Mon09242018

Last update09:03:40 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΔΙΑΦΟΡΑ

Γιατί πρέπει να ιδρυθεί Πολυτεχνική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 • PDF

Επιχειρήματα από το ΤΕΕ σε έγγραφο προς τον υπουργό Παιδείας

panepisthmio ioanninaΣειρά επιχειρημάτων και λόγων για την αναγκαιότητα ίδρυσης Πολυτεχνικής Σχολής στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μέσα από το σχέδιο «Αθηνά» καταθέτει σε έγγραφο του προς τον υπουργό Παιδείας (και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης), η Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Περισσότερα...

Κοινό αίτημα για την Πολυτεχνική σχολή

 • PDF

Πανεπιστήμιο, δήμος, Επιμελητήρια, αγορά και ΕΚΙ

panepistimioiwanninwnΚοινή διεκδίκηση όλων των φορέων της περιοχής αποτελεί η ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Αυτό έγινε σαφές σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι με πρωτοβουλία του δημάρχου Φίλιππα Φίλιου και θα αποτυπωθεί εγγράφως σε κοινό υπόμνημα που θα αποσταλεί στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, στις ηγεσίες των κομμάτων αλλά και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Περισσότερα...

Ούτε λόγος για Πολυτεχνική Σχολή

 • PDF

Από τον υπουργό Παιδείας στη συνομιλία του με τον Περιφερειάρχη

panepisthmio ioanninaΈξω από την Περιφέρεια Ηπείρου μεταφέρθηκε σήμερα η διαμαρτυρία των σπουδαστών του ΤΕΙ Ηπείρου για το σχέδιο «Αθηνά» μετά τις κινητοποιήσεις που έγιναν στην Άρτα αλλά και την Ηγουμενίτσα.

Περισσότερα...

Στο 5% των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου αυτό των Ιωαννίνων

 • PDF

Σύμφωνα με Ισπανική μέτρηση

panepisthmio ioanninaΣτο 3% της παγκόσμιας ελίτ των πανεπιστημίων βρίσκονται και ελληνικά πανεπιστήμια σύμφωνα με τη μελέτη της ισπανικής παγκόσμιας κατάταξης «webometrics». Πρώτο ανάμεσά τους στην Ελλάδα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το οποίο μάλιστα εντάσσεται στο καλύτερο 1% παγκοσμίως.

Περισσότερα...

Πρόσθετη επιβάρυνση για Μεταπτυχιακούς και Διδακτορικούς φοιτητές

 • PDF

Από τις αλλαγές στο φορολογικό

panepisthmio ioanninaΕπιστολή προς τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Αρβανιτόπουλο, έστειλε ο πρύτανης του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλλος Αλμπάνης, με αφορμή τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις από τις οποίες προκύπτει πρόσθετη επιβάρυνση στους Μεταπτυχιακούς Φοιτητές και υποψήφιους Διδάκτορες που απασχολούνται σε ερευνητικά προγράμματα Πανεπιστημίων, ζητώντας την παρέμβασή του.

Περισσότερα...

Υποβάθμιση του ρόλου τους με το σχέδιο «Αθηνά»

 • PDF

Βλέπουν οι Πρόεδροι των ΤΕΙ

tei hgoumenitsasΈκτακτη σύνοδος των Προέδρων ΤΕΙ πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τη Δευτέρα με θέμα το σχέδιο Αθηνά. Στην απόφασή τους τονίζουν πως από τα συγχωνευόμενα και καταργούμενα Τμήματα η συντριπτική πλειοψηφία ανήκουν στα ΤΕΙ ενώ κάνουν λόγο για φανερή υποβάθμιση του εκπαιδευτικού τους ρόλου.

Περισσότερα...

«Να εισακουστούν οι προτάσεις μας»

 • PDF

Ομόφωνο ψήφισμα των Πρυτάνεων για το σχέδιο «Αθηνά»

synodos prytanewn giannenaΟμόφωνο ήταν το ψήφισμα, που εξέδωσε απόψε η έκτακτη σύνοδος Πρυτάνεων και προέδρων Διοικουσών Επιτροπών Πανεπιστημίων, που συνεδρίαζαν ως αργά το βράδυ του Σαββάου, σε αίθουσα του Ε.Μ.Πολυτεχνείου, στο Λαύριο.

Περισσότερα...

Ανιστόρητη η πρόταση μετονομασίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Π.Ι

 • PDF

Ανακοίνωση της Κοσμητείας για το σχέδιο «Αθηνά»

panepisthmio ioanninaΤην έντονη αντίδραση της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής, της αρχαιότερης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων που συμπληρώνει του χρόνου μισό αιώνα ζωής, προκάλεσε η πρόταση μέσα από το σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας για μετονομασία της σε «Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Επιστημών Τέχνης».

Περισσότερα...

Με συν και πλην το σχέδιο «Αθηνά» για την Ήπειρο

 • PDF

Το πανεπιστήμιο μένει χωρίς Πολυτεχνική Σχολή

panepisthmio ioanninaΧωρίς να αλλάζει κάτι το ουσιαστικό ως προς την υφιστάμενη κατάσταση, αλλά με την επιβεβαίωση των αρνητικών πληροφοριών για μη ενίσχυση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με νέα τμήματα από όμορα ΑΕΙ για να δημιουργηθεί η Πολυτεχνική Σχολή, ανακοινώθηκε επίσημα από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο το σχέδιο «Αθηνά».

Περισσότερα...

Συστράτευση για την ανάπτυξη του πανεπιστημίου

 • PDF

Ζητά ο πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης

soukakos synanthsh panepisthmioΣυνάντηση με τους προέδρους όλων των τμημάτων αλλά και την πρυτανικής Αρχή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είχε χθες ο πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιδρύματος, Παναγιώτης Σουκάκος και όπως ήταν φυσικό το μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης αυτής αναλώθηκε στο πολύαναμενόμενο σχέδιο «Αθηνά» και τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει το τοπικό Ίδρυμα απέναντι στους σχεδιασμούς του υπουργείου Παιδείας.

Περισσότερα...

Εγκρίθηκαν τρεις νέες ερευνητικές προτάσεις του ΤΕΙ Ηπείρου

 • PDF

tei artaΗ Επιτροπή Εκπαίδευσης και Ερευνών του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο του 3ου Κύκλου Αξιολόγησης του Προγράμματος «ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ» της Πρόσκλησης για τον Κωδικό Θεματικής Προτεραιότητας 1 «Δραστηριότητες έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης σε Κέντρα Ερευνών», του Άξονα Προτεραιότητας 9 «Ψηφιακή Σύγκλιση & Επιχειρηματικότητα Ηπείρου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΠΕΙΡΟΥ 2007-2013», εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση τρεις ερευνητικές προτάσεις του Ιδρύματος.

Περισσότερα...