Wed09192018

Last update02:45:43 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κυρώθηκαν οι συμβάσεις για τα πετρέλαια

 • PDF

Σε Γιάννινα, Πατραϊκό και Κατάκολο

geotrypanoΚυρώθηκε το αργά το μεσημέρι από τη Βουλή η σύμβαση για τις έρευνες κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Νομό Ιωαννίνων. Έτσι δίνεται το πράσινο φως στην ανάδοχο κοινοπραξία να ξεκινήσει άμεσα το πρόγραμμα, το οποίο έχει χρονικό ορίζοντα επτά ετών.

Περισσότερα...

Αντίθετος στην κύρωση των συμβάσεων για τα πετρέλαια ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

 • PDF

«Είναι επιβλαβείς γα τα δημόσια συμφέροντα»

geotrypano«Πολιτική πρόκληση αποτελεί η κύρωση από την Βουλή των συμβάσεων "ανοιχτής πόρτας", με τις οποίες κατοχυρώνεται το δικαίωμα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο Κατάκολο, τα Ιωάννινα και τον Πατραϊκό Κόλπο σε ιδιωτικές εταιρείες, καθώς δεν προασπίζεται και δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον».

Περισσότερα...

Σε εκκαθάριση η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου;

 • PDF

Δημοσιεύματα τη φέρνουν ένα βήμα πριν το κλείσιμο

metaloyrgikhΣε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης περνάει το κρατικό εργοστάσιο που βγάζει τα κέρματα του ευρώ στη Ελλάδα και σύμφωνα με την κυβέρνηση πρόκειται για ειλημμένη απόφαση.

Περισσότερα...

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Οι ελπίδες των γιαννιωτών στην ENERGEAN OIL AND GAS

 • PDF

Το σχήμα που θα κάνει έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Καλπάκι

logo energeanΤην έγκριση της Βουλής αναμένεται να πάρουν το επόμενο διάστημα οι συμβάσεις ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και τα ανάδοχα σχήματα, για την πραγματοποίηση ερευνών και την εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων στις τρεις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του γύρου παραχωρήσεων με την διαδικασία της «Ανοικτής Πρόσκλησης» (Open Door) που είχε προκηρύξει το ΥΠΕΚΑ, για τις περιοχές στον Πατραϊκό, το Κατάκολο και τα Ιωάννινα. Την Πέμπτη κατατέθηκαν οι συμβάσεις στη Βουλή από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη.

Περισσότερα...

Με 125 εκατ. ευρώ αποζημιώνει η ΕΕ τους αγρότες για το ρωσικό εμπάργκο

 • PDF

Μέτρα στήριξης των παραγωγών

agrotesΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι αποδεσμεύει περίπου 125 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του τομέα των οπωροκηπευτικών της ΕΕ, ο οποίος πλήττεται από το εμπάργκο που επέβαλε για ένα χρόνο η Ρωσία στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων.

Περισσότερα...

Προβλήματα εκ ... Ρωσίας για τους παραγωγούς της Ηπείρου

 • PDF

agrotesΤις επιπτώσεις από το Ρωσικό εμπάργκο σε προϊόντα της Ε.Ε. αρχίζουν να διαπιστώνουν ήδη οι παραγωγοί της Ηπείρου, αφού μεγάλες ποσότητες της παραγωγής τους διοχετεύονταν στην ρωσική αγορά και τώρα ενω οι συμφωνίες είναι κλεισμένες δεν ξέρουν αν τελικά τα προϊόντα τους θα αγοραστούν.

Περισσότερα...

Για δουλειά μόνο στα παράλια

 • PDF

Συνεχίστηκαν και τον Ιούλιο οι προσλήψεις σε Πρέβεζα και Θεσπρωτία

paralia pargaΤην εικόνα που είχε διαμορφωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2014 και που θέλει προσλήψεις προσωπικού να γίνονται μόνο στους παραλιακούς νομούς Πρέβεζας και Θεσπρωτίας ήρθε να επιβεβαιώσει η ΕΡΓΑΝΗ του Ιουλίου για την Ήπειρο.

Περισσότερα...

Σημάδια σταθεροποίησης της ανεργίας στην Ήπειρο

 • PDF

Παραμένει ωστόσο σε υψηλά επίπεδα

oaedΜειωμένη κατά 1,7 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον περσινό Μάιο και διαμορφωμένη στο 28% ήταν ανεργία στην Ήπειρο τον Μάιο του 2014 σε 'Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία. Με αυτό το ποσοστό οι δύο Περιφέρειες παίρνουν το «ασημένιο» μετάλλιο αφού βρίσκονται πίσω απ' αυτές της Μακεδονίας και Θράκης οι οποίες είδαν το δικό τους ποσοστό να φτάνει το 28,1%.

Περισσότερα...

Υπερδιπλάσιες οι ζημιογόνες επιχειρήσεις στην Ήπειρο

 • PDF

leftaΣταθερές πωλήσεις και μειωμένες ζημιές κατέγραψαν το 2013, ως σύνολο, οι βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις της Ηπείρου, μεταξύ των οποίων δεσπόζουν οι μεγαλύτερες ελληνικές πτηνοτροφικές μονάδες, τυροκομεία, καθώς και εργοστάσια εμφιάλωσης νερού και επεξεργασίας κρεάτων.

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 02 Αύγουστος 2014 16:38

Περισσότερα...

Ελάχιστοι οι αδήλωτοι εργαζόμενοι στην Ήπειρο

 • PDF

Το χαμηλότερο ποσοστό σε όλη τη χώρα σύμφωνα με την «ΑΡΤΕΜΙΣ»

ergathwΠρόστιμα ύψους 636.098 ευρώ επιβλήθηκαν σε 50 επιχειρήσεις της Ηπείρου οι οποίες κατά το διάστημα από 15 Σεπτεμβρίου μέχρι 30 Ιουνίου ελέγχτηκαν από τους μηχανισμούς του υπουργείου Εργασίας για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ».

Περισσότερα...

Νέα εποχή για τον Πρίνο

 • PDF

Η EnergeanOil&Gas αγοράζει γεωτρύπανο και ξεκινά το επενδυτικό πρόγραμμα των 165 εκατ. ευρώ στην Καβάλα

geotrypano prinosΜε ιδιόκτητο γεωτρύπανο, το EnergeanForce, προχωρεί η EnergeanOil&Gas στην υλοποίηση του ύψους 165 εκατ. ευρώ επενδυτικού προγράμματος στα κοιτάσματα του Πρίνου, του Βόρειου Πρίνου και του Έψιλον στον Κόλπο της Καβάλας.

Περισσότερα...