει πολιτειακά να λέγεται έστω και στοιχειωδώς δημοκρατική χώρα, όποια έννοια και αν δώσουμε σ' αυτό που λέγεται δημοκρατία...

Περισσότερα...

Βίλλα Ανωμαλία

 • PDF

galanopoulosΚαλά το ότι όλες οι κυβερνήσεις θέλουν ένα θεματάκι με κακούς και μπιστόλια και φασαρίες και λίγες καρπαζιές, για να ασχολείται ο λαός, είναι πασίγνωστο το έχουμε μάθει πλέον όλοι.

Κάπως πρέπει να μην ασχολείται με την άδεια τσέπη του, με τη άγρια φορολογία, με την τεράστια ανεργία.

Περισσότερα...

Φορείς διαχείρισης συγχώνευση κατάργηση η επανασχεδιασμός

 • PDF

Από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο εφαρμογής του μνημονίου, προτείνεται η μείωση των φορέων διαχείρισης προστατευμένων περιοχών, από 29 σε 14. Η πρόταση περιλαμβάνει είτε την κατάργηση ορισμένων φορέων, όπως πχ του φορέα διαχείρισης της λίμνης Παμβώτιδας, η οποία θεωρείτε σημαντικό οικοσύστημα για την περιοχή μας, είτε την συγχώνευση τους, όπως προβλέπεται για τους φορείς βόρειας και νότιας Πίνδου, η τον φορέα διαχείρισης Αμβρακικού που συνενώνεται με τον φορέα διαχείρισης εκβολών Αχέροντα και Καλαμά και με τον φορέα διαχείρισης λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου.

Περισσότερα...

Αν χάσεις τον δρόμο ή ρώτα ή γύρνα πίσω

 • PDF

oikonomouΌσο βέβαιο είναι ότι ο χώρος της ελληνικής Κεντροαριστεράς "ζυμώνεται" και συνδιαλέγεται, άλλο τόσο βέβαιο είναι ότι αυτή η διαδικασία κρύβει ευκαιρίες και κινδύνους. Στο χωριό μου λένε "αν χάσεις τον δρόμο ή ρώτα ή γύρνα πίσω" και έχω την αίσθηση ότι βρισκόμαστε σ' αυτό ακριβώς το μεταίχμιο: ή που θα πάμε μπροστά στοχευμένα, με χρονοδιάγραμμα και χωρίς αυτοαναφορές ή που θα καθίσουμε στα αυγά μας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 18 Δεκέμβριος 2012 17:08

Περισσότερα...

Χαίρε χρέος αμέτρητο

 • PDF

galanopoulosΈνα μέτρο έχει εκατό πόντους.

Τα εκατοντάδες μέτρα της κυβέρνησης πόσους πόνους κρύβουν για τον Έλληνα;

Τα έχουμε πει χιλιάδες φορές, μπορεί και να μην έχει αξία να τα ξανακουβεντιάζουμε, αλλά έλα που ορισμένα θέματα δεν μπορούν να ξεφύγουν από τη λογική κανενός;

Περισσότερα...

Η λίστα εδώ, οι ληστές άφαντοι

 • PDF

galanopoulosΠοιος φταίει που η Ελλάδα εξόκειλε και έχει χρέος απύθμενο και μέλλον αβέβαιο;

Η δημοσιογραφία;

Γι αυτό έχουν κλείσει εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοπτικά κανάλια και είναι απλήρωτοι οι πιο πολλοί δημοσιογράφοι;

Φυσικά και η δημοσιογραφία δεν είναι ενιαίο χωράφι.

Περισσότερα...

«Για την Ελλάδα...»

 • PDF

tsakasΚρίσιμη η ψηφοφορία, για την κυβέρνηση των τριών συνεταίρων, στην προσεχή ψηφοφορία στη Βουλή για το τρίτο μνημόνιο και την είσπραξη της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ!

Περισσότερα...

Δημ. Αρχή Ιωαννίνων: Ποιος θα πληρώσει το παραγραφόμενο χρέος;

 • PDF

Ο ισολογισμός και ο απολογισμός του Δήμου για το 2011 εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ παράλληλα περιγράφηκε τόσο από τον δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο όσο και από τον αντιδήμαρχο Νίκο Μάντη η σημερινή οικονομική κατάσταση, η οποία, εξαιτίας των συνεχών περικοπών πόρων, είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Περισσότερα...

«Όχι» ηρώων – ανδρών και όχι... ανδρεικέλων

 • PDF

«Με αφορμή την τοποθέτηση των προγόνων μας απέναντι στην ιστορία, εκ της οποίας προέκυψε η μνημειώδης ρήση ότι οι «'Ηρωες πολεμούν σαν Έλληνες», και την σημερινή συγκυρία εκ της οποίας συνάγεται ότι οι Έλληνες όποιοι κι αν είναι παραδίνονται ως ριψάσπιδες... όσον αφορά τον αγώνα για την πιθανή σωτηρία της χώρας».

Περισσότερα...

Παιδεία για λίγους ή για όλους;

 • PDF

Σε μία εποχή παρατεταμένης ψυχολογικής εξάντλησης κατά την οποία ολόκληροι λαοί επαναπροσδιορίζουν την ουσία και την έννοια των κοινωνικών και ηθικών αξιών, οι αντιφάσεις συνεχώς βαθαίνουν. Μπορεί, όμως, και να αμβλύνονται, καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες ανά τον κόσμο βλέπουν το επίπεδο ζωής τους να κατρακυλά. Αδιαμφισβήτητος ηττημένος στον αγώνα της επιβίωσης, η παιδεία, αυτή η αειθαλής προίκα που κατέληξε να είναι προνόμιο λίγων και όχι δικαίωμα όλων.

Περισσότερα...

Άτιμη κενωνία...

 • PDF

galanopoulosΔεν υπάρχει γλώσσα στον κόσμο που να έχει αυτή τη λέξη.

Η λέξη άτιμος δεν μεταφράζεται σε καμιά γλώσσα, απανταχού στον πλανήτη.

Τη λέμε για κάποιον που έχασε την τιμή του, την υπόληψη του.

Περισσότερα...