Tue02182020

Last update02:39:06 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Νέα παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη

 • PDF

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΥ

NiarxouΜε νέα του παρέμβαση ο Συνήγορος του Πολίτη, που απευθύνεται στο Δήμαρχο Ιωαννίνων και στην ΔΙ.Π.Α, ζητά την αποκατάσταση της νομιμότητας στο έργο της οδού Νιάρχου τονίζοντας ότι δεν απαντήθηκαν τα ερωτήματα που έθεσε με το προηγούμενο από 14-12- 2018 έγγραφό του.

Μεταξύ άλλων επισημαίνονται για μια ακόμα φορά κυρίαρχα ζητήματα όπως η έλλειψη «συνολικού κυκλοφοριακού σχεδιασμού» της πόλης καθώς και «στρατηγικής περιβαλλοντικής εκτίμησης» των αποσπασματικά πραγματοποιούμενων έργων, που αλλάζουν την μορφή των περιοχών από τις οποίες διέρχονται, επιφέροντας σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και αλλαγές χρήσεων γης.

Περισσότερα...

Μειώνονται τα δημοτικά τέλη για την πόλη

 • PDF

ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ

ioannina polhΚατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή η εισήγηση για τον καθορισμό των δημοτικών τελών η οποία αποτελεί θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη.

Η βασικότερη αλλαγή που έρχεται είναι η μείωση στα δημοτικά τέλη κατά 5,5% για όλα τα νοικοκυριά στην Τοπική Κοινότητα Ιωαννίνων. Πρόκειται για μία γενναία απόφαση που λαμβάνεται μετά από αρκετά χρόνια και αφορά σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού.

Επίσης σύμφωνα με την εισήγηση, μειωμένα κατά 10% θα είναι τα δημοτικά τέλη για την Τοπική Κοινότητα Κατσικά και κατά 18% για τις υπόλοιπες κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Παμβώτιδας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 18 Νοέμβριος 2019 17:53

Περισσότερα...

Συνάντηση και συνεργασία με φορείς για τα Χριστούγεννα

 • PDF

sinantisiΜε φορείς της πόλης συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, με στόχο την καλύτερη συνεργασία ενόψει των Χριστουγέννων.

Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων Στάθης Σιούτης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Καφέ, Μπαρ, Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων Ιωαννίνων Χρήστος Τάτσης, ο Πρόεδρος της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου Θοδωρής Αλεξίου

Περισσότερα...

Την Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο τα ανταποδοτικά τέλη

 • PDF

dhmotiko-sumboulio-10-2019Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στις δύο το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν περιλαμβάνεται ο καθορισμός των ανταποδοτικών τελών για το 2020.

Αναλυτικά:

Καθορισμός τέλους Καθαριότητας και Φωτισμού για το έτος 2020.

Καθορισμός του τέλους χρήσης κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2020 και εφεξής.

Περισσότερα...

Τα υδροπλάνα πλησιάζουν την Παμβώτιδα

 • PDF

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ HELLENIC SEAPLANES ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

synanthsh-ydatodromioΠρώτο βήμα για την χωροθέτηση υδατοδρομίου στα Γιάννενα αποτέλεσε η ευρεία σύσκεψη που έγινε το Σάββατο στο Δημαρχείο.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο πρόεδρος της Hellenic Seaplanes –Ελληνικά Υδατοδρόμια- Νικόλας Χαραλάμπους, ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Σπύρος Σουρέλης, Παναγιώτης Τζάνος και Στάθης Σιούτης ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Φίλιππας Φίλιος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νήσου Άρης Λιούμπος, η βουλευτής Μαρία Κεφάλα, ενώ εκ μέρους του Δήμου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και ο Γενικός Γραμματέας Βασίλης Ζωγράφος.

Περισσότερα...

Δημοτικά τέλη... υπό συζήτηση

 • PDF

ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ioannina-5Οριακές αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική του Δήμου Ιωαννιτών ως προς τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού καθώς και στο τέλος κοινοχρήστων χώρων για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εισηγείται στην Οικονομική Επιτροπή της ερχόμενης Δευτέρας, η δημοτική αρχή και η απόφαση αναμένεται να ληφθεί την Τετάρτη από το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων.

Για τη δημοτική αρχή είναι ιστορικής σημασίας έστω και αν είναι σχεδόν αμελητέα για την τσέπη των πολιτών, η μείωση των 10 λεπτών που εισηγείται για τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως κατοικία, της Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων, για τα οποία το τέλος καθαριότητας και φωτισμού για το 2020, διαμορφώνεται στο 1,75 ευρώ/τετραγωνικό από 1,85 ευρώ/τετραγωνικό σήμερα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 15 Νοέμβριος 2019 17:55

Περισσότερα...

Μία ακόμη Γερμανική εταιρία επενδύει στα Γιάννενα

 • PDF

elisaf-GERMANIKH-ETAIRIAΝα επενδύσει στα Γιάννενα ενδιαφέρεται μία ακόμη Γερμανική εταιρία πληροφορικής. Πρόκειται για την «Prodyna» που παράγει λογισμικό και εφαρμογές cloud. Ο Διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Hüseyin Cifci, η υπεύθυνη ανθρώπινου δυναμικού Ελένη Φωτιάδου και ο Διευθυντής Βορείου Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου Matthias Hoffmann είχαν μακρά συνεργασία το μεσημέρι με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ.

Περισσότερα...

Προς δημοπράτηση το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου

 • PDF

anexarthsiasΤην τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος έργων για το 2019 ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό την αναβάθμιση δικτύου εμπορικών οδών στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης που αποτελεί υποέργο της πράξης για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου του Δήμου Ιωαννιτών.

Έτσι ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση της μεγάλης παρέμβασης καθώς το επόμενο βήμα είναι η έγκριση των όρων δημοπράτησης από την Οικονομική Επιτροπή.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 14 Νοέμβριος 2019 15:38

Περισσότερα...

Στις 11 Δεκεμβρίου η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων

 • PDF

giannena stolismenaΣτις 11 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία της πόλης, που θα σηματοδοτήσει την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχουν προγραμματιστεί καθημερινές εκδηλώσεις στο Πνευματικό Κέντρο αλλά και σε ολόκληρη την πόλη, οι οποίες μαζί με τον στολισμό θα καταστήσουν τα Ιωάννινα, δημοφιλή προορισμό για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Περισσότερα...

Στο παλιό Χατζηκώστα και το Σχολείο ΣΑΠ

 • PDF

palio-xatzikwsta-katedafishΓια τις ενέργειες που δρομολογούνται σχετικά με την μεταφορά του σχολείου ΣΑΠ που σήμερα λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

Παρά τις συζητήσεις που είχαν γίνει στο παρελθόν δεν υπήρχε απόφαση για μεταφορά του συγκεκριμένου σχολείου σε άλλο χώρο.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 14 Νοέμβριος 2019 11:43

Περισσότερα...

Προσφυγή του Δήμου Ιωαννιτών στο ΣτΕ για τα αποθεματικά

 • PDF

dhmarxeio-4Αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε ο Δήμος Ιωαννιτών κατά της υπουργικής απόφασης που είχε ληφθεί τον Ιούλιο του 2019 και αφορά στη μεταφορά των αποθεματικών των δήμων στην Τράπεζα Ελλάδος.

Περισσότερα...

Σχετικά άρθρα