Sat11162019

Last update02:39:42 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Άκυρο – λευκό η γραμμή του ΚΚΕ σε Γιάννενα – Ζίτσα

 • PDF

arpi-patsourasΚοινή συνέντευξη τύπου έδωσαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιωαννίνων Όλυ Τσουμάνη και Ζίτσας Γιώργος Λωρίδας.

Τη συνέντευξη τύπου άνοιξε η Όλυ Τσουμάνη, η οποία ευχαρίστησε όλους όσοι συμπαρατάχθηκαν και έδωσαν τη μάχη στο πλευρό της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές της 26ης Μάη 2019 και το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και ειδικά σε όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά.

Περισσότερα...

Γιάννενα Τώρα: Ας ψηφίσουμε κατά συνείδηση

 • PDF

giannena-tora-logoΜετά την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» και η Δημοτική Παράταξη «Γιάννενα Τώρα» δίνει «γραμμή» στους ψηφοφόρους της για ψήφο κατά συνείδηση στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Περισσότερα...

Συναντίληψη για να πάει ο Δήμος μπροστά

 • PDF

ΜΕΤΑΞΥ Θ. ΜΠΕΓΚΑ, Ν. ΓΚΟΝΤΑ, Λ. ΝΑΤΣΗ, ΑΡ. ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ ΚΑΙ Τ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

mpegkas gontas papastavrosΣυναντήσεις με τους τέσσερις επικεφαλής παρατάξεων που δεν κατάφεραν να περάσουν στο δεύτερο γύρο των εκλογών και συγκεκριμένα, την Τατιάνα Καλογιάννη, το Νίκο Γκόντα, τον Λάζαρο Νάτση και τον Άρη Μπαρτζώκα, είχε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας.

Οι συναντήσεις αυτές έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη υπάρξει προγραμματικές συγκλίσεις που είναι αναγκαίες για τη δημιουργία μιας «συμμαχίας» που θα οδηγήσει το Δήμο μας στην επόμενη μέρα, χωρίς αυτό να σημαίνει βεβαία ότι έχουν «κλειδώσει» συνεργασίες.

Σε κάθε περίπτωση όμως το γεγονός ότι οι επικεφαλής των παρατάξεων αυτών συναντήθηκαν με τον κ. Μπέγκα και δήλωσαν –μέσω των δελτίων τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα η παράταξη του Δημάρχου- ότι υπάρχει συναντίληψη για τις απαραίτητες συνέργειες προκειμένου να πάει ο Δήμος μπροστά, δείχνουν μια πρώτη θετική διάθεση.


Η συνάντηση με Καλογιάννη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης του κ. Μπέγκα, η συνάντηση με την Τ. Καλογιάννη διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα.

Μιλάμε για συναντήσεις που διεξάγονται δημόσια ενώπιον της κοινωνίας, όχι μέσω πολιτικών συναλλαγών ή παρασκηνιακών διαβουλεύσεων, όπως έχει δηλώσει ο κ. Μπέγκας και αυτή άλλωστε ήταν και η ξεκάθαρη θέση της κ. Καλογιάννη.

Η ομαλή μετάβαση στο νέο τοπίο που διαμορφώνει στην Αυτοδιοίκηση η απλή αναλογική, προϋποθέτει ένα περιβάλλον συνεννόησης και συναίνεσης, με αμοιβαίο σεβασμό και αυτός ήταν ο κοινός τόπος και των δύο πλευρών στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με ειλικρίνεια και θετική διάθεση.

Συμφωνήθηκε η συνάντηση να επαναληφθεί μετά την πραγματοποίηση της ολομέλεια της παράταξης της κ. Καλογιάννη.


Mε Γκόντα- Παπασταύρο

Με τους δύο πρώην Δημάρχους, Νίκο Γκόντα και Αναστάσιο Παπασταύρο, με τους οποίους συναντήθηκε ο νυν Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας μέσα σε ένα πολύ θετικό κλίμα, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για τα μεγάλα θέματα του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και εκ νέου υποψήφιος συζήτησε με τον επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Πρωτοπορίας» κ. Γκόντα και τον ιδρυτή της παράταξης κ. Παπασταύρο και συμφώνησαν στη θέση πως το νέο πλαίσιο της απλής αναλογικής απαιτεί τη μέγιστη δυνατή συναίνεση για όλα τα μεγάλα θέματα του Δήμου.

Ιδιαίτερα- όπως συμφώνησαν και οι δύο πλευρές- αυτό είναι ακόμη περισσότερο αναγκαίο, καθώς η νέα δημοτική θητεία ταυτίζεται με τη νέα προγραμματική περίοδο και την υλοποίησης των μεγάλων έργων του Δήμου.

Τρεις άνδρες που οι Γιαννιώτες τους τίμησαν εκλέγοντας τους Δημάρχους, είχαν ταυτόσημη άποψη στο ότι το η σύνθεση, η συναίνεση και οι συνέργιες, είναι το απαραίτητο συστατικό για να πορευθεί ο Δήμος Ιωαννιτών στο μέλλον.


Συνάντηση με τον Λ. Νάτση

mpegkas natshsO Δήμαρχος Ιωαννίνων συναντήθηκε με τον Λάζαρο Νάτση και αντιπροσωπεία της παράταξης του «Πολίτες για την Ανατροπή». Μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα και με κοινή την πεποίθηση των δύο πλευρών πως η εποχή της απλής αναλογικής απαιτεί σύνθεση και συνεργασίες.

«Στη νέα δημοτική περίοδο που οριοθετούν οι εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, είμαστε αποφασισμένοι να λειτουργήσουμε δημοκρατικά και ενωτικά για να δώσουμε αξία στην απλή αναλογική, για να εγγυηθούμε με ασφάλεια το μέλλον του Δήμου Ιωαννιτών και τις μεγάλες παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου», δήλωσε ο Θωμάς Μπέγκας, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του να συναντηθεί με τους επικεφαλής των παρατάξεων που δεν εισήρθαν στο 2ο γύρο των εκλογών.

Ο κ. Μπέγκας επανέλαβε για άλλη μία φορά πως απευθύνεται στην κοινωνία και στις παρατάξεις με σεβασμό και ειλικρίνεια, με διαφάνεια, δημόσια και όχι μέσω πολιτικών συναλλαγών ή παρασκηνιακών διαβουλεύσεων.


Η συνάντηση με τον Μπαρτζώκα

mpegkas mpartzokasΣύμφωνα με το δελτίο τύπου της «Ενότητας Πολιτών» στη συνάντηση του Δημάρχου με τον κ. Μπαρτζώκα συζητήθηκαν τα θέματα τις επιστολής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» καθώς κι άλλα ζητήματα του Δήμου που το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να αντιμετωπίσει την επόμενη περίοδο.

Μετά το τέλος της συζήτησης, ο Δήμαρχος τόνισε πως με τον κ. Μπαρτζώκα υπάρχει συναντίληψη για τα κρίσιμα ζητήματα του Δήμου και δήλωσε αποφασισμένος να λειτουργήσει ενωτικά και δημοκρατικά, για να δώσει αξία στην απλή αναλογική.

Από τη μεριά του ο επικεφαλής της «Γιάννενα Τώρα» σημείωσε ότι για τον ίδιο προτεραιότητα αποτελεί το καλό του Δήμου, τονίζοντας ότι η συνεργασία με την επόμενη Δημοτική Αρχή είναι τόσο ευπρόσδεκτη όσο και αναγκαία.

Συνάντηση του Θωμά Μπέγκα με την Τατιάνα Καλογιάννη

 • PDF

dhmarxeio-3Με την κ. Τατιάνα Καλογιάννη επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα 2023», συναντήθηκε χθες ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και εκ νέου υποψήφιος, Θωμάς Μπέγκας.

Η συνάντηση -η οποία διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα - πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει ανακοινώσει από την επομένη της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης ο κ. Μπέγκας, να συναντηθεί δηλαδή με όλους τους υποψήφιους Δημάρχους των οποίων οι παρατάξεις δεν εισήρθαν στο 2ο γύρο των εκλογών.

Περισσότερα...

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων

 • PDF

dhmarxeio-4ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Οι ανατροπές, οι εκπλήξεις και τα νέα πρόσωπα του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων, οριστικοποιήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης, καθώς χρειάστηκαν 2 και πλέον εικοσιτετράωρα για ολοκληρωθεί η αδιανόητα μακρόσυρτη διαδικασία της καταμέτρησης των σταυρών που έλαβαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι των εννέα παρατάξεων που συμμετείχαν στις εκλογές του Δήμου Ιωαννιτών.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 29 Μάιος 2019 15:06

Περισσότερα...

Η στάση της ΑΡΠΙ για το δεύτερο γύρο

 • PDF

arpiΆκυρο και λευκό συστήνει στους ψηφοφόρους που στήριξαν «Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα» η κεφαλή της παράταξης με επικεφαλής τον Χρήστο Πατσούρα.

Η ΑΡΠΙ έκανε σε αυτές τις εκλογές ό,τι δεν κατάφερε στην προηγούμενη εκλογικές αναμέτρηση και εκλέγει τον επικεφαλής της στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Περισσότερα...

Με ορμή και αισιοδοξία στη «μάχη» του 2ου γύρου η Ενότητα Πολιτών

 • PDF

Η Δημοκρατία και η Συλλογικότητα η δύναμη μας, στην κοινωνία η αναφορά μας

olomelia-mpegkas-2019Με την ορμή και την αισιοδοξία που προσδίδει η νίκη στις εκλογές του πρώτου γύρου, η παράταξη «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» βαδίζει στην τελική ευθεία για τη «μάχη» της 2ης Κυριακής. Το κλίμα αυτό κυριάρχησε στη χθεσινοβραδινή ολομέλεια της παράταξης, αφού ο πρώτος στόχος, δηλαδή η πρωτιά και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, επετεύχθη στο ακέραιο.

Περισσότερα...

Γ.Σεντελές: "Ειλικρινή διάθεση για συνεργασία με όλους "

 • PDF

sentelesΜετά την επανεκλογή του στο αξίωμα του Δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων, για τρίτη συνεχόμενη θητεία, ο Γιάννης Σεντελές αναφέρει σε δήλωσή του:

Περισσότερα...

Μήνυμα Β. Γαρδίκου για το β΄γύρο

 • PDF

gardikos-ypopsifioiΚαθώς ο δεύτερος γύρος εκλογών πλησιάζει ο Β.Γαρδίκος θέλησε να στείλει ένα ευχαριστήριο μήνυμα στους δημότες και να τους καλέσει να προσέλθουν ξανά στις κάλπες. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Περισσότερα...

«Γιάννενα Τώρα» : Προγραμματικός Διάλογος με παρατάξεις β' γύρου εκλογών

 • PDF

mpegkas-giannena-twraΧθες, 27 Μαΐου 2019 συνήλθε σε συνεδρίαση η Γραμματεία της Δημοτικής Παράταξής «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ», συζήτησε την στάση της Παράταξης εν όψει του 2ου γύρου των Δημοτικών Εκλογών και κατέληξε στα εξής:

Περισσότερα...

Η ανθρωπογεωγραφία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου

 • PDF

perifereia-hpeirou-3ΟΙ ΕΔΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ

Η ανθρωπογεωγραφία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου

Με καταμετρημένο ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό εκλογικών τμημάτων στις Π.Ε. της Ηπείρου η εικόνα του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου ως προς τις έδρες των παρατάξεων είναι η εξής:

Αλ. Καχριμάνης: 15 Γιάννενα, 5 Πρέβεζα, 4 Άρτα, 5 Θεσπρωτία

Γ. Ζάψας: 3 Γιάννενα, 2 Άρτα, 2 Πρέβεζα, 1 Θεσπρωτία

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 28 Μάιος 2019 14:21

Περισσότερα...

Σχετικά άρθρα