Fri04192019

Last update12:20:42 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Capture

Επικαιροτητα

Οικολογικό έγκλημα σε βάρος του Καλαμά από τη ΔΕΥΑΙ

 • PDF

Καταγγέλλει το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας

Πολιτικές διαστάσεις σε ένα θέμα που ΔΕΥΑΙ και biologikos ioanninaΠεριφέρεια Ηπείρου όταν υπήρξε η σχετική συζήτηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος για τη γνωμοδότηση της σχετικής άδειας περιβαλλοντικών επιπτώσεων, χαρακτηρίζουν τεχνικό, δίνει για μία ακόμα φορά, ελάχιστες ημέρες πριν εκπνεύσει η θητεία της, η δημοτική αρχή Ζίτσας.

Πρόκειται συγκεκριμένα για τη μελέτη του έργου επέκτασης - εκσυγχρονισμού

Περισσότερα...

Ο Χρήστος Μαντάς στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου

 • PDF

mantas-xouliaraΤην Τρίτη 19 Αυγούστου ο βουλευτής Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς επισκέφθηκε την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου κ. Δώρα Χουλιάρα στα πλαίσια της ενημέρωσής του για την κατάσταση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Νομό Ιωαννίνων αλλά και γενικότερα στην Ήπειρο.

Περισσότερα...

Προκλητικό το Υπουργείο Οικονομικών για τις υψηλές αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στο Νομό Ιωαννίνων

 • PDF

Και πέμπτη αναβολή στην ερώτηση Καλογιάννη

lekanopedio«Προκλητική» χαρακτηρίζει τη στάση του Υπ. Οικονομικών ο Σταύρος Καλογιάννης, καθώς δεν απαντήθηκε ούτε η νέα Ερώτηση, πέμπτη στη σειρά, που είχε καταθέσει (αρ. πρωτ.: 1021/10.07.2014) προς το νέο Υπουργό Οικονομικών κ. Χαρδούβελη, με θέμα τις υψηλές τιμές των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στο Νομό Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Ελεύθερη η αρκούδα που εγκλωβίστηκε στη Ρεπετίστη

 • PDF

mnhmeio kapetan arkoudaΕλεύθερη είναι και πάλι μια αρκούδα η οποία παγιδεύτηκε σε μια συρματοθηλιά στον οικισμό Παηδονιά της Ρεπετίστης του Δήμου Πωγωνίου.

Περισσότερα...

Μάξιμος: «Στην Παναγία χρωστάμε την αναγέννηση»

 • PDF

MAKSIMOS 15 8 2«Η Παναγία προσέφερε μεγάλες υπηρεσίες για την αναγέννηση του γένους των ανθρώπων και γι' αυτό είναι το πιο αγαπητό πρόσωπο στην ανθρώπινη ιστορία στο οποίο εναποθέτουν τις ελπίδες και τις προσδοκίες τους δισεκατομμύρια πιστοί». Αυτό σημείωσε στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος από τον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αρχιμανδρείου, όπου προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Περισσότερα...

Με 125 εκατ. ευρώ αποζημιώνει η ΕΕ τους αγρότες για το ρωσικό εμπάργκο

 • PDF

Μέτρα στήριξης των παραγωγών

agrotesΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι αποδεσμεύει περίπου 125 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του τομέα των οπωροκηπευτικών της ΕΕ, ο οποίος πλήττεται από το εμπάργκο που επέβαλε για ένα χρόνο η Ρωσία στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων.

Περισσότερα...

Ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Β. Τζουμέρκων

 • PDF

Στις 30 Αυγούστου η ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου

BOREION TZ ORKOSΤο νέο δημοτικό συμβούλιο, τα τοπικά συμβούλια και ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων ήταν οι πρώτοι που ορκίστηκαν εν όψει της ανάληψης καθηκόντων την 1η Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα...

Εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη τα έργα βιοαερίου και επεξεργασίας λυμάτων στη Ζίτσα

 • PDF
apokentromenh

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας με τις υπ' αριθμ. 30111/1068/25.06.2014 και 41771/1490/28.07.2014 αποφάσεις της Γενικής Γραμματέας ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για τα δυο επίμαχα ιδιωτικά έργα που χωροθετούνται στα όρια του Δήμου Ζίτσας και για τα οποία ο Δήμος Ζίτσας με τις υπ' αριθμ. 124/17.04.2014 και 125/17.04.2014 Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου γνωμοδότησε αρνητικά.

Περισσότερα...

Άμεση λύση για τους βοσκότοπους ζητά ο ΓΑΣ Ιωαννίνων

 • PDF

gasiΔυστυχώς έρχεται να επαναληφθεί ο Γ.Α.Σ.Ι "ΕΝΩΣΗ αγροτών" ύστερα από σχετικό έγγραφό του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ΟΠΕΚΕΠΕ, Περιφέρεια Ηπείρου, σχετικά με την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων.

Περισσότερα...

Προβλήματα εκ ... Ρωσίας για τους παραγωγούς της Ηπείρου

 • PDF

agrotesΤις επιπτώσεις από το Ρωσικό εμπάργκο σε προϊόντα της Ε.Ε. αρχίζουν να διαπιστώνουν ήδη οι παραγωγοί της Ηπείρου, αφού μεγάλες ποσότητες της παραγωγής τους διοχετεύονταν στην ρωσική αγορά και τώρα ενω οι συμφωνίες είναι κλεισμένες δεν ξέρουν αν τελικά τα προϊόντα τους θα αγοραστούν.

Περισσότερα...

Τον Σεπτέμβριο οι εκλογές για τις ΠΕΔ

 • PDF

kalpiΤη διαδικασία εκλογής των οργάνων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) και της ΚΕΔΕ, των οποίων η θητεία συμπίπτει με τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου, καθορίζει με εγκύκλιο το υπουργείο Εσωτερικών.

Περισσότερα...