Wed11212018

Last update11:18:44 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΔΙΑΦΟΡΑ

«Φίλια πυρά» για την επιλογή της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης

 • PDF

Ανέλαβε και επίσημα καθήκοντα η Αγγελική Φωτεινού

xouliara foteinouΦίλια πυρά δέχεται η νέα Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου, Αγγελική Φωτεινού καθώς στη δημοσιότητα έδωσε την ανοιχτή επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας ο Μηνάς Ευσταθίου μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Ειδικής Αγωγής και Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ηπείρου.

Περισσότερα...

Άκυρες όλες οι μετεγγραφές φοιτητών με απόφαση του ΣτΕ

 • PDF

Νέο νομοσχέδιο μετά το Πάσχα η δέσμευση του υπουργού Παιδείας

panepistimioiwanninwnΆκυρες κρίνει με απόφαση του το ΣτΕ όλες οι μετεγγραφές των φοιτητών των ΑΕΙ που έγιναν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-2104, καθώς κρίθηκε από την Ολομέλεια αντισυνταγματικό το νέο νομοθετικό πλαίσιο.

Περισσότερα...

Δε γίνεται πρότυπο λύκειο η Ζωσιμαία

 • PDF

Απάντηση του υπουργείου Παιδείας στον Χρ. Μαντά

zwsimaia

Συζητήθηκε σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση του Χρήστου Μαντά προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα την ανάκληση της απόφασης που χαρακτηρίζει το Γενικό Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων ως Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο.

Περισσότερα...

Στήριξη απ' όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα ζητά η Πρυτανεία

 • PDF

Για να παραμείνει όρθιο το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

panepisthmioΜε μία επιστολή προς όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων οι πρυτανικές αρχές επιχειρούν να ενημερώσουν για τα προβλήματα που υπάρχουν στο τοπικό μας ΑΕΙ ζητώντας παράλληλα τη συνδρομή όλης της Κοινότητας στην επίλυσή τους.

Περισσότερα...

«Θετική η σύνδεση των ΑΕΙ με την επιχειρηματικότητα υπό προϋποθέσεις»

 • PDF

Η θέση του προέδρου του ΕΛΚΕ, Τρ. Αλμπάνη

panepisthmio ioanninaΤις προτάσεις των Πανεπιστημίων σε σχέση με το Σχέδιο Νόμου για την Έρευνα πρόκειται να παρουσιάσει σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο αναπληρωτής Πρύτανης του Πανεπιστημίου Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο οποίος είναι παράλληλα και πρόεδρος του ΕΛΚΕ.

Περισσότερα...

Θέλει να φύγει το 1/3 των πρωτοετών φοιτητών

 • PDF

Αίτηση μετεγγραφής κατέθεσε σχεδόν το 30% των νέων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

panepistimioiwanninwnΛίγο λιγότερο από το 1/3 του συνόλου των πρωτοετών φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχουν δηλώσει ήδη την πρόθεσή τους να μετεγγραφούν σε άλλο Πανεπιστήμιο της χώρας με αυτά των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης να βρίσκονται πρώτα στις προτιμήσεις.

Περισσότερα...

Έχασαν την αίγλη τους οι σχολές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

 • PDF

Κανένα τμήμα στα 50 δημοφιλέστερα για φέτος

panepistimioiwanninwnΔικηγόροι, μηχανικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών, γιατροί, λογιστές και ψυχολόγοι. Αυτά είναι τα πέντε «τοπ» επαγγέλματα για τους νέους που, φέτος, επιδίωξαν την εισαγωγή τους στα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας. Ψηλά στις προτιμήσεις τους βρέθηκαν, ακόμη, οι σχολές Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού και Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και τα πανεπιστημιακά τμήματα Φυσικής Αγωγής, Βιολογίας και Γεωπονίας. Από τα ΤΕΙ, υψηλή ζήτηση από τους υποψηφίους έχουν μόνο τα τμήματα της Φυσικοθεραπείας.

Περισσότερα...

Ξεκίνησαν οι εγγραφές και οι... μετεγγραφές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 • PDF

Κ. Καψάλης: «Στόχος η σίτιση όλων των Φοιτητών στη Λέσχη»

panepistimioiwanninwnΤους πρωτοετής φοιτητές του υποδέχεται από χθες το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καθώς ξεκίνησε η διαδικασία των εγγραφών η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου. Στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αναμένεται σύμφωνα με τον Πρύτανη Γεώργιο Καψάλη να εγγραφούν 3125 φοιτητές ενώ έπειτα από αίτημα του Υπουργείου ζητείται από τους πρωτοετής να υποβάλλουν μια δήλωση, η οποία όμως δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα για το εάν προτίθεται να μετεγγραφούν. Αυτό σύμφωνα με τον κ. Καψάλη γίνεται προκειμένου το Υπουργείο να έχει με την λήξη των εγγραφών μια σαφή εικόνα για το θέμα των μετεγγραφών. Παράλληλα ο κ. Καψάλης σημείωσε ότι οι πρωτοετής μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και για τις φοιτητικές εστίες.

Περισσότερα...

Με τις ευχές όλων για καλή χρονιά ξεκίνησαν τα σχολεία στα Γιάννινα

 • PDF

Μοίρασε δώρα στα... πρωτάκια ο Μητροπολίτης

maximos dora sxoleioΜε τις ευχές των τοπικών αρχόντων αλλά και του Μητροπολίτη Μάξιμου ξεκίνησε σήμερα η σχολική χρονιά στα σχολεία των Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Όλα έτοιμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

 • PDF

Μήνυμα από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Π. Κολόκα και την πρόεδρο της Β/θμίας Σχολικής Επιτροπής Β. Τσίλη

sxoleioΤις θερμότερες ευχές του για μια «καλή δημιουργική και γόνιμη σχολική χρονιά», απευθύνει σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας, Αθλητισμού και Εθελοντισμού, Παντελής Κολόκας.

Περισσότερα...

Ποιοι «αιώνιοι» φοιτητές σώζονται με τη ρύθμιση

 • PDF

panepisthmio ioanninaΤίτλοι τέλους έπεσαν στη Βουλή για τους αιώνιους φοιτητές καθώς υπερψηφίστηκε η ρύθμιση του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου Κερδισμένοι είναι όσοι είχαν συμμετάσχει σε εξετάσεις σε τουλάχιστον μια εξεταστική περίοδο κατά τα δυο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη ή υπέβαλλαν την σχετική δήλωση μαθημάτων για συμμετοχή στις εξετάσεις και δεν θα χάσουν τη φοιτητική ιδιότητά τους.

Περισσότερα...