Mon11192018

Last update08:04:08 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πτώση της ανεργίας λόγω καλοκαιριού στην Ήπειρο

 • PDF

Μειώθηκαν κατά 956 θέσεις οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ τον Μάιο

oaedΣχεδόν 1.000 λιγότεροι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον Μάιο του 2015 σε σχέση με τον Απρίλιο του ίδιου έτους στην Ήπειρο κάτι που οφείλεται πιθανά στις εποχικές προσλήψεις που γίνονται λόγω της τουριστικής σεζόν.

Περισσότερα...

Μειωμένες πωλήσεις, αυξημένα κέρδη στην αγορά εμφιαλωμένου νερού της Ηπείρου

 • PDF

neroΠτωτικά κινείται η αγορά του εμφιαλωμένου νερού χωρίς όμως να αποτυπώνεται αυτό στα κέρδη των δύο μεγάλων Ηπειρωτών παικτών της αγοράς. Σύμφωνα με τους ισολογισμούς της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων (Βίκος) και της Χήτος (Ζαγόρι), η κερδοφορία κινήθηκε ανοδικά έστω κι αν η κατανάλωση έπεσε.

Περισσότερα...

Στους 29.009 οι άνεργοι της Ηπείρου τον Απρίλιο

 • PDF

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ

oaedΣτους 29.009 ανήλθε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ, σε ότι αφορά την Ήπειρο για τον μήνα Απρίλιο. Ο αριθμός αυτός είναι μικρότερος κατά 529 ανέργους σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2015, όταν καταγράφτηκαν 29.538 άνεργοι αλλά πολύ μεγαλύτερος από τους 27.402 τον ίδιο μήνα πέρσι.

Περισσότερα...

Κραυγή αγωνίας για το μέλλον της Ηπείρου

 • PDF

Από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

epimelhthrio shmaΤην έκδηλη αγωνία του για το μέλλον της Ηπείρου γενικότερα και των Ιωαννίνων ειδικότερα εκφράζει με δημόσια δήλωσή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Ιωάννης Μήτσης.

Περισσότερα...

Η τουριστική σεζόν φέρνει προσλήψεις

 • PDF

1.067 θέσεις εργασίας τον Απρίλιο στην Ήπειρο

paralia parga

«Μπαράζ» προσλήψεων ενόψει της τουριστικής σεζόν σημειώθηκε τον Απρίλιο σε όλη τη Χώρα, κάτι που δεν άφησε ανεπηρέαστη και την Ήπειρο.

Περισσότερα...

Αμετάβλητη η ανεργία στην Ήπειρο τον Φεβρουάριο

 • PDF

Στο 26,3% όπως και τον Ιανουάριο

oaed

Αμετάβλητο παρέμεινε το ποσοστό της ανεργίας τον Φεβρουάριο του 2105 σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία σε σχέση με τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Περισσότερα...

Ψηφιακή... απόκλιση για την Ήπειρο

 • PDF

Εκτός ΕΣΠΑ 12 έργα στην Περιφέρειάς μας

lamia-espa2 08.11.12Εκτός ΕΣΠΑ βρέθηκαν με απόφαση του υπουργού Οικονομίας Γ. Σταθάκη, 12 έργα της Ηπείρου τα οποία είχαν ενταχτεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Ψηφιακής Σύγκλισης.

Περισσότερα...

Tραβάει την ανηφόρα η τιμή της βενζίνης

 • PDF

Από 1,48 μέχρι και 1,64 στα Γιάννενα

benzinhΤην... ανιούσα παίρνει εκ νέου η τιμή της βενζίνης, καθώς η σύγκλιση της ισοτιμίας ευρώ - δολαρίου και η άνοδος των διεθνών τιμών κατά το τελευταίο διάστημα έχουν οδηγήσει τη μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης σε επίπεδα πάνω από 1,50 ευρώ ανά λίτρο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας.

Περισσότερα...

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για την επιδότηση ενοικίου, σίτισης και ρεύματος

 • PDF

Από 20 Απριλίου οι αιτήσεις

leftaΑρχίζει στις 20 Απριλίου η περίοδος της υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση των παροχών που προβλέπονται από τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο 4320/2015, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 20 Μαΐου.

Περισσότερα...

Νέο site www.dodoni.eu από τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ

 • PDF

Η τεχνολογία στην υπηρεσία της γεύσης και της παράδοσης, αποκαλύπτει πολύτιμα μυστικά διατροφής

dodonh ergostasioΥπάρχουν φορές που η παράδοση βρίσκεται ένα κλικ μακριά και η τεχνολογία είναι εκείνη που μπορεί να μεταφέρει τον εκάστοτε χρήστη άμεσα, εύκολα και γρήγορα σε αυτήν. Μία τέτοια εμπειρία παράδοσης και έμπνευσης επιδιώκει να προσφέρει το νέο site της ΔΩΔΩΝΗ www.dodoni.eu.

Περισσότερα...

Πάνω από 200 εκατ. ευρώ η συνεισφορά της Energean σε Δημόσιο και Καβάλα στα οκτώ χρόνια του Πρίνου

 • PDF

geotrypano prinosΗ συνεισφορά της EnergeanOil&Gas στο Δημόσιο και στην τοπική κοινωνία της Καβάλας ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ στη διάρκεια της 8ετίας κατά την οποία η εταιρεία λειτουργεί τις εγκαταστάσεις του Πρίνου. Επιπλέον, εκτιμάται ότι περισσότεροι από 1.000 πολίτες απασχολούνται καθημερινά άμεσα και έμμεσα με άξονα την πετρελαϊκή δραστηριότητα της περιοχής.

Περισσότερα...