Fri02222019

Last update10:58:10 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο 27,7% η ανεργία στην Ήπειρο

 • PDF

Το β΄ τρίμηνο του 2013

oaed

Κατά 3,5 μονάδες αυξήθηκε η ανεργία στη χώρα το δεύτερο τρίμηνο του 2013 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2012 και από το 23,6% «σκαρφάλωσε στο 27,1%, έναντι 27,4% στο πρώτο τρίμηνο 2013. Σε επίπεδο Περιφέρειας το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στη Δυτική Μακεδονία με 32,9% και στη Κεντρική Μακεδονία με 30,1%. Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στο Νότιο Αιγαίο με 19,3% και στις Ιόνιους Νήσους με 16,6%.

Περισσότερα...

Να ανακληθεί η πώληση της «Δωδώνης»

 • PDF

Μικρή η συμμετοχή στο συλλαλητήριο, μεγάλο το αίτημα...

dodonh mat02 18.09.13Ανάκληση της απόφασης πώλησης της «Δωδώνης», επιστροφή στο παλιό καθεστώς λειτουργίας με μεταβατικό κρατικό έλεγχο και ως κρατικοσυνεταιριστική στην συνέχεια ή «ας αποδείξει ο νέος ιδιοκτήτης ότι είναι καλύτερος από τον προηγούμενο, να πληρώσει τον κόσμο», ζήτησε με χθεσινές δηλώσεις του ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, Άγγελος Νικολάου, με αφορμή το συλλαλητήριο έξω από τη γαλακτοβιομηχανία. Δεν έλλειψε η κριτική προς τον Περιφερειάρχη για τα περί πλασματικών ισολογισμών.

Περισσότερα...

Νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

 • PDF

Για να ενισχυθεί περαιτέρω η Τράπεζα Ηπείρου

trapeza hpeirouΣε μια κρίσιμη καμπή για την πορεία και την ανάπτυξη τους, βρίσκονται οι Συνεταιριστικές τράπεζες της χώρας οι οποίες, αν και δεν έχουν επιβαρύνει ποτέ τον κρατικό κορβανά και δεν πήραν ούτε ευρώ από το πακέτο της ανακεφαλαιοποίησης, όπως τα δισεκατομμύρια που πήραν οι μεγάλες συστημικές τράπεζες, καλούνται να εξασφαλίσουν κεφαλαιακή επάρκεια για να μην μπουν σε ...περιπέτειες.

Περισσότερα...

Σπάει κάθε φράγμα η ανεργία

 • PDF

Στο 29,7% έφτασε σε Ήπειρο και Δυτ. Μακεδονία

Το φράγμα του 1.400.000 έσπασε ο αριθμός των ανέργων των Ιούνιο, με την oaedεξαετή ύφεση και τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης να εξακολουθούν να συμβάλουν στην απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Περισσότερα...

«Βουλιάζει» η οικοδομή στην Ήπειρο

 • PDF

Μείωση κατά 66,7% στις άδειες τον Ιούνιο

oikodomiΔεν έχει τέλος ο .... κατήφορος της οικοδομικής δραστηριότητας στην Ήπειρο με το ένα ρεκόρ να διαδέχεται το άλλο και να διατηρεί την πρωτιά, μαζί με τη Δυτ. Μακεδονία, και στην ανεργία, μεταξύ των περιφερειών. Τον περασμένο Ιούνιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012 οι οικοδομικές άδειες μειώθηκαν κατά 31,3% σε επίπεδο χώρας, αλλά στην Ήπειρο το ποσοστό ήταν υπερδιπλάσιο, φτάνοντας στο 66,7%.

Περισσότερα...

Έργα 11,9 εκ ευρώ δημοπρατεί η Περιφέρεια

 • PDF

Ξεχωρίζει η Στέγη Υποστηριζόμενης διαβίωσης της ΕΛΕΠΑΠ

perifereiahpeirounea2Δημοπρατήσεις έργων με συνολικό προϋπολογισμό 11.898.000 ευρώ ενέκρινε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Τα έργα αφορούν κοινωνικές δομές και ειδικότερα την Στέγη Υποστηριζόμενης διαβίωσης της ΕΛΕΠΑΠ, προστασία περιβάλλοντος, ύδρευση και οδικές υποδομές και συγκεκριμένα:

Περισσότερα...

Δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζει η ΓΣΕΒΕΕ

 • PDF

Στα Γιάννινα ο πρόεδρος και ο γραμματέας της

kaxrimanhs kaba8as

Σε καθημερινές κινητοποιήσεις προσανατολίζεται η ΓΣEΒΕΕ, που κινητοποιεί τους ελεύθερους επαγγελματίες, σε μια προσπάθεια αντίδρασης στην πολιτική της κυβέρνησης που φέρνει λουκέτα σε επιχειρήσεις και ανεργία. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των επαγγελματιών γίνεται περιοδεία ανά την Ελλάδα και σήμερα στα Γιάννινα βρέθηκε η ηγεσία της Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών, με τον πρόεδρο Γιώργο Καββαθά και τον γραμματέα Νίκο Σκορίνη.

Περισσότερα...

Συγκρατημένη η μείωση του τζίρου στις εκπτώσεις

 • PDF

«Χαραμάδα» αισιοδοξίας για τους εμπόρους

ekptwseis-2-thumb-large

Το καλοκαίρι τελείωσε και μαζί με αυτό έπεσε και η αυλαία για τις εκπτώσεις, οι οποίες φέτος έφεραν κάποια μικρή αισιοδοξία στους εμπόρους των Ιωαννίνων, οι οποίοι διαπίστωσαν εκτός από την αυξημένη κίνηση που πάντα υπάρχει σε τέτοιες περιόδους και μια μικρή έστω αύξηση και στις αγορές.

Περισσότερα...

Ανακοινώθηκε η νέα Κοινωφελής Εργασία

 • PDF

ergathwTo πολυαναμενόμενο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας 50.000 ανέργους που διαβιούν σε οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο, παρουσίασαν την Τρίτη οι υπουργοί Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης και Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Περισσότερα...

Άρση πλειστηριασμών με προστασία αδυνάτων

 • PDF

Στη συμφωνία Σαμαρά - Βενιζέλου

oikodomiΣε συμφωνία για το κρίσιμο θέμα της άρσης στην απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας κατέληξαν οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Περισσότερα...

Να μην καταργηθεί το «αγροτικό» ρεύμα

 • PDF

Ζητά με ερώτησή του στη βουλή ο Μ. Κασσής

agrotesΕρώτηση προς τους υπουργούς ΠΕΚΑ, Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών, κατέθεσε χθες στη Βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής σχετικά με το θέμα της προωθούμενης κατάργησης επιδότησης ρεύματος για τις χοιροτροφικές, πτηνοτροφικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 21 Αύγουστος 2013 13:24

Περισσότερα...