Thu09202018

Last update11:15:23 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΔΙΑΦΟΡΑ

Εκπνέει η διορία για τις λίστες των «διαθέσιμων» στα ΑΕΙ

 • PDF

Ξεκίνησαν οι απολογίες στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

panepistimioiwanninwnΕκπνέει την Τετάρτη η προθεσμία που έχει δοθεί στις Διευθύνεις Προσωπικού των 8 Πανεπιστημίων, μεταξύ των οποίων και αυτό των Ιωαννίνων, να αποστείλουν ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ τα στοιχεία όλων των διοικητικών υπαλλήλων των οποίων οι κλάδοι που ανήκουν καταργούνται, προκειμένου να γίνει η μοριοδότησή τους και στη συνέχεια να επιλεγούν οι 1.349 υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Περισσότερα...

«Παραιτηθείτε κ. Χουλιάρα»

 • PDF

Ανοιχτή επιστολή με βαριές κατηγορίες από τη ΔΑΚΕ Καθηγητών προς την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης

xouliara 07.10.13Ανοικτή επιστολή προς την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεοδώρα Χουλιάρα έστειλε η ΔΑΚΕ καθηγητών στην οποία μεταξύ άλλων την κατηγορεί για αποκλεισμό των μελών από τον διάλογο για την αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, για απουσία της κ. Χουλιάρα στην προσπάθεια να λήξουν οι καταλήψεις, για προχειρότητα, αδιαφορία και ίσως σκοπιμότητα πίσω από όλες τις κινήσεις της ζητώντας της να παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Περισσότερα...

Με παρέμβαση Εισαγγελέα ζητά τις λίστες της διαθεσιμότητας ο κ. Αρβανιτόπουλος

 • PDF

Ενήμερη και η Εισαγγελία Ιωαννίνων

panepistimioiwanninwnΤη συνδρομή της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ζήτησε ο υπουργός Παιδείας, Κ.Αρβανιτόπουλος, προκειμένου να αποστείλουν οι πρυτανικές αρχές τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων, που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Περισσότερα...

Παραμένει κλειστό το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 • PDF

Παράταση εγγραφών και μετάθεση έναρξης εξαμήνου αποφάσισε η Σύγκλητος

panepistimioiwanninwnΣτην επανεπιβεβαίωση της απόφασης της 25ης Σεπτεμβρίου προχώρησε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διαπιστώνοντας την αδυναμία λειτουργίας του Ιδρύματος καθώς ουσιαστικά τίποτα δεν έχει αλλάξει μετά την απόφαση της κυβέρνησης να θέσει σε διαθεσιμότητα 48 διοικητικούς υπαλλήλους του τοπικού μας ΑΕΙ.

Περισσότερα...

Στο ΦΕΚ οι κλάδοι των 48 «διαθέσιμων» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

 • PDF

Στο πλευρό των υπαλλήλων και το Συμβούλιο Διοίκησης του Ιδρύματος

panepistimioiwanninwnΣτην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για την κατάργηση των 1.349 οργανικών και προσωποπαγών θέσεων μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) διοικητικού προσωπικού των Πανεπιστημίων.

Περισσότερα...

Στα δικαστήρια για τη διαθεσιμότητα το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 • PDF

Με απόφαση της Συγκλήτου μένει κλειστό μέχρι τη Δευτέρα

panepisthmio ioanninaΣτην προσφυγή ενώπιον των αρμόδιων Δικαστηρίων της χώρας για τις διοικητικές αντιφάσεις, με τις οποίες πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα 48 διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου, με την άμεση κατάθεση αιτήσεως ακυρώσεως, αναστολής εκτέλεσης, καθώς και κάθε άλλου προσφερόμενου και αναγκαίου ένδικου μέσου κατά της επικείμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων αποφάσισε να προχωρήσει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη χθεσινή συνεδρία της.

Περισσότερα...

Κλειστόν, λόγω διαθεσιμότητας 53 υπαλλήλων, το Πανεπιστήμιο

 • PDF

Με απόφαση της Συγκλήτου Δευτέρα και Τρίτη

panepistimioiwanninwn

Τη συμβολική αναστολή του διοικητικού και εκπαιδευτικού του έργου για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο της αντίδρασή της στην απόφαση της κυβέρνησης να θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας 53 διοικητικούς υπαλλήλους, δηλαδή σχεδόν το 20% του συνόλου των υπαλλήλων του Ιδρύματος εξαιρουμένων των καθηγητών.

Περισσότερα...

Απεργία και για τους καθηγητές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 • PDF

Με απόφαση του Συλλόγου μελών ΔΕΠ μέχρι την Παρασκευή

panepisthmio ioannina

Την απόφαση να πορευτούν στον αγωνιστικό δρόμο που χάραξαν οι συνάδελφοί τους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έλαβαν τα μέλη ΔΕΠ του πανεπιστημίου των Ιωαννίνων στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που συγκάλεσαν την Παρασκευή. Έτσι το εκπαιδευτικό έργο στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα αναβληθεί μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή αφού ο Σύλλογος κήρυξε απεργία συμπαραστεκόμενος και στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στο Ίδρυμα ενάντια στια διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

Περισσότερα...

Κλειστό για δύο μέρες το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 • PDF

Με απόφαση Συγκλήτου την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη

panepistimioiwanninwn

Στην αναστολή τόσο του διοικητικού όσο και του εκπαιδευτικού έργου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων την Δευτέρα και την Τρίτη 16 και 17 Σεπτεμβρίου αποφάσισε να προχωρήσει η Σύγκλητος του Ιδρύματος μετά τη συνεδρίαση της Πέμπτης και ως αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει και πραγματοποιούν ήδη οι διοικητικοί υπάλληλοι του τοπικού μας ΑΕΙ. Από εκεί και μετά οι γραμματείες αλλά και οι υπόλοιπες διοικητικές υπηρεσίες δεν θα λειτουργήσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας ενώ την επόμενη Παρασκευή η Σύγκλητος θα συνεδριάσει ξανά.

Περισσότερα...

Στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας η Περιφέρεια

 • PDF

Στο Μέτσοβο και τη Ζωσιμαία ο Αλ. Καχριμάνης

sxoleioΣτους αγιασμούς που έγιναν στο Λύκειο της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων και στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου – ΕΠΑΛ Μετσόβου, παρέστη χθες, ύστερα από πρόσκληση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Ηπείρου Θεοδώρας Χουλιάρα, ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Περισσότερα...

Απεργίες μετά τον αγιασμό στα σχολεία

 • PDF

Πενθήμερες από τη Δευτέρα οι καθηγητές, συμπόρευση αποφάσισαν οι δάσκαλοι

poreia daskaloiΣυμπόρευση με τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποφάσισαν οι δάσκαλοι, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν την Τρίτη η ΟΛΜΕ με τη ΔΟΕ. Οι καθηγητές έχουν αποφασίσει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου. Απεργία στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσαν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Κλειστά, επίσης, τα περισσότερα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, που διαμαρτύρονται για το καθεστώς διαθεσιμότητας, στο οποίο υπάγονται οι διοικητικοί υπάλληλοι τους. Ήδη, το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ανέβαλε την έναρξη των εγγραφών που άρχιζαν σήμερα, λόγω των δυο 48ωρων απεργιών του διοικητικού προσωπικού, ανέστειλε για χθες τη λειτουργία του το ΤΕΙ Ηπείρου.

Περισσότερα...