Fri11162018

Last update08:09:27 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σενάρια συγχωνεύσεων για τις Συνεταιριστικές τράπεζες

 • PDF

Κ. Ζωνίδης: «Στα χέρια της κυβέρνησης το μέλλον μας»

stoxosΣτα χέρια της κυβέρνησης βρίσκεται το μέλλον των Συνεταιριστικών Τραπεζών της χώρας αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, Κώστα Ζωνίδη, το οικονομικό περιβάλλον είναι τόσο ευμετάβλητο που παρά τις προσπάθειες που κάνουν ώστε να καλυφτούν απέναντι σε κάθε κίνδυνο, αυτό δεν είναι από μόνο του αρκετό.

Περισσότερα...

Στον διαγωνισμό για τα πετρέλαια σε Άρτα – Πρέβεζα η Energean

 • PDF

Ενισχύει την παρουσία της στην Ήπειρο

geotrypano prinosΤην απόφαση της Energean Oil & Gas (είναι η εταιρία που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα του Πρίνου και έχει κερδίσει τον διαγωνισμό για την περιοχή των Ιωαννίνων) να συμμετάσχει στον προσεχή διαγωνισμό για έρευνες στις περιοχές Άρτα - Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία και Βορειοδυτική Πελοπόννησος ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Μ. Ρήγας.

Περισσότερα...

Πετρέλαιο θέρμανσης με 80 λεπτά το λίτρο

 • PDF

Για όσους λάβουν το επίδομα

petrelaiothwrlkΤις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης για τον φετινό χειμώνα, με το Υπουργείο Οικονομικών και τους ιδιοκτήτες πρατηρίων να ελπίζουν σε αύξηση των πωλήσεων λόγω της μειωμένης τιμής.

Περισσότερα...

Κυρώθηκαν οι συμβάσεις για τα πετρέλαια

 • PDF

Σε Γιάννινα, Πατραϊκό και Κατάκολο

geotrypanoΚυρώθηκε το αργά το μεσημέρι από τη Βουλή η σύμβαση για τις έρευνες κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Νομό Ιωαννίνων. Έτσι δίνεται το πράσινο φως στην ανάδοχο κοινοπραξία να ξεκινήσει άμεσα το πρόγραμμα, το οποίο έχει χρονικό ορίζοντα επτά ετών.

Περισσότερα...

Αντίθετος στην κύρωση των συμβάσεων για τα πετρέλαια ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

 • PDF

«Είναι επιβλαβείς γα τα δημόσια συμφέροντα»

geotrypano«Πολιτική πρόκληση αποτελεί η κύρωση από την Βουλή των συμβάσεων "ανοιχτής πόρτας", με τις οποίες κατοχυρώνεται το δικαίωμα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο Κατάκολο, τα Ιωάννινα και τον Πατραϊκό Κόλπο σε ιδιωτικές εταιρείες, καθώς δεν προασπίζεται και δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον».

Περισσότερα...

Σε εκκαθάριση η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου;

 • PDF

Δημοσιεύματα τη φέρνουν ένα βήμα πριν το κλείσιμο

metaloyrgikhΣε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης περνάει το κρατικό εργοστάσιο που βγάζει τα κέρματα του ευρώ στη Ελλάδα και σύμφωνα με την κυβέρνηση πρόκειται για ειλημμένη απόφαση.

Περισσότερα...

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Οι ελπίδες των γιαννιωτών στην ENERGEAN OIL AND GAS

 • PDF

Το σχήμα που θα κάνει έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Καλπάκι

logo energeanΤην έγκριση της Βουλής αναμένεται να πάρουν το επόμενο διάστημα οι συμβάσεις ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και τα ανάδοχα σχήματα, για την πραγματοποίηση ερευνών και την εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων στις τρεις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του γύρου παραχωρήσεων με την διαδικασία της «Ανοικτής Πρόσκλησης» (Open Door) που είχε προκηρύξει το ΥΠΕΚΑ, για τις περιοχές στον Πατραϊκό, το Κατάκολο και τα Ιωάννινα. Την Πέμπτη κατατέθηκαν οι συμβάσεις στη Βουλή από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη.

Περισσότερα...

Με 125 εκατ. ευρώ αποζημιώνει η ΕΕ τους αγρότες για το ρωσικό εμπάργκο

 • PDF

Μέτρα στήριξης των παραγωγών

agrotesΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι αποδεσμεύει περίπου 125 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του τομέα των οπωροκηπευτικών της ΕΕ, ο οποίος πλήττεται από το εμπάργκο που επέβαλε για ένα χρόνο η Ρωσία στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων.

Περισσότερα...

Προβλήματα εκ ... Ρωσίας για τους παραγωγούς της Ηπείρου

 • PDF

agrotesΤις επιπτώσεις από το Ρωσικό εμπάργκο σε προϊόντα της Ε.Ε. αρχίζουν να διαπιστώνουν ήδη οι παραγωγοί της Ηπείρου, αφού μεγάλες ποσότητες της παραγωγής τους διοχετεύονταν στην ρωσική αγορά και τώρα ενω οι συμφωνίες είναι κλεισμένες δεν ξέρουν αν τελικά τα προϊόντα τους θα αγοραστούν.

Περισσότερα...

Για δουλειά μόνο στα παράλια

 • PDF

Συνεχίστηκαν και τον Ιούλιο οι προσλήψεις σε Πρέβεζα και Θεσπρωτία

paralia pargaΤην εικόνα που είχε διαμορφωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2014 και που θέλει προσλήψεις προσωπικού να γίνονται μόνο στους παραλιακούς νομούς Πρέβεζας και Θεσπρωτίας ήρθε να επιβεβαιώσει η ΕΡΓΑΝΗ του Ιουλίου για την Ήπειρο.

Περισσότερα...

Σημάδια σταθεροποίησης της ανεργίας στην Ήπειρο

 • PDF

Παραμένει ωστόσο σε υψηλά επίπεδα

oaedΜειωμένη κατά 1,7 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον περσινό Μάιο και διαμορφωμένη στο 28% ήταν ανεργία στην Ήπειρο τον Μάιο του 2014 σε 'Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία. Με αυτό το ποσοστό οι δύο Περιφέρειες παίρνουν το «ασημένιο» μετάλλιο αφού βρίσκονται πίσω απ' αυτές της Μακεδονίας και Θράκης οι οποίες είδαν το δικό τους ποσοστό να φτάνει το 28,1%.

Περισσότερα...