Mon07062020

Last update08:51:27 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Γ.Αμυρά για την β΄ ξένη γλώσσα στα δημοτικά σχολεία

 • PDF

amyras-giorgosΤην παρέμβαση της υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως ζητά ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς ώστε οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της χώρας να διδάσκονται ως 2η ξένη γλώσσα, Γαλλικά ή Γερμανικά, τη γλώσσα της επιλογής τους και όχι αυτή που τους επιβάλλει η εγκύκλιος Γαβρόγλου βάσει αριθμητικών κριτηρίων.

Περισσότερα...

Ερώτηση 43 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την Ειδική Αγωγή

 • PDF

tzouf-meroph-2iΣαφείς απαντήσεις ζητούν 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως σχετικά με τους 4.500 μόνιμους διορισμούς της Ειδικής Αγωγής. Στην ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή,επισημαίνουν πως αν δεν πραγματοποιηθούν εντός του 2019, θα αποδεσμευτούν τα 22 εκατ. ευρώ που προβλέφθηκαν στον Προϋπολογισμό του 2019 για το διορισμό εκπαιδευτικών, επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού.

Περισσότερα...

Στ. Καλογιάννης: Οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης για ελάφρυνση της φορολογίας και τόνωση της οικοδομής

 • PDF

IMG 2019 10 03 076Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα, στη Βουλή, το Προεδρείο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, με αντιπροσωπεία Βουλευτών και Γερουσιαστών της Αυστραλίας.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Σταύρος Καλογιάννης, αφού καλωσόρισε τους Αυστραλούς κοινοβουλευτικούς στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς των δύο χωρών που χρονολογούνται από τους Παγκόσμιους Πολέμους, από την εκστρατεία της Καλλίπολης και τη μάχη της Κρήτης.

Περισσότερα...

Να λειτουργήσει Δημόσιο ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής στα Ιωάννινα ζητά η βουλευτής Ιωαννίνων Μ. Κεφάλα

 • PDF

kefala-collage-karamewsΈνα σημαντικό αίτημα, αίτημα καίριας σημασίας για την μεταλυκειακή Εκπαίδευση και ένταξη στην αγορά εργασίας, συζήτησε διεξοδικά θέτοντας κάθε πτυχή του για την τελική υλοποίηση η Βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, την Υφυπουργό κ. Σοφία Ζαχαράκη, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης κ. Γιώργο Βούτσινο.

Περισσότερα...

Στ. Καλογιάννης: Τα κυβερνητικά μέτρα δημιουργούν αισιοδοξία για θετικές οικονομικές εξελίξεις

 • PDF

kalogiannhs-germaniaΣυνάντηση με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και Ενέργειας του Γερμανικού Κοινοβουλίου είχε σήμερα, στη Βουλή, ο Σταύρος Καλογιάννης, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων. Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο κ. Klaus Ernst και τους επτά βουλευτές της Γερμανικής Επιτροπής, ο Σταύρος Καλογιάννης ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Περισσότερα...

Η Μ.Τζούφη στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών

 • PDF

tzoufi pavlopoulosΤην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών, τις οποίες διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Περισσότερα...

Στ. Καλογιάννης: Η γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας αποτελεί φυσικό πόρο μη ανανεώσιμο και επιβάλλεται να διαφυλαχθεί

 • PDF

mekde-kalogiannhsΣτο 9ο Διεπιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Όραμα, σχεδιασμός και πολιτικές για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη των ορεινών και απομονωμένων περιοχών»που διοργανώνειτο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, από 26-28 Σεπτεμβρίουστο Μέτσοβο, μετείχε σήμερα ο Σταύρος Καλογιάννης.

Στην εισήγησή του, που αφορούσε την καθολική προστασία της γεωργικής γης υψηλής παραγωγικότητας (ΓΓΥΠ), ανέφερε αρχικά ότιο σαφής καθορισμός χρήσεων γης αποτελεί προϋπόθεση για:

Περισσότερα...

Στ. Καλογιάννης: Άμεσος στόχος της Κυβέρνησης η ενίσχυση των επενδύσεων

 • PDF

VRUXELLES-KALOGIANNHS-SEPT-2019Στις Βρυξέλλες, στο κτίριο JózsefAntall , συνεδρίασε χτες η Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ECON), στην οποία μετείχε ο Σταύρος Καλογιάννης.

Παρουσιάστηκαν αρχικά στοιχεία της Έκθεσης της Επιτροπής για τις οικονομικές πολιτικές της ευρωζώνης της εισηγήτριας κας DeLange και ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εκπροσώπων των εθνικών Κοινοβουλίων.

Περισσότερα...

Εκτός σχολείων τα προσφυγόπουλα

 • PDF

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Μ. ΤΖΟΥΦΗ ΚΑΙ Κ. ΜΠΑΡΚΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

sxoleio-aylhΣαράντα ένας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων η Μερόπη Τζούφη από τα Γιάννινα και ο Κώστας Μπάρκας από την Πρέβεζα, καυτηριάζουν τις επιλογές της κυβέρνησης που έχουν αφήσει εκτός σχολείων τα προσφυγόπουλα.

Οι βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνοντας ότι δεν έχει υπογραφή η υπουργική απόφαση για την ίδρυση των δομών υποδοχής και εκπαίδευσης των προσφύγων γεγονός που σημαίνει ότι δεν γνωρίζει κανένας πόσα και σε ποια σχολεία θα λειτουργήσουν τα τμήματα για την υποδοχή των προσφυγόπουλων.

Περισσότερα...

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για την Μοριοδότηση της Φρουράς Ιωαννίνων

 • PDF

ΑΠΟ ΤΗ Μ.ΚΕΦΑΛΑ

maria kefalaΝα συμπεριληφθεί η Φρουρά Ιωαννίνων στην κατηγορία μοριοδότησης που ανήκουν οι φρουρές της Καστοριάς και Φλώρινας ζήτησε η Βουλευτής ΠΕ Ιωαννίνων Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλο. Αν και η ΠΕ Ιωαννίνων θεωρείται παραμεθόριος περιοχή και υπάρχουν μονάδες του στρατού ξηράς που απέχουν λιγότερο από 30χλμ από το Ελληνο-αλβανικά σύνορα, τα στελέχη του στρατού ξηράς που υπηρετούν στην Φρουρά Ιωαννίνων μοριοδοτούνται με λιγότερα μόρια ακόμη και από αυτά που λαμβάνουν οι συνάδελφοί τους στην Περιφέρεια Αττικής. Επιπλέον η Βουλευτής τόνισε το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχουν καταργηθεί φυλάκια καίριας σημασίας στην περιοχή.

Περισσότερα...

Στις Βρυξέλλες ο Στ. Καλογιάννης

 • PDF

Kalogiannis-bruxellesΣτις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Σταύρος Καλογιάννης, ως Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ECON).

Περισσότερα...