Fri04192019

Last update12:20:42 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Capture

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στενεύουν κι άλλο τα χρονικα όρια

 • PDF

ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΡΙΤΗ ΠΗΡΕ Η Γ.Σ. ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

trapeza hpeirouΑναβολή για την επόμενη Τρίτη 24 Νοεμβρίου πήρε η Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Ηπείρου καθώς η μη έγκριση έως το απόγευμα της Τρίτης της απόφασης αύξησης του συνεταιριστικού κεφαλαίου και έκδοσης ομολόγων, καθώς και της τροποποίησης όρων του καταστατικού από την Τράπεζα της Ελλάδας, λειτούργησε απαγορευτικά στην πραγματοποιήση της Γ.Σ.

Περισσότερα...

«Παγώνουν» για έξι μήνες οι εισφορές στον ΟΑΕΕ

 • PDF

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

oaee

Παγώνει για ένα εξάμηνο ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (OAEE) την υποχρέωση καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών στους υπόχρεους για τις περιοχές που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα τον Δεκέμβριο του 2014 και τον Φεβρουάριο του 2015.

Περισσότερα...

Στο 23,8% υποχώρησε η ανεργία στην Ήπειρο

 • PDF

ΣΤΟ Β΄ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2015

oaedΜειωμένη κατά 4,5% μονάδες είναι η ανεργία στην Ήπειρο στο διάστημα Απριλίου- Ιουνίου 2015 σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2014.

Περισσότερα...

Αναζητούνται «γέφυρες» για να μη χαθούν πόροι του ΕΣΠΑ

 • PDF

Απορρίφθηκε το αίτημα για παράταση

espaΑπέρριψε το αίτημα της Ελλάδας για παράταση του ΕΣΠΑ 2007-2013 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Τουρισμού και Ναυτιλίας, το οποίο παραδέχεται ότι είναι πιθανόν να χαθούν πόροι από το πρόγραμμα, ενώ αποκαλύπτει ότι έργα ύψους 1,4 δισ. ευρώ απεντάσσονται από το παλιό και ίσως ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ και προτείνεται δεκάδες έργα να περάσουν ως «γέφυρες» στο νέο πρόγραμμα.

Περισσότερα...

Οριακή αύξηση των ανέργων στην Ήπειρο

 • PDF

ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΑΕΔ

oaedΟριακή ήταν η αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ στην Ήπειρο τον Ιούλιο αφού από τους 27.654 τον Ιούνιο φτάσαμε στους 27.874.

Περισσότερα...

Στο 26,4% η ανεργία στην Ήπειρο

 • PDF

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ

oaedΜικρή πτώση παρουσίασαν τα ποσοστά της ανεργίας σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, χωρίς αυτή βέβαια να επηρεάσει τη θέση των δύο Περιφερειών σε σύγκριση με τις υπόλοιπες καθώς παραμένουν στην κορυφή της σχετικής λίστας με τα υψηλότερα ποσοστά.

Περισσότερα...

Η Energean ολοκλήρωσε τις σεισμικές έρευνες στον Πρίνο παρά τα εμπόδια που έθεσαν τα ΕΛΠΕ

 • PDF

energean ploio prinosΠαρά τις αντίξοες συνθήκες τις οποίες βιώνει η επιχειρηματική δραστηριότητα από την τραπεζική αργία, η Energean Oil & Gas ολοκλήρωσε τις σεισμικές έρευνες τριών διαστάσεων (3D) στην Λεκάνη του Πρίνου, οι οποίες ήταν οι πρώτες που διενεργήθηκαν στο Αιγαίο από το 1997 και μετά και οι οποίες υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ερευνητικού μας προγράμματος 2013-2020, όπως αυτό έχει εγκριθεί από το Ελληνικό Δημόσιο.

Περισσότερα...

Συνένωση συνεταιρισμών με εμβέλεια ολόκληρη τη χώρα προωθεί το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

 • PDF

Με στόχο κι άλλες «Πίνδος»

pindos ptinosfageio01 04.04.13Μέσα στον Ιούλιο - ίσως ακόμα και το πρώτο 15νθημερο του μήνα - αναμένεται να κατατεθεί προς διαβούλευση το νέο ν/σ του ΥπΑΑΤ για τους συνεταιρισμούς που έχει προαναγγελθεί από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

Περισσότερα...

Πτώση της ανεργίας λόγω καλοκαιριού στην Ήπειρο

 • PDF

Μειώθηκαν κατά 956 θέσεις οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ τον Μάιο

oaedΣχεδόν 1.000 λιγότεροι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον Μάιο του 2015 σε σχέση με τον Απρίλιο του ίδιου έτους στην Ήπειρο κάτι που οφείλεται πιθανά στις εποχικές προσλήψεις που γίνονται λόγω της τουριστικής σεζόν.

Περισσότερα...

Μειωμένες πωλήσεις, αυξημένα κέρδη στην αγορά εμφιαλωμένου νερού της Ηπείρου

 • PDF

neroΠτωτικά κινείται η αγορά του εμφιαλωμένου νερού χωρίς όμως να αποτυπώνεται αυτό στα κέρδη των δύο μεγάλων Ηπειρωτών παικτών της αγοράς. Σύμφωνα με τους ισολογισμούς της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων (Βίκος) και της Χήτος (Ζαγόρι), η κερδοφορία κινήθηκε ανοδικά έστω κι αν η κατανάλωση έπεσε.

Περισσότερα...

Στους 29.009 οι άνεργοι της Ηπείρου τον Απρίλιο

 • PDF

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ

oaedΣτους 29.009 ανήλθε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ, σε ότι αφορά την Ήπειρο για τον μήνα Απρίλιο. Ο αριθμός αυτός είναι μικρότερος κατά 529 ανέργους σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2015, όταν καταγράφτηκαν 29.538 άνεργοι αλλά πολύ μεγαλύτερος από τους 27.402 τον ίδιο μήνα πέρσι.

Περισσότερα...