Sat09222018

Last update09:03:40 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Μετωπική για το «άφαντο» 1 εκ. ευρώ

 • PDF

Η παράταξη του Ν. Γκόντα προσέφυγε στον εισαγγελέα

dhmarxeioΣε σκληρή πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην μείζονα μειοψηφία και την δημοτική αρχή, εξελίσσεται η πολύ σοβαρή υπόθεση με το ... άφαντο για τη ώρα, «έλλειμμα» άνω του 1 εκ. ευρώ που προέκυψε στο δήμο Ιωαννιτών για το 2012. Μετά τις ερωτήσεις και απαντήσεις, δυο φορές στο δημοτικό συμβούλιο και την μη κατάληξη των ελέγχων που γίνονται παράλληλα, ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Νίκος Γκόντας ανακοίνωσε με δηλώσεις του στα ΜΜΕ, παρόντων των περισσότερων δημοτικών συμβούλων του, ότι η παράταξη του προσέφυγε στον εισαγγελέα και σε κάθε άλλη αρμόδια αρχή για να ερευνηθεί η υπόθεση, έχοντας και ενδείξεις και άλλα αδιάσειστα στοιχεία που αφορούν το θέμα. Ζήτησε μάλιστα να παραιτηθεί ο δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Περισσότερα...

Ακόμη δύο ΚΗΦΗ αποκτά ο δήμος Ιωαννιτών

 • PDF

Σε εξέλιξη και οι διαδικασίες για τους λαχανόκηπους και την «Σπιτική Κουζίνα»

tsoymahsΣε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι νέες πρωτοβουλίες που αναπτύσσει και υλοποιεί ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιωαννιτών. Πρωτοβουλίες που έρχονται να στηρίξουν τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, τους εργαζόμενους και τους ηλικιωμένους.

Περισσότερα...

Ενθαρρυντικά τα πρώτα μηνύματα από την ανακύκλωση

 • PDF

Μεγάλο ενδιαφέρον από τους πολίτες που ζητάνε διευκρινήσεις

anakiklosi 1Ικανοποιητική είναι η ανταπόκριση των κατοίκων στο πρόγραμμα ανακύκλωσης, το οποίο συμπληρώνει μία εβδομάδα εφαρμογής. Σε αυτή την πρώτη βδομάδα εντοπίστηκαν πολλά ενθαρρυντικά στοιχεία, αλλά και ορισμένα προβλήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 12 Απρίλιος 2013 21:41

Περισσότερα...

Ο ΟΚΠΑΠΑ δέχεται αιτήσεις για τους δημοτικούς λαχανόκηπους

 • PDF

Ποια είναι τα κριτήρια και τα δικαιολογητικά

laxanokhpoiΜε τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων από σήμερα μέχρι και τις 26 Απριλίου, μπαίνει σε φάση υλοποίησης η νέα δράση του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών, η λειτουργία των δημοτικών λαχανόκηπων.

Περισσότερα...

Παίρνει κι άλλη παράταση η ισχύς της απογραφής

 • PDF

Από το 2014 με τη νέα οι πόροι στους δήμους...

dhmarxeioΓια ένα ακόμη έτος παρατείνει η κυβέρνηση την μη εφαρμογή των στοιχείων της απογραφής πληθυσμού του 2011 με τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή για την κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Με βάση αυτή, η απογραφή για τα οικονομικά ζητήματα που «καίει» πολλούς δήμους με αύξηση πληθυσμού και άρα πόρων, θα ισχύσει από το 2014 και για τις συνέπειες σε ότι αφορά αντιδημάρχους και την εκλογική διαδικασία από την επόμενη δημοτική και περιφερειακή περίοδο.

Περισσότερα...

«Άφαντο» το 1 εκ. ευρώ στο δήμο Ιωαννιτών

 • PDF

Δεν βγαίνει άκρη με τη διαφορά ταμιακής και λογιστηρίου

dhmarxeioΤο «έλλειμμα» ή η διαφορά, όπως την ονόμασε ορθότερα ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, ανάμεσα στην ταμιακή υπηρεσία του δήμου Ιωαννιτών και το λογιστήριο, περίπου 1 εκ. ευρώ, για το κλείσιμο του τελευταίου τριμήνου του 2012 δεν έχει βρεθεί ακόμη σε τι οφείλεται και η έρευνα από θεσμικούς παράγοντες συνεχίζεται, μέχρι να δοθεί απάντηση. Το 1 εκ. ευρώ παραμένει... άφαντο.

Περισσότερα...

Ενδιαφέρουσα η συζήτηση για το Π.Δ Λίμνης

 • PDF

Στο dhmotiko sylmboulioδημοτικό συμβούλιο

Με κυριότερο θέμα στην ημερήσια διάταξη το σχέδιο Π.Δ για τη Λίμνη, συνεδρίασε χθες το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων, χωρίς να λείψουν και οι στιγμές έντασης ανάμεσα στην δημοτική αρχή και την μείζονα μειοψηφία.

Περισσότερα...

Τοποθετούνται οι κάδοι ανακύκλωσης

 • PDF

Ξεκινούν και τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων

anakiklosi 1Ξεκίνησε χθες από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου η τοποθέτηση των κάδων ανακύκλωσης. Η τοποθέτηση θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας οπότε στο εξής οι συμπολίτες θα μπορούν να εναποθέτουν τα ανακυκλώσιμα υλικά, όπως χαρτί, γυαλί, πλαστικό κι αλουμίνιο.

Περισσότερα...

Περιφέρεια, δήμοι και ΦΟΔΣΑ συσκέφτηκαν για τον ΧΥΤΑ

 • PDF

Μετά την συνάντηση των δημάρχων, λόγω ...διαρροής

XYTALEITOYRGIA3Λίγες μέρες μετά την συνάντηση των δημάρχων, για τη λήψη μέτρων και δρομολόγηση έργων, με αφορμή τη διαφυγή λυμάτων (λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που αύξησαν το υδραυλικό φορτίο) από τον ΧΥΤΑ Ελληνικού προς τον Άραχθο, με πρωτοβουλία του δημάρχου Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιου, την Τρίτη συσκέφτηκαν από κοινού, Περιφέρεια, δήμοι και ΦΟΔΣΑ, όπως έκανε γνωστό, εκ των υστέρων, χθες η Περιφέρεια με σχετικό δελτίο τύπου.

Περισσότερα...

Διακοπή νερού για παρεμβάσεις στο δίκτυο

 • PDF

neroΣε εργασίες μείζονος σημασίας, στον κεντρικό αγωγό που υδροδοτεί την πόλη των Ιωαννίνων, θα προχωρήσει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης. Σκοπός των εργασιών αυτών είναι να αποκατασταθούν οι βλάβες που υπάρχουν σε δύο σημεία του κεντρικού αγωγού, στην περιοχή του Περάματος, εξ αιτίας των οποίων υπάρχει μεγάλη διαρροή νερού.

Περισσότερα...

Τραγικές ελλείψεις προσωπικού στο ΠΓΝΙ

 • PDF

Καμπανάκι κινδύνου από τους εργαζόμενους

pgniΑνακοίνωση με την οποία καταγγέλλουν τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό εξέδωσε το σωματείο εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων μετά την απόφαση που πάρθηκε στη Γενική Συνέλευση.

Περισσότερα...