Thu11152018

Last update09:46:01 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξανά στην κορυφή της ανεργίας η Ήπειρος

 • PDF

Αυξάνονται οι προσλήψεις στα παράλια και οι απολύσεις στα ορεινά

oaedΣτο 29% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας σε Ήπειρο και δυτική Μακεδονία τον Μάρτιο του 2013 σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Περισσότερα...

Ήπειρος των... συνταξιούχων

 • PDF

Το 17,7% του ΑΕΠ της Περιφέρειάς μας προέρχεται από συντάξεις

syntaxiouxoiΤο μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με το ΑΕΠ του 2010 εξακολουθεί να καταγράφει η Ήπειρος σε ότι αφορά τα ποσά που δίνει το ελληνικό κράτος για συντάξεις ανά Περιφέρεια.

Περισσότερα...

Ελάχιστες ηπειρωτικές επιχειρήσεις στα βέλη της «ΑΡΤΕΜΙΣ»

 • PDF

Μόλις στο 1% η αδήλωτη εργασία στην Περιφέρειά μας

ergathwΠρόστιμα ύψους 522.755 ευρώ επιβλήθηκαν σε 41 επιχειρήσεις της Ηπείρου οι οποίες κατά το διάστημα από 15 Σεπτεμβρίου μέχρι 30 Απριλίου ελέγχτηκαν από τους μηχανισμούς του υπουργείου Εργασίας για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ».

Περισσότερα...

Στο σφυρί παραλιακά οικόπεδα της Ηπείρου

 • PDF

Επτά ακίνητα στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ

faros prevezasΣτο σφυρί βγάζει επτά ακίνητα του ελληνικού δημοσίου στην Ήπειρο το ΤΑΙΠΕΔ, αφού αυτά συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο ακινήτων προς πώληση που έδωσε στη δημοσιότητα το ΤΑΙΠΕΔ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 22 Μάιος 2014 08:45

Περισσότερα...

Επενδύσεις 500 εκ. ευρώ για τα πετρέλαια των Ιωαννίνων

 • PDF

Υπογράφτηκαν οι συμβάσεις παραχώρησης

petrelaiaΕπενδύσεις, που μπορεί να υπερβούν τα 700 εκατ. ευρώ, για την έρευνα και παραγωγή κοιτασμάτων υδρογονανθράκων τα οποία εκτιμώνται σε 300 εκατ. βαρέλια, σηματοδοτεί η υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης που αφορούν τις περιοχές Ιωαννίνων, Πατραϊκού Κόλπου και Κατακόλου, στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής την Τετάρτη.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 14 Μάιος 2014 14:05

Περισσότερα...

Ημερίδα για την κοινωνική επιχειρηματικότητα στα Γιάννινα

 • PDF

lekanopedioΤην Δευτέρα 12 Μαΐου, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και η Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Κοινωνία Τριών Τρίτων» διοργανώνουν μια ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα.

Περισσότερα...

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για το Μουσείο Αργυροτεχνίας

 • PDF

MOYSEIOΣε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τη δημιουργία του Μουσείου Αργυροτεχνίας εντός του Κάστρου των Ιωαννίνων, στο δυτικό προμαχώνα της νοτιοανατολικής ακρόπολης.

Το Μουσείο δημιουργείται από τον Πολιτιστικό Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, στο πλαίσιο προγραμματικής σύναψης που έχει συνάψει με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Δήμο Ιωαννιτών.

Περισσότερα...

Προειδοποιήσεις Θεοχάρη για το κοινωνικό μέρισμα

 • PDF

Ομιλία στα Γιάννενα του Γ.Γ. δημοσίων εσόδων

eforiaΝα μην βγουν.... κουρεμένοι πηγαίνοντας για μαλλί με τις αιτήσεις για το επίδομα του κοινωνικού μερίσματος προειδοποίησε τους φορολογουμένους από τα Γιάννενα απευθυνόμενος προς τους λογιστές και φοροτέχνες, ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Περισσότερα...

Μειώσεις στα τέλη σύνδεσης στο αποχετευτικό

 • PDF

Ανακοίνωσε ο Φ. Φίλιος

deyaiΟλοκληρώθηκε η μελέτη που εκπονούνταν από τη ΔΕΥΑΙ, με σκοπό να διερευνηθούν οι δυνατότητες μείωσης στα τέλη σύνδεσης του αποχετευτικού δικτύου.

Το αίτημα αυτό είχε τεθεί από εκατοντάδες νοικοκυριά του Καλλικρατικού Δήμου τα οποία θα πρέπει να συνδεθούν με το αποχετευτικό δίκτυο, σε πολλά σημεία όπου αποπερατώνεται.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 02 Μάιος 2014 15:22

Περισσότερα...

«Πόλεμο» σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κήρυξαν τα επιμελητήρια

 • PDF

Για την άρση της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα μητρώα τους

-Την παραίτηση του Κ. Χατζηδάκη ζητά η Κεντρική Ένωση epimelhthrio panelΕπιμελητηρίων Ελλάδος, ενώ αποσύρονται από τα ψηφοδέλτια των δύο κομμάτων εκπρόσωποι του επιμελητηριακού κόσμου

Την παραίτηση του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη, ως εχθρού της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας ζητεί η επιμελητηριακή κοινότητα. Επίσης, ζητεί να καταργηθεί άμεσα η διάταξη της πράξης νομοθετικού περιεχομένου με την οποία αίρεται η υποχρεωτικότητα εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια από την 1-1-2015.

Περισσότερα...

ΝΤΕΜΠΙΝΑ: Μία και μοναδική σε όλη την Ελλάδα

 • PDF

Καλλιεργείται στην αμπελουργική ζώνη της Ζίτσας παράγοντας γευστικά προϊόντα

ntebinaΊσως να μην είναι πάρα πολύ γνωστό, αλλά στην περιοχή μας, στην περιοχή της Ζίτσας όπου και η αμπελουργική ζώνη, καλλιεργείται η ποικιλία αμπέλου «Ντεμπίνα». Η περιοχή λοιπόν αυτή είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ στην χώρα μας που μπορεί να αναπτυχθεί η συγκεκριμένη ποικιλία η οποία να δίνει τα συγκεκριμένα ξεχωριστά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Όσες προσπάθειες έγιναν στο παρελθόν από μεγάλους και επώνυμους αμπελουργούς της χώρας μας να καλλιεργήσουν την συγκεκριμένη ποικιλία κάπου αλλού απέτυχε. Απέδωσε μεν καρπούς (σταφύλια) αλλά τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά δεν είχαν απολύτως καμία σχέση με αυτά που παράγονται στην περιοχή της Ζίτσας.

Περισσότερα...