Sat01192019

Last update10:52:55 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για το Μουσείο Αργυροτεχνίας

 • PDF

MOYSEIOΣε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τη δημιουργία του Μουσείου Αργυροτεχνίας εντός του Κάστρου των Ιωαννίνων, στο δυτικό προμαχώνα της νοτιοανατολικής ακρόπολης.

Το Μουσείο δημιουργείται από τον Πολιτιστικό Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, στο πλαίσιο προγραμματικής σύναψης που έχει συνάψει με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Δήμο Ιωαννιτών.

Περισσότερα...

Προειδοποιήσεις Θεοχάρη για το κοινωνικό μέρισμα

 • PDF

Ομιλία στα Γιάννενα του Γ.Γ. δημοσίων εσόδων

eforiaΝα μην βγουν.... κουρεμένοι πηγαίνοντας για μαλλί με τις αιτήσεις για το επίδομα του κοινωνικού μερίσματος προειδοποίησε τους φορολογουμένους από τα Γιάννενα απευθυνόμενος προς τους λογιστές και φοροτέχνες, ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Περισσότερα...

Μειώσεις στα τέλη σύνδεσης στο αποχετευτικό

 • PDF

Ανακοίνωσε ο Φ. Φίλιος

deyaiΟλοκληρώθηκε η μελέτη που εκπονούνταν από τη ΔΕΥΑΙ, με σκοπό να διερευνηθούν οι δυνατότητες μείωσης στα τέλη σύνδεσης του αποχετευτικού δικτύου.

Το αίτημα αυτό είχε τεθεί από εκατοντάδες νοικοκυριά του Καλλικρατικού Δήμου τα οποία θα πρέπει να συνδεθούν με το αποχετευτικό δίκτυο, σε πολλά σημεία όπου αποπερατώνεται.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 02 Μάιος 2014 15:22

Περισσότερα...

«Πόλεμο» σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κήρυξαν τα επιμελητήρια

 • PDF

Για την άρση της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα μητρώα τους

-Την παραίτηση του Κ. Χατζηδάκη ζητά η Κεντρική Ένωση epimelhthrio panelΕπιμελητηρίων Ελλάδος, ενώ αποσύρονται από τα ψηφοδέλτια των δύο κομμάτων εκπρόσωποι του επιμελητηριακού κόσμου

Την παραίτηση του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη, ως εχθρού της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας ζητεί η επιμελητηριακή κοινότητα. Επίσης, ζητεί να καταργηθεί άμεσα η διάταξη της πράξης νομοθετικού περιεχομένου με την οποία αίρεται η υποχρεωτικότητα εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια από την 1-1-2015.

Περισσότερα...

ΝΤΕΜΠΙΝΑ: Μία και μοναδική σε όλη την Ελλάδα

 • PDF

Καλλιεργείται στην αμπελουργική ζώνη της Ζίτσας παράγοντας γευστικά προϊόντα

ntebinaΊσως να μην είναι πάρα πολύ γνωστό, αλλά στην περιοχή μας, στην περιοχή της Ζίτσας όπου και η αμπελουργική ζώνη, καλλιεργείται η ποικιλία αμπέλου «Ντεμπίνα». Η περιοχή λοιπόν αυτή είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ στην χώρα μας που μπορεί να αναπτυχθεί η συγκεκριμένη ποικιλία η οποία να δίνει τα συγκεκριμένα ξεχωριστά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Όσες προσπάθειες έγιναν στο παρελθόν από μεγάλους και επώνυμους αμπελουργούς της χώρας μας να καλλιεργήσουν την συγκεκριμένη ποικιλία κάπου αλλού απέτυχε. Απέδωσε μεν καρπούς (σταφύλια) αλλά τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά δεν είχαν απολύτως καμία σχέση με αυτά που παράγονται στην περιοχή της Ζίτσας.

Περισσότερα...

Περισσότερες προσλήψεις από τις απολύσεις στην Ήπειρο

 • PDF

Σύμφωνα με την «Εργάνη» για το διάστημα Μάρτιος 2013 -Μάρτιος 2014

ergathwΘετικό είναι το ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων στην Ήπειρο κατά τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ του υπουργείου Εργασίας, κάτι που ισχύει και για το σύνολο της χώρας όπου δημιουργήθηκαν 14.567 θέσεις μισθωτής εργασίας περισσότερες απ' αυτές που χάθηκαν, έναντι θετικής επίδοσης κατά 8.950 θέσεις εργασίας, τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Περισσότερα...

Πησιάζουν οι υπογραφές για τα πετρέλαια

 • PDF

Έχουν ξεπεραστεί τα τεχνικά-νομικά εμπόδια

geotrypanoΣε τελικό στάδιο βρίσκεται η υπογραφή από το υπουργείο Περιβάλλοντος των συμβάσεων παραχώρησης περιοχών της Δυτικής Ελλάδας για έρευνες υδρογονανθράκων.

Περισσότερα...

Στα Γιάννινα την ερχόμενη Παρασκευή ο Φ. Κουβέλης

 • PDF

Όλο το πρόγραμμα του πρόεδρου της ΔΗΜ.ΑΡ

fotis koubelhsΣτα Γιάννινα θα βρεθεί την επόμενη Παρασκευή ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης όπου και θα πραγματοποιήσει ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην αίθουσα της ΕΗΜ.

Περισσότερα...

Εντυπωσιακή αύξηση αιτήσεων ένταξης στον αναπτυξιακό

 • PDF

Από τις επιχειρήσεις της Ηπείρου

leftaΝέα εντυπωσιακή άνοδο των αιτήσεων υπαγωγής στον αναπτυξιακό νόμο καταγράφουν τα στοιχεία της πρώτης περιόδου του 2014 η οποία ολοκληρώθηκε στις 5 Μαρτίου λόγω των επικείμενων αλλαγών στο νομικό πλαίσιο της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.

Περισσότερα...

Ξεπέρασε το 30% η ανεργία σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία

 • PDF

Τον Δεκέμβριο του 2013

oaedΤο ψυχολογικό όριο του 30% ξεπέρασε η ανεργία σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία τον Δεκέμβριο του 2013 σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Περισσότερα...

Δεύτερη σε απορροφητικότητα η Ήπειρος

 • PDF

Πώς βαθμολογούνται οι περιφερειάρχες στο ΕΣΠΑ με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου

kaxrimanisΤη βαθμολογία των περιφερειαρχών με βάση την απορροφητικότητα των περιφερειών τους τα τελευταία 2,5 χρόνια, δηλαδή, το διάστημα που διαχειρίζονταν το ΕΣΠΑ αποτυπώνει η aftodioikisi.gr.

Περισσότερα...