Fri01182019

Last update08:54:26 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεχίζουν να μας ζουν οι συνταξιούχοι

 • PDF

Το 19,3% του ΑΕΠ της Ηπείρου προέρχεται από συντάξεις

syntaxiouxoiΤο μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με το ΑΕΠ του 2010 εξακολουθεί να καταγράφει η Ήπειρος σε ότι αφορά τα ποσά που δίνει το ελληνικό κράτος για συντάξεις ανά Περιφέρεια. Σύμφωνα με την 17η έκθεση του προγράμματος «Ήλιος» του υπουργείου Εργασίας το 19,3% του ΑΕΠ της Ηπείρου προέρχεται από τις συντάξεις, ενώ ακολουθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας με 18,7%. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τιμή 8,3%.

Περισσότερα...

Ανακοινώθηκε η εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

 • PDF

Ξεκινά πιλοτικά και στα Γιάννινα από 15 Νοεμβρίου

samaras eisodhmaΣε 13 δήμους της χώρας θα εφαρμοστεί πιλοτικά το πρόγραμμα «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» που παρουσιάστηκε σήμερα στο Ζάππειο από τον υπουργό Εργασίας, Γ.Βρούτση, παρουσία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Περισσότερα...

Υπό επεξεργασία οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων

 • PDF

Απαντάει ο Υπουργός Οικονομικών στον Σταύρο Καλογιάννη

polykatoikiaΤο Υπουργείο Οικονομικών θα μελετήσει και θα εκπονήσει, εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, σύστημα καθορισμού διοικητικών τιμών και τιμών ζώνης για τα ακίνητα της χώρας, ώστε οι τιμές να αντανακλούν όσο το δυνατό πιστότερα τις εμπορικές τιμές.

Περισσότερα...

Aνακοινώνεται η εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

 • PDF

Για 13 δήμους της χώρας μεταξύ αυτών και τα Γιάννινα

leftaΆμεση και πιλοτική εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος για ένα εξάμηνο σε 13 δήμους της χώρας αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο Τρίτη, ενώ από τις αρχές του 2016 θα εφαρμοστεί σε όλη τη χώρα.

Περισσότερα...

Ραγδαία αύξηση των «αδήλωτων» εργαζόμενων τον Αύγουστο

 • PDF

Πρόστιμα 263.545 ευρώ σε 21 επιχειρήσεις της Ηπείρου από την «ΑΡΤΕΜΙΣ»

paralia pargaΠρόστιμα που φτάνουν τα 263.545 ευρώ επιβλήθηκαν σε 21 συνολικά επιχειρήσεις της Ηπείρου που απασχολούσαν αδήλωτους εργαζόμενους κατά το μήνα Αύγουστο.

Περισσότερα...

Σενάρια συγχωνεύσεων για τις Συνεταιριστικές τράπεζες

 • PDF

Κ. Ζωνίδης: «Στα χέρια της κυβέρνησης το μέλλον μας»

stoxosΣτα χέρια της κυβέρνησης βρίσκεται το μέλλον των Συνεταιριστικών Τραπεζών της χώρας αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, Κώστα Ζωνίδη, το οικονομικό περιβάλλον είναι τόσο ευμετάβλητο που παρά τις προσπάθειες που κάνουν ώστε να καλυφτούν απέναντι σε κάθε κίνδυνο, αυτό δεν είναι από μόνο του αρκετό.

Περισσότερα...

Στον διαγωνισμό για τα πετρέλαια σε Άρτα – Πρέβεζα η Energean

 • PDF

Ενισχύει την παρουσία της στην Ήπειρο

geotrypano prinosΤην απόφαση της Energean Oil & Gas (είναι η εταιρία που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα του Πρίνου και έχει κερδίσει τον διαγωνισμό για την περιοχή των Ιωαννίνων) να συμμετάσχει στον προσεχή διαγωνισμό για έρευνες στις περιοχές Άρτα - Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία και Βορειοδυτική Πελοπόννησος ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Μ. Ρήγας.

Περισσότερα...

Πετρέλαιο θέρμανσης με 80 λεπτά το λίτρο

 • PDF

Για όσους λάβουν το επίδομα

petrelaiothwrlkΤις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης για τον φετινό χειμώνα, με το Υπουργείο Οικονομικών και τους ιδιοκτήτες πρατηρίων να ελπίζουν σε αύξηση των πωλήσεων λόγω της μειωμένης τιμής.

Περισσότερα...

Κυρώθηκαν οι συμβάσεις για τα πετρέλαια

 • PDF

Σε Γιάννινα, Πατραϊκό και Κατάκολο

geotrypanoΚυρώθηκε το αργά το μεσημέρι από τη Βουλή η σύμβαση για τις έρευνες κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Νομό Ιωαννίνων. Έτσι δίνεται το πράσινο φως στην ανάδοχο κοινοπραξία να ξεκινήσει άμεσα το πρόγραμμα, το οποίο έχει χρονικό ορίζοντα επτά ετών.

Περισσότερα...

Αντίθετος στην κύρωση των συμβάσεων για τα πετρέλαια ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

 • PDF

«Είναι επιβλαβείς γα τα δημόσια συμφέροντα»

geotrypano«Πολιτική πρόκληση αποτελεί η κύρωση από την Βουλή των συμβάσεων "ανοιχτής πόρτας", με τις οποίες κατοχυρώνεται το δικαίωμα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο Κατάκολο, τα Ιωάννινα και τον Πατραϊκό Κόλπο σε ιδιωτικές εταιρείες, καθώς δεν προασπίζεται και δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον».

Περισσότερα...

Σε εκκαθάριση η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου;

 • PDF

Δημοσιεύματα τη φέρνουν ένα βήμα πριν το κλείσιμο

metaloyrgikhΣε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης περνάει το κρατικό εργοστάσιο που βγάζει τα κέρματα του ευρώ στη Ελλάδα και σύμφωνα με την κυβέρνηση πρόκειται για ειλημμένη απόφαση.

Περισσότερα...