Fri02222019

Last update01:11:59 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προβλήματα εκ ... Ρωσίας για τους παραγωγούς της Ηπείρου

 • PDF

agrotesΤις επιπτώσεις από το Ρωσικό εμπάργκο σε προϊόντα της Ε.Ε. αρχίζουν να διαπιστώνουν ήδη οι παραγωγοί της Ηπείρου, αφού μεγάλες ποσότητες της παραγωγής τους διοχετεύονταν στην ρωσική αγορά και τώρα ενω οι συμφωνίες είναι κλεισμένες δεν ξέρουν αν τελικά τα προϊόντα τους θα αγοραστούν.

Περισσότερα...

Για δουλειά μόνο στα παράλια

 • PDF

Συνεχίστηκαν και τον Ιούλιο οι προσλήψεις σε Πρέβεζα και Θεσπρωτία

paralia pargaΤην εικόνα που είχε διαμορφωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2014 και που θέλει προσλήψεις προσωπικού να γίνονται μόνο στους παραλιακούς νομούς Πρέβεζας και Θεσπρωτίας ήρθε να επιβεβαιώσει η ΕΡΓΑΝΗ του Ιουλίου για την Ήπειρο.

Περισσότερα...

Σημάδια σταθεροποίησης της ανεργίας στην Ήπειρο

 • PDF

Παραμένει ωστόσο σε υψηλά επίπεδα

oaedΜειωμένη κατά 1,7 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον περσινό Μάιο και διαμορφωμένη στο 28% ήταν ανεργία στην Ήπειρο τον Μάιο του 2014 σε 'Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία. Με αυτό το ποσοστό οι δύο Περιφέρειες παίρνουν το «ασημένιο» μετάλλιο αφού βρίσκονται πίσω απ' αυτές της Μακεδονίας και Θράκης οι οποίες είδαν το δικό τους ποσοστό να φτάνει το 28,1%.

Περισσότερα...

Υπερδιπλάσιες οι ζημιογόνες επιχειρήσεις στην Ήπειρο

 • PDF

leftaΣταθερές πωλήσεις και μειωμένες ζημιές κατέγραψαν το 2013, ως σύνολο, οι βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις της Ηπείρου, μεταξύ των οποίων δεσπόζουν οι μεγαλύτερες ελληνικές πτηνοτροφικές μονάδες, τυροκομεία, καθώς και εργοστάσια εμφιάλωσης νερού και επεξεργασίας κρεάτων.

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 02 Αύγουστος 2014 16:38

Περισσότερα...

Ελάχιστοι οι αδήλωτοι εργαζόμενοι στην Ήπειρο

 • PDF

Το χαμηλότερο ποσοστό σε όλη τη χώρα σύμφωνα με την «ΑΡΤΕΜΙΣ»

ergathwΠρόστιμα ύψους 636.098 ευρώ επιβλήθηκαν σε 50 επιχειρήσεις της Ηπείρου οι οποίες κατά το διάστημα από 15 Σεπτεμβρίου μέχρι 30 Ιουνίου ελέγχτηκαν από τους μηχανισμούς του υπουργείου Εργασίας για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ».

Περισσότερα...

Νέα εποχή για τον Πρίνο

 • PDF

Η EnergeanOil&Gas αγοράζει γεωτρύπανο και ξεκινά το επενδυτικό πρόγραμμα των 165 εκατ. ευρώ στην Καβάλα

geotrypano prinosΜε ιδιόκτητο γεωτρύπανο, το EnergeanForce, προχωρεί η EnergeanOil&Gas στην υλοποίηση του ύψους 165 εκατ. ευρώ επενδυτικού προγράμματος στα κοιτάσματα του Πρίνου, του Βόρειου Πρίνου και του Έψιλον στον Κόλπο της Καβάλας.

Περισσότερα...

Τερμάτισε πρώτη στο ΕΣΠΑ η Περιφέρεια

 • PDF

Με... προβάδισμα ξεκινά και τη νέα προγραμματική περίοδο

perifereiahpeirounea2Από την Περιφέρεια Ηπείρου και την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή κατατέθηκε το πρώτο πανελλαδικά σχέδιο για το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020 προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έγκριση. Είχε προηγηθεί το - χωρίς παρατηρήσεις - κλείσιμο και η εξυγίανση του ΠΕΠ 2007-2013 της Περιφέρειας Ηπείρου, σε σχετική σύσκεψη στην Αθήνα παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 18 Ιούλιος 2014 14:17

Περισσότερα...

Από τις συντάξεις το 17,6% του ΑΕΠ στην Ήπειρο

 • PDF

Το μεγαλύτερο ποσοστό από όλες τις Περιφέρειες

syntaxiouxoiΤο μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με το ΑΕΠ του 2010 εξακολουθεί να καταγράφει η Ήπειρος σε ότι αφορά τα ποσά που δίνει το ελληνικό κράτος για συντάξεις ανά Περιφέρεια.

Περισσότερα...

Λιγότερα, αλλά μεγαλύτερα τα κτίρια στην Ήπειρο

 • PDF

Μείωση στις άδεις, αύξηση σε επιφάνεια και όγκo

oikodomiΛιγότερες άδειες αλλά για μεγαλύτερα κτίρια δόθηκαν τον Απρίλιο του 2014 στην Ήπειρο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Έτσι με βάση αυτά στην Ήπειρο εκδόθηκαν 43 άδειες έναντι 46 τον Απρίλιο του 2013 με την επιφάνεια όμως να είναι κατά 37,9% και ο όγκος κατά 82,8%.

Περισσότερα...

Προάγγελος θετικών εξελίξεων η πορεία των πετρελαίων σε Αλβανία και Κροατία

 • PDF

Για τις έρευνες της Energean Oil & Gas στα Γιάννινα

geotrypanoΟι τελευταίες εξελίξεις στην Αλβανία και στην Κροατία, σχετικά με την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, επιβεβαιώνουν τις προοπτικές για τις έρευνες υδρογονανθράκων που πρόκειται να ξεκινήσουν στο νομό των Ιωαννίνων, με δεδομένες τις γεωλογικές ομοιότητες των περιοχών.

Περισσότερα...

Ποιοτική αναβάθμιση για το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

 • PDF

Θετικός ο απολογισμός δράσεων την τελευταία διετία

dhmhtrioy-spyrtoyniasΑρκετά βήματα μπροστά σε ότι αφορά την ποιοτική αναβάθμιση του θεσμού του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων έγιναν τα τελευταία χρόνια, υπό την προεδρία του Δημήτρη Δημητρίου, ο οποίος έχει πλέον αντικατασταθεί από τον Γιάννη Μήτση. Βήματα που αφορούν τόσο την εξωστρέφεια του θεσμού όσο και την παρέμβασή του σε θέματα που αφορούν το «επιχειρείν» της περιοχής.

Περισσότερα...