Sun11182018

Last update07:00:20 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αναβάθμιση του ρόλου τους

 • PDF

Ζητούν τα Συμβούλια Τοπικών και Δημοτικών Ενοτήτων

dhmarxeioΣτις προσπάθειες που γίνονται ώστε η λειτουργία της Κεντρικής Ένωσης Συμβουλίων τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων να... ανοίξει όσο το δυνατόν περισσότερο ώστε μέσω των μελών της να μπορέσει να προτείνει ορισμένες θεσμικές αλλαγές στο πλαίσιο λειτουργίας των δύο αυτών Συμβουλίων που έχει θεσπίσει ο Καλλικράτης αναφέρθηκε με δηλώσεις τους ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων, Γιώργος Ζάχος.

Περισσότερα...

Παράθυρο αλλαγών στον Καλλικράτη για 16 δήμους

 • PDF

Μεταξύ των οποίων και τα Γιάννινα

lekanopedioΚουμπωμένοι εμφανίζονται οι δήμαρχοι έναντι του προωθούμενου σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, με το οποίο ανάβει πράσινο φως για αλλαγές στον «Καλλικράτη», και ειδικότερα για τροποποίηση των διοικητικών ορίων κάποιων δήμων.

Περισσότερα...

Καλή η θεωρία προβληματίζει η πράξη

 • PDF

Για την αυτοαξιολόγηση δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

hmerida ped axiologhshΗ αξιολόγηση δομών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής ημερίδας, που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Ηπείρου, με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), παρουσία πολλών αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών.

Περισσότερα...

Με δύο... δίπολα οι εκλογές στον δήμο Ζίτσας

 • PDF

Β. Γαρδίκος – Χρ. Βούζας και Σ. Βλέτσας – Μ. Πλιάκος

kalph gynaikaΜε τουλάχιστον δύο νέα πρόσωπα αλλά και δύο παλιά διαμορφώνεται το προεκλογικό σκηνικό στο δήμο Ζίτσας ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014. Η απόφαση του νυν Δημάρχου Δημήτρη Ρογκότη να μην είναι εκ νέου υποψήφιος έφερε στο προσκήνιο τον Βασίλη Γαρδίκο, ενώ σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται και η υποψηφιότητα από το χώρο της δεξιάς του Μιχάλη Πλιάκου που... μετακομίζει από την Περιφέρεια. Τη ψήφο των συνδημοτών τους όμως θα διεκδικήοσυν ξανά τόσο ο Χρυσόστομος Βούζας όσο και ο Σάκης Βλέτσας, ενώ υποψήφιο θα έχει και το ΚΚΕ.

Περισσότερα...

Μία από τα ίδια

 • PDF

Ανακοίνωση της «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» για τη συνέντευξη Φ. Φίλιου

dhmarxeioΣτους προεκλογικούς ρυθμούς που η ίδια άνοιξε πριν μερικές εβδομάδες συνεχίζει η παράταξη του Νίκου Γκόντα, «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» η οποία με ανακοίνωση που εξέδωσε επιτίθεται στον δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο για τα όσα είπε το βράδυ της Πέμπτης σε τηλεοπτική εκπομπή τοπικού σταθμού.

Περισσότερα...

Επιχορήγηση 1.75 εκ. ευρώ για προνοιακά στο δήμο

 • PDF

dhmarxeioΜε απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη δίνεται επιχορήγηση στους Δήμους από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2013 με ποσό 112.988.331,31 € προς καταβολή προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους, για τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο 2013.

Περισσότερα...

Τη Γενική Γραμματέα επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι Ιωαννίνων

 • PDF

eytaxa filiosΕνημερωτική και άκρως εποικοδομητική ήταν η συνάντηση εργασίας που είχε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας με το Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους Ιωαννίνων. Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Αθανάσιο Μανταλόβα, Βασίλη Μασσαλά, Θωμά Μπέγκα, Παρασκευή Τσίλη, Δημήτρη Νάστο, Νικόλαο Γκόλα και Δημήτρη Κατηρτσίδη πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης (25/9/2013), την πρώτη επίσημη επίσκεψη στο γραφείο της Γενικής Γραμματέα Βίκυς Ευταξά, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Περισσότερα...

Τι αλλάζει στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

 • PDF

boh8eia sto spitiΚατατέθηκαν από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και συζητούνται αύριο στη Βουλή οι νομοθετικές ρυθμίσεις για το πρόγραμμα «Βοή­θεια στο Σπίτι» στην τροπολογία 828/6 με την οποία το πρόγραμμα συνεχίζεται, μετε­ξελίσσεται και διευρύνεται.

Περισσότερα...

Δεκτά τα αιτήματα της Περιφέρειας από τον Κ. Χατζηδάκη

 • PDF
enpe

Στα ζητήματα που απασχόλησαν το Έκτακτο Συνέδριο της ΕΝΠΕ στην Αθήνα αναφέρθηκε σε σημερινές δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Περισσότερα...

Οι «μονομάχοι» του 2010 ετοιμάζονται για το 2014

 • PDF

Ξανά υποψήφιοι στο δήμο Πωγωνίου Κ. Καψάλης και Γ. Ντόντης

pogoni66

Επανάληψη του σκηνικού των εκλογών του 2010, με ερωτηματικό για το τι θα πράξει η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ή αν θα υπάρξουν άλλες υποψηφιότητες μακριά από κόμματα, αναμένεται στο δήμο Πωγωνίου, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα καθώς, τόσο ο Δήμαρχος Κώστας Καψάλης, όσο και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Ντόντης δηλώνουν έτοιμοι να διεκδικήσουν ξανά τη ψήφο των συνδημοτών τους στις εκλογές του 2014, ανεξάρτητα από κομματικές στηρίξεις και φυσικά το σύστημα διεξαγωγής τους.

Περισσότερα...

Φ. Φίλιος: «Δεν τα είπε όλα ο κ. Γκόντας»

 • PDF
filios02 28.05.13

Απάντηση στα όσα είπε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, με την οποία άνοιξε την προεκλογική αυλαία έδωσε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος ο οποίος ρωτήθηκε από τους «Ν.Α» να σχολιάσει τόσο το χρόνο όσο και τα λεγόμενα της ομιλίας του κ. Γκόντα απαντώντας τα εξής:

Περισσότερα...