Thu09202018

Last update06:55:43 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ορκωμοσίες με ενωτικά μηνύματα και υπόσχεση για σκληρή δουλειά

 • PDF

Σε Ζίτσα, Μέτσοβο και Κόνιτσα

zitsa dhmarxeioΤρεις ορκωμοσίες νέων δημοτικών συμβουλίων είχαμε στο νομό Ιωαννίνων το περασμένο Σαββατοκύριακο. Έτσι μετά τον δήμο Βορείων Τζουμέρκων που έκανε την αρχή την περασμένη εβδομάδα ακολούθησαν αυτές σε Ζίτσα, Μέτσοβο και Κόνιτσα ενώ σήμερα το απόγευμα ορκίζεται και το δημοτικό Συμβούλιο Ζαγορίου.

Περισσότερα...

«Καθαροί» όσοι χρέωσαν Δημοτικές Επιχειρήσεις

 • PDF

Με απόφαση του υπ. Οικονομικών

dikastikh ai8ousa«Συγχωροχάρτι» για τις φορολογικές παραβάσεις και ασυλία σε όσους διοικούσαν δημοτικές επιχειρήσεις που δημιούργησαν χρέη δίνει γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που έκανε αποδεκτή το υπουργείο Οικονομικών. Ερμηνεύοντας τους νόμους 4071/2012 και 4170/2013, το Νομικό Συμβούλιο καταλήγει στο συμπέρασμα πως η διαγραφή των οφειλών των δημοτικών επιχειρήσεων με την ταυτόχρονη μεταφορά τους στους εκάστοτε δήμους σημαίνει ότι διοικούντες αυτών των δημοτικών επιχειρήσεων απαλλάσσονται από κάθε προσωπική ευθύνη για τη δημιουργία των συγκεκριμένων χρεών.

Περισσότερα...

Στις κάλπες ξανά Μπέγκας – Γκόντας;

 • PDF

Πολύ πιθανή η «μάχη» τους για την προεδρεία της ΠΕΔ

kalpiΣκληρή μάχη προμηνύεται στα περισσότερα, νεοεκλεγέντα Δημοτικά Συμβούλια της Ηπείρου, για την εκλογή των δημοτικών συμβούλων – αντιπροσώπων στη γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Ηπείρου από την οποία θα εκλεγούν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ, το Εποπτικό Συμβούλιο καθώς και οι αντιπρόσωποι για τη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας – ΚΕΔΕ (οι δήμαρχοι της Ηπείρου μετέχουν αυτοδίκαια στις γενικές συνελεύσεις και της ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ).

Περισσότερα...

Ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Β. Τζουμέρκων

 • PDF

Στις 30 Αυγούστου η ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου

BOREION TZ ORKOSΤο νέο δημοτικό συμβούλιο, τα τοπικά συμβούλια και ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων ήταν οι πρώτοι που ορκίστηκαν εν όψει της ανάληψης καθηκόντων την 1η Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα...

Τον Σεπτέμβριο οι εκλογές για τις ΠΕΔ

 • PDF

kalpiΤη διαδικασία εκλογής των οργάνων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) και της ΚΕΔΕ, των οποίων η θητεία συμπίπτει με τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου, καθορίζει με εγκύκλιο το υπουργείο Εσωτερικών.

Περισσότερα...

Στην "κίνηση των 8" ο Θωμάς Μπέγκας

 • PDF

Υπογράφει κείμενο για την αυτοδιοίκηση μαζί με Γ. Καμίνη, Γ. ΜΠουτάρη κι άλλους 5 ανεξάρτητους Δημάρχους

mpegkas neaΚείμενο με τίτλο «Πρόσκληση για μία νέα αυτοδιοίκηση» δημοσιεύουν οκτώ ανεξάρτητοι δήμαρχοι μεγάλων δήμων της χώρας, οι οποίοι καλούν κι άλλους δημάρχους να ενωθούν μαζί τους.

Περισσότερα...

Νέα ανακατάταξη στις έδρες του Δημ. Συμβουλίου;

 • PDF

Την έδρα του Γ. Εμμανουηλίδη διεκδικεί ο Χρήστος Πατσούρας

dhmotiko symboulioΝέα ανακατανομή στις έδρες του δημοτικού συμβούλιο Ιωαννίνων επιχειρεί να φέρει ο επικεφαλής της «Αριστερής Παρέμβασης στα Γιάννενα», Χρήστος Πατσούρας, ο οποίος έχει καταθέσει από την Τετάρτη ένσταση στο Πρωτοδικείο διεκδικώντας μια έδρα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 17 Ιούλιος 2014 23:02

Περισσότερα...

Στα... θρανία οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι

 • PDF

Εντατικά μαθήματα ενόψει ανάληψης καθηκόντων

kedeΣτα θρανία για... εντατικά φροντιστήρια θα καθίσουν την Τετάρτη οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι από τις περιφέρειες Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Περισσότερα...

Αποτίμηση αποτελέσματος για την «Ήπειρο Ανατροπής»

 • PDF

Με αιχμές κατά εσωκομματικών αντιπάλων η Όλ. Γεροβασίλη

gerobasilh apotimhsh hpeiros anatrophsΈντονα αυτοκριτική και για τις δικές της ευθύνες αλλά εμφανώς κριτική απέναντι σε εσωκομματικά, συντροφικά «μαχαιρώματα» όσο και κατά της κεντρικής πολιτικής επιλογής του κόμματός της να ταυτίσει το στόχο των τριπλών εκλογών του περασμένου Μάη, αποπροσανατολίζοντας τελικώς τον κόσμο από το πραγματικό νόημα της κάθε κάλπης, εμφανίστηκε η Όλγα Γεροβασίλη, στην πρώτη ολομέλεια των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής», μετά τις εκλογές της 18ης Μάη.

Περισσότερα...

Στο «κόκκινο» 9 ΚΔΑΠ στο νομό Ιωαννίνων

 • PDF

Αναζητούνται λύσεις για τη συνέχιση της χρηματοδότησης

kdap aerostatoΛύση στο πρόβλημα της χρηματοδότησης του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για να συνεχιστεί αυτό απρόσκοπτα από 1ης Σεπτεμβρίου αναζητούν ΚΕΔΕ και υπουργείο Εργασίας, μιας και ο προϋπολογισμός που έχει εξαγγελθεί δεν αρκεί για να καλυφτεί το σύνολο των αναγκών.

Περισσότερα...

Ευχαριστίες με διαφορετικά μηνύματα

 • PDF

Από τους Θωμά Μπέγκα και Νίκο Γκόντα

dhmarxeioΤην ίδια ημέρα διάλεξαν οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων που αναμετρήθηκαν στις εκλογές της 25ης Μαΐου στον Δήμο Ιωαννιτών για να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους στους πολίτες των Ιωαννίνων.

Περισσότερα...